Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΑΤΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ

Τη διαδικασία, από την οποία πρέπει να περάσουν οι ταξιδιώτες προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τις πέντε Απριλίου που καταργείται η βίζα, ανακοίνωσε η Αμερικάνικη πρεσβεία. Η κατάργηση της βίζας δεν συνεπάγεται ελεύθερη πρόσβαση στη χώρα, καθώς οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση στο σύστημα ESTA.

Ποιοι ταξιδιώτες χρειάζονται βίζα;
Βίζα θα εξακολουθούν να χρειάζονται όσοι πηγαίνουν στις ΗΠΑ για σπουδές, για εργασία ή για τουριστικά ταξίδια τα οποία θα κρατήσουν περισσότερο από 90 ημέρες.

Τι σημαίνει η κατάργηση της βίζας;
Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010, όπου και η Ελλάδα θα συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ, η έκδοση βίζας δεν θα είναι απαραίτητη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως ισχύει για όλες τις χώρες σε αυτό το πρόγραμμα, για τους Έλληνες ταξιδιώτες θα ισχύουν κάποιες άλλες διαδικασίες που πρέπει να πραγματοποιήσουν πριν το ταξίδι τους.

Τι πρέπει να κάνω πριν το ταξίδι;
Όπως σημειώνεται, τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να γίνει υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov . Εκεί θα πρέπει να συμπληρωθεί και το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου ( ESTA) ώστε οι ταξιδιώτες να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο.

Για πόσο καιρό μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;
Η ESTA χρησιμοποιείται μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 μέρες, ενώ ισχύει για δύο χρόνια.

Τι γίνεται εάν δεν εγκριθεί η αίτηση;
Οι εναλλακτικές που έχει κάποιος σε περίπτωση που η αίτηση του δεν έγκριθεί, ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην πρεσβεία.

Χρειάζεται να κάνω την παραπάνω αίτηση αν έχω βίζα σε ισχύ;
Αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για ESTA
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα ισχύει αποκλειστικά για άτομα που μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Αυτοί είναι όσοι έχουν έγκυρο ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.

Η έγκριση της αίτηση με διαβεβαιώνει ότι θα περάσω στις ΗΠΑ;
Όπως και με την βίζα, η αίτηση ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ καθώς σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση λαμβάνεται στα σύνορα της χώρας από τον υπάλληλο του τελωνείου και της Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ.

Που μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες λεπτομέρειες;
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας http://athens.usembassy.gov ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA.

Επίσης λειτουργούν οι ακόλουθες γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης:
• Γραμμή ΟΤΕ: 901-123-0730
• Vodafone: 901-694-6313
• Cosmote: 901-200-6313
• WIND : 901-160-6313

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ....

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: