Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ....

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν και στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες βρέθηκε η συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα με το ΔΝΤ. Ο Ντομινίκ Στρος Καν μεταξύ άλλων προειδοποίησε για σοβαρό ενδεχόμενο της ανεργίας στο προσεχές διάστημα.
Το ΔΝΤ έχει ουσιαστική εμπλοκή στην προσπάθεια οικονομικής ανασυγκρότησης της Ρουμανίας, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρίσκεται στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, ενώ τα οικονομικά μέτρα που υλοποιούνται έχουν ως στόχο την επικράτηση συνθηκών μακροοικονομικής σταθερότητας, στη ρουμανική οικονομία.

Ωστόσο το ΔΝΤ προβληματίζεται από την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος στη Ρουμανία κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010. Το πρόβλημα προκλήθηκε από την αύξηση των δαπανών, με την πορεία των εσόδων να παρουσιάζουν μείωση, θέτοντας σε αμφισβήτηση το αποτέλεσμα των προσπαθειών για τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων, στον κεντρικό προϋπολογισμό.
Επίσης ο διευθυντής του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της χώρας αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό ανεργίας στη Ρουμανία και προειδοποίησε για το σοβαρό ενδεχόμενο αύξησης της ανεργίας κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: