Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ...

Στα τέλη Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος κύκλος του σινο- αμερικανικού διαλόγου στο Πεκίνο παρουσία της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η έναρξη του διαλόγου σημειώνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο κρατών βρίσκονται σε ένταση. "Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν αρχικά ότι ο δεύτερος γύρος του οικονομικού και στρατηγικού διαλόγου θα διεξαχθεί τον Μάιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες είναι υπό συζήτησιν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ.
Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος των συνομιλιών είχε διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2009.

Όπως και κατά τον πρώτο γύρο του σινο-αμερικανικού διαλόγου, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Γουάνγκ Τσισάν, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, και ο κρατικός σύμβουλος Ντάι Μπινγκουό θα εκπροσωπήσουν την Κίνα και συνομιλητές τους θα είναι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.
Οι οικονομικός και στρατηγικός διάλογος τον οποίο εισήγαγε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αντικατέστησε τη διαδικασία που είχε εισαγάγει η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους στο τέλος του 2006 και περιλάμβανε δύο γύρους συνομιλιών ετησίως για οικονομικά, κυρίως εμπορικά θέματα.

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: