Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΒΑΖΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΕΣ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ!!!

Στο άναμμα των καντηλιών στους τάφους των δημοτικών κοιμητηρίων αναζητά έσοδα ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζητά 500 ευρώ τον χρόνο από τις γυναίκες που έχουν αναλάβει έναντι αμοιβής από τους συγγενείς των νεκρών να περιποιούνται τους τάφους.
Το γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις των ατόμων που προσπαθούν να κερδίσουν ένα μικρό εισόδημα για τις ανάγκες επιβίωσής τους περιποιούμενοι τους τάφους.
Στα δημοτικά κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου” στη Θέρμη περίπου είκοσι άτομα, ως επί το πλείστον γυναίκες, έχουν επιφορτιστεί με το άναμμα των καντηλιών κάποιων τάφων. Στα άτομα αυτά απευθύνονται οι συγγενείς των νεκρών που επιθυμούν να υπάρχει καθημερινά ένα αναμμένο κερί στον τάφο του δικού τους ανθρώπου, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούν οι ίδιοι να μεταβούν στα κοιμητήρια. Οι “καντηλανάφτες” λαμβάνουν είκοσι ευρώ από κάθε συγγενή και φροντίζουν καθημερινά τους τάφους. Το μεγαλύτερο ποσό που μπορούν να συγκεντρώσουν οι εργαζόμενοι από αυτή την ενασχόληση είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως, εκ των οποίων τα 300 ευρώ τα διαθέτουν για την αγορά λαδιού, κεριών και φιτιλιών. Οι περισσότεροι αποκομίζουν περίπου 600-700 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και στο δημοτικό κοιμητήριο της Μαλακοπής.

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια η ενασχόληση αυτή γινόταν με την ανοχή του δήμου, από φέτος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενεργοποιείται ο νέος κανονισμός λειτουργίας κοιμητηρίων που συντάχθηκε πριν από ένα χρόνο και προβλέπει την επιβολή “ετήσιου τέλους άδειας εισόδου για αφή κανδηλιών, ελαίου και περιποίησης τάφων” που ανέρχεται σε 500 ευρώ. Στους “καντηλανάφτες” δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 26 Μαρτίου να καταβάλουν το τέλος στα ταμεία του δήμου και να λάβουν τη σχετική άδεια εισόδου στα κοιμητήρια. “Ο δήμος έχει προσλάβει εποχικούς υπαλλήλους για την καθαριότητα και το πράσινο. Αυτοί, αντί να κάνουν δουλειές, κυκλοφορούν καθημερινά στα κοιμητήρια και μας πιέζουν να πληρώσουμε τα 500 ευρώ, ασκώντας ψυχολογικό εκβιασμό”, δήλωσε στη “Μ” η κ. Έφη Ιορδανίδου και πρόσθεσε: “Κάνουμε αυτή τη δουλειά από ανάγκη. Καθένας από εμάς έχει έναν κατάκοιτο στο σπίτι, γονέα ή σύζυγο, και παλεύουμε να βρούμε ελάχιστα χρήματα για τις ανάγκες επιβίωσης”.
Οι ασχολούμενοι με την περιποίηση των ταφών προσέφυγαν με επιστολή τους στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ζήτησαν αναστολή εφαρμογής της απόφασης για την επιβολή του τέλους. Το αίτημά τους αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.
Με την ενεργοποίηση του νέου κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων ο δήμος επιβάλλει επίσης ετήσιο τέλος 2.000 ευρώ στους μαρμαράδες που εισέρχονται στα δημοτικά νεκροταφεία. Εκτός αυτών, ο δήμος αποφάσισε να επιβάλει “τέλος άδειας δόμησης τάφου τριετούς ταφής”, ύψους 45 ευρώ.

Οι απαιτούμενες δαπάνες για τη λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων για το 2010 υπολογίζονται σε 2.668.000 ευρώ, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 4.000.000 ευρώ. Από το τέλος ανάμματος καντηλιών και το τέλος άδειας δόμησης ο δήμος φιλοδοξεί να εισπράξει 150.000 ευρώ. Κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη γίνονται περίπου 3.000 κηδείες. Το δικαίωμα ταφής σε τάφους τριετούς ταφής στα κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου” είναι για τους τάφους β΄ θέσης 555 ευρώ και για τους τάφους α΄ θέσης 940 ευρώ. Οι οικογενειακοί τάφοι β΄ θέσης κοστίζουν 29.100 ευρώ και της α΄ θέσης 37.400 ευρώ. Στα κοιμητήρια Μαλακοπής το δικαίωμα ταφής σε τάφους τριετούς ταφής είναι στην γ΄ κατηγορία 293 ευρώ, στη β΄ κατηγορία 397 ευρώ και στην α΄ κατηγορία 555 ευρώ.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗΣ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ;;;ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΕΣ;;;
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;
ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΕ.ΕΛΕΟΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδες φίλε preza?
Χθες ο φίλος σου Αντώνης Κανάκης, άρχισε τις εξομολογήσεις.
Σιγά σιγά θα απελευθερωθεί.
Θα βγάλει τη λουγκρίτσα που κρύβει επιμελώς.
Δεν είναι κακό να είσαι ομοφυλόφιλος.
Κακό είναι να υποκρίνεσαι τον άντρα, για να μη στεναχωρήσεις τη μαμά.
Μαγκιά είναι να πας στη μαμά και να της πεις:
Μάνα σταμάτα το τροπάριο "να βρεις ένα καλό κορίτσι. Δεν μου αρέσουν τα κορίτσια. Είμαι gay".
Αντώνη απελευθερώσου !
Το να είσαι πισωγλέντης δεν είναι αμαρτία.
Υ.Γ. Γιατί όλες οι ξεφωνημένες είναι πολύ γυμνασμένες;

Ανώνυμος είπε...

άσε μας ρε που είναι gay ο Κανάκης. Από που κι ως που; Αφού είχε ενα σωρό σχέσεις όπως με την Κουτσοσταμάτη, κανα πήδουλο με την Παπουτσάκη και τώρα είναι με την Χριστίνα. Αλλά και να ήταν τι ζόρι τραβάς; Φοβάσαι μη σου φάει τους γκόμενους; αχαχαχαχαχαχ Ζηλιάρη!