Σάββατο, Μαρτίου 27, 2010

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ;;;;

Ερωτηματικά δημιουργούνται απο την αλόγιστη σπατάλη χιλιάδων ευρώ, στο ταμείο του δήμου Σερρών, σε μια περίοδο που κορυφώνεται η οικονομική κρίση. Αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλε η “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων” ο διπλασιασμός των χρεών του δήμου Σερρών, την τελευταία τριετία από 2.280.000 € σε 4.490.000 €.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Πέτρος Αγγελίδης, παρουσίασε μια σειρά απο χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλόγιστων εξόδων απο την πλευρά του δήμου Σερρών, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Συγκεκριμένα :
=Ο δήμος Σερρών κατέβαλλε σε καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. το ποσό των 35.000 € για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δήμο, έναντι 35.000 ευρώ. Ουδέποτε μέχρι σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Βλάχος, ενημέρωσε για το έργο που συγκεκριμένα επιτέλεσε ο εν λόγω καθηγητής. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος προσέλαβε ακόμη έναν Σερραίο αρχιτέκτονα, για ειδικό σύμβουλο, αμειβόμενο με 2.370 ευρώ το μήνα.
=Ο δήμαρχος προσέλαβε ειδικούς συμβούλους (τρείς) και γραμματείς (δύο), που κοστίζουν στο δήμο πάνω από 100.000 € το χρόνο. Πρόσφατα ο δήμαρχος προέβη σε διορθωτικές κινήσεις.
=Ενώ ο δήμος Σερρών έχει χρέη προς την αγορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες και η δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου ήθελε να επιβαρύνει με δάνεια 4,5 εκ. € το δήμο και τους δημότες για την αποπληρωμή αυτών των χρεών, ο δήμαρχος αγόρασε καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 45.000 €.
=Η δημοτική αρχή Σερρών μετέφερε τις υπηρεσίες της πολεοδομίας του δήμου σε ιδιόκτητο κτίριο και πληρώνει ο δήμος Σερρών ενοίκιο 1.800 € το μήνα, ενώ μπορούσε να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ενοίκιο, αν μετέφερε την πολεοδομία στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων επί της οδού Βενιζέλου.
=Ο δήμος Σερρών κατέβαλε ένα χρηματικό ποσό σε ειδικό επιστήμονα για τη σύνταξη μιας οικονομοτεχνικής διερεύνησης, σχετικά με την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς, για να αποδειχθεί ότι το ποσό αυτό τελικά δαπανήθηκε άδικα, διότι μετά από λίγο καιρό η δημοτική αρχή εγκατέλειψε τα σχέδιά της αυτά για την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς.

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2010

www.infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: