Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΚΡΟΤΙΔΑ...

Την αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκάλεσαν τα χτεσινά σοβαρά επεισόδια μέσα κι έξω από το γήπεδο της Καβάλας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με δήλωση του γνωστοποίησε πως δική του εισήγηση προς την κυβέρνηση είναι ο υποβιβασμός και αποκλεισμός από εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις των ομάδων που υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης τόνισε πως από δω και πέρα ο στόχος της πολιτείας θα είναι η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων με τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

«Απαιτούνται γενναία μέτρα που θα σπάσουν το απόστημα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας από τους λογής-λογής πάτρονες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Θέλω να απευθύνω ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι υποθάλπουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τη βία στα γήπεδα: Από εδώ και μπρος, βασική στρατηγική επιδίωξη της Πολιτείας θα είναι η σύνδεση της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων με τη συμπεριφορά των οπαδών τους καθώς και η αυστηροποίηση των πειθαρχικών διοικητικών ποινών τόσο των ομάδων όσο και των οπαδών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης, σύμφωνα με τον οποίο η «η βία στους αθλητικούς χώρους δεν πρόκειται να θεραπευτεί με κροκοδείλια δάκρυα, ρητορικές καταδίκες και αφορισμούς».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εδώ και περίπου ένα μήνα εξετάζεται η καταλληλότητα των γηπέδων που διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με στόχο να εντοπιστούν όσοι χώροι λειτουργούν παρανόμως χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας. Προειδοποίησε δε ότι «το επόμενο βήμα, εφόσον δεν συμμορφωθούν οι διοικήσεις τους, θα είναι το σφράγισμά τους»

Αναφερόμενος στο μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών, είπε: «Αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών με κύριο στόχο να απαλλάξουμε την Αστυνομία από ένα πάρεργο που στερεί πολύτιμο προσωπικό από μάχιμες υπηρεσίες, αποδυναμώνει τα Αστυνομικά Τμήματα και κοστίζει υπέρογκα ποσά που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Γνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι πανάκεια, έχει προσωρινό χαρακτήρα και όπως αποδεικνύεται, είναι ευάλωτη εξαιτίας της απροθυμίας των ΠΑΕ να συνεργαστούν με τις Αρχές. Και αυτή η απόφαση θα τροποποιηθεί, ώστε να υποχρεωθούν οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους στη βάση αυστηρών διοικητικών μέτρων».

Η πρόταση – εισήγηση που ο ίδιος κατέθεσε προβλέπει τον αποκλεισμό των ομάδων από πρωτάθλημα και Ευρώπη: «Απέναντι στη μάστιγα του χουλιγκανισμού, η λύση πρέπει να είναι θεσμική, με όχημα την διαφάνεια και την αυστηρή απόδοση ευθυνών. Αποτελεί δε προσωπική εισήγησή μου προς την Κυβέρνηση ο υποβιβασμός, ο αποκλεισμός από το ελληνικό πρωτάθλημα ή η απαγόρευση συμμετοχής σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσων ομάδων υποθάλπουν τον χουλιγκανισμό και επιτρέπουν τα γήπεδά τους να μετατρέπονται σε θέατρα εχθροπραξιών.»

Και κατέληξε: «Απέναντι σε μια Πολιτεία που προσπαθεί να αποκλιμακώσει τη βία, οι ΠΑΕ οφείλουν να συνεργαστούν και να εφαρμόσουν τους κανόνες και τους νόμους. Είναι ζήτημα χρόνου να γίνουμε μάρτυρες τραγικών περιστατικών που θα κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές και περισσότερο πόνο. Σε αυτήν την περίπτωση η ηθική αυτουργία όσων σήμερα νίπτουν τας χείρας τους ή βολεύονται να καταδικάζουν την Αστυνομία ως μόνη υπεύθυνη για το χάος που οι ίδιοι υποδαυλίζουν, θα είναι δεδομένη»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: