Σάββατο, Μαρτίου 13, 2010

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ...ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;;

ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ....;;;

Στα αποτελέσματα των ερευνών του DΝΑ, στις κλήσεις των κινητών του, αλλά και στον κύκλο των προσώπων με τα οποία ερχόταν σε επαφή αναζητεί η Αστυνομία απαντήσεις για την πιθανολογούμενη συμμετοχή του Λάμπρου Φούντα σε τρομοκρατική οργάνωση.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται έλεγχος σε δεκάδες «ορφανά» ευρήματα από τρομοκρατικές επιθέσεις, τόσο σε αποτυπώματα, όσο και σε DΝΑ. Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, αποφασίστηκε ο έλεγχος αυτός να μην περιοριστεί σε «ορφανά» στοιχεία από το 2003 και ύστερα, όταν εμφανίστηκαν στο προσκήνιο ο Επαναστατικός Αγώνας και στη συνέχεια η Σέχτα Επαναστατών, αλλά ακόμη και σε μη ταυτοποιημένα ευρήματα από επιθέσεις της 17Ν. Η ανάλυση όμως του DΝΑ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Χθες το απόγευμα άνδρες της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν σε έρευνα σε σπίτι στην Κορινθία όπου σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε κάτοικος της περιοχής το επισκεπτόταν ο Λάμπρος Φούντας. Όπως διαπιστώθηκε, το σπίτι ανήκει σε ζευγάρι με το οποίο ο Φούντας διατηρούσε στενή φιλική σχέση (ήταν κουμπάροι), ενώ με τον άνδρα φέρεται να είχαν συνυπάρξει μέλη στη συντακτική επιτροπή περιοδικού με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο. Το ζευγάρι και ένα ακόμη πρόσωπο προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάστηκαν, αλλά προς το παρόν δεν είχε προκύψει τίποτα εις βάρος τους.

Στην Αντιτρομοκρατική εξετάστηκε επίσης μια 30χρονη με την οποία ο Φούντας είχε φιλική σχέση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν ανώνυμα στην ΕΛ.ΑΣ. η κοπέλα είναι επίσης ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει σπίτι στα Εξάρχεια και πολλές φορές έμενε στο σπίτι του Φούντα στους Αμπελοκήπους. «Την αναζητήσαμε με την ιδιότητα της στενής φίλης του 35χρονου, όπως αναζητήσαμε και βρήκαμε συναδέλφους και άλλους φίλους του», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.
Από κόσκινο. Από κόσκινο πέρασαν το διαμέρισμα του Φούντα, το πατρικό του, που επίσης βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αλλά και την εξοχική κατοικία της οικογένειας στο Ζούμπερι. Από τις έρευνες δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον 35χρονο μικροβιολόγο με τρομοκρατική οργάνωση. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, τα μοναδικά αντικείμενα που θεωρήθηκε πως θα έπρεπε να εξεταστούν περισσότερο είναι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάποια φορητά αντικείμενα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο διαμέρισμα βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένα δεύτερο τηλέφωνο βρέθηκε στο Ζούμπερι. Η Αστυνομία έχει ζητήσει από τον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας να δώσει τα στοιχεία των συνδιαλέξεων του Φούντα, τα οποία επίσης αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, ελήφθησαν δείγματα από αποτυπώματα άλλων προσώπων που επισκέπτονταν το διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους. Η ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσει μέσω αυτών των ευρημάτων να συνθέσει το παζλ των γνωριμιών του Φούντα και να στρέψει την προσοχή της ειδικά σε ορισμένα από αυτά.

Το 9άρι πιστόλι Ζάσταβα το οποίο έφερε μαζί του ο 35χρονος- στην αιματηρή συμπλοκή με τους αστυνομικούς στη Δάφνη- δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση. Ο Φούντας είχε προλάβει να πυροβολήσει δύο φορές με το όπλο του προτού πέσει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά. «Καθαρό» είναι και το όπλο του συνεργού του που επίσης πυροβόλησε μία φορά εναντίον των αστυνομικών προτού τραπεί σε φυγή. Από τις περιγραφές των δύο νεαρών αστυφυλάκων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο κακοποιούς η Αστυνομία έχει «μια καλή εικόνα του δεύτερου ατόμου».Από την Αντιτρομοκρατική θεωρείται δεδομένη η παρουσία στον χώρο της συμπλοκής ενός δυο ακόμη προσώπων.
«Πιθανότερη θεωρείται η παρουσία στην περιοχή δύο ακόμη ατόμων. Ο Φούντας και ο συνεργός του σίγουρα δεν πήραν ταξί ή λεωφορείο για να φτάσουν στην οδό Κουντουριώτου στη Δάφνη. Κάποιος τους πήγε εκεί με αυτοκίνητο», επισημαίνει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που συμμετέχει τις έρευνες. Στην Αντιτρομοκρατική υπάρχει η εκτίμηση πως οι συνεργοί του Φούντα αιφνιδιάστηκαν από την αντίδραση των αστυνομικών, ενώ η τοποθεσία δεν τους ευνοούσε για να στήσουν μάχη με τους αστυνομικούς και να μην αφήσουν πίσω τον χτυπημένο συνεργό τους.

Μια πληροφορία που δόθηκε στην αστυνομία από κάτοικο της περιοχής ανέφερε πως αμέσως μετά το περιστατικό έφυγε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού με έναν αναβάτη, ενώ από κάμερες καταστημάτων της περιοχής η αστυνομία αναζητεί το τι συνέβη στον συνεργό του Φούντα. Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται και η μαρτυρία κατοίκου πως κοντά στο σημείο της συμπλοκής έφυγε αυτοκίνητο με δύο επιβάτες.
«Μπορεί να ετοίμαζαν χτύπημα». «Η οργάνωση και ο εξοπλισμός του Φούντα και του συνεργού του μας βάζουν σε σκέψεις πως προετοιμαζόταν άμεσα τρομοκρατικό χτύπημα», εκτιμάει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που όμως, όπως παραδέχεται, «απαιτούνται πολύ περισσότερα στοιχεία για να δέσει στην κατεύθυνση αυτή η υπόθεση».
Από χθες την υπόθεση ανέλαβε και επισήμως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΠΟΛΥ ΦΟΛΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ...ΕΑΝ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ ΗΤΑΝ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΚΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΠ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΑΝ Ο ΥΠΕΡΚΟΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠ ΤΟΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ...ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ...
ΜΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ.

ΤΕΛΟΣ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΚΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΠ...ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΥΠΟΥ VODAFONE...ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΕ...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΥΠ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ...
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η VODAFONE???

ΠΡΕΖΑ TV
13-3-2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Φούντας είναι κλασσικός αναρχικός: Πλούσιοι αποκαταστημένοι γονείς, οικονομική άνεση κ.λπ. Εξάλου τέτοιοι είναι οι περισσότεροι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές... Σαφώς υπάρχουν και αναρχικοί με πολύ καλύτερες ιδεολογικές τοποθετήσεις από... Ο κύριος Φούντας σίγουρακακώς δολοφονήθηκε από τους αστυνομικούς. Έπρεπε να γίνουν διαφορετικές ενέργειες. Ακόμη και να τον αφήσουν να διαφύγει, όπως αφήνουν τόσους εύπορους αναρχικούς να αλλωνίζουν και να πουλάνε ιδεολογία...
Ακούστε αναρχικοί, οι περισσότεροι από εσάς δεν γνωρίζετε καν τι έλεγαν οι Μπακούνιν και Κροπότκιν... Με πλούσιους γονείς, σπίτια στο Χαλάνδρι, Κηφισιά κ.λπ γίνομαι και εγώ ακροαριστερός...

Δυστυχώς οι Φούντες των Εξαρχείων λερώνουν την ιδεολογία της αναρχίας. (αν μπορεί να την πει κανείς ιδεολογία φυσικά)

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα είχε πάνω του όπλα και χειροβομβίδεςΚαι λογαριασμό σε τράπεζα αμερικανικών συμφερόντων) και η ΕΥΠ άλλα τόσα στοιχεία τι θες να κάνανε δηλαδή να τον πιάνανε από το αυτί και να τον πηγαίνανε στο τμήμα;Αφορμές ψάχνεις

Ανώνυμος είπε...

opoios mpleketai me ta pitoura ton trwne oi kotes...to xompi tis tromokratias tou kata ta alla volemenou nearou to plirwse akriva..krima

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα είσαι όνομα και πράγμα, κόψε ρε τα ληγμένα και φύτεψε τουλάχιστον μια καναβουριά να έχεις εγγυημένη ποιότητα.

Τελικά είσαι μεγάλο σαίνι...πουλιά στον αέρα πιάνεις...ΗΛΙΘΙΕ!

Τι συμπέρασμα έβγαλες ρε πανίβλακα??

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα... εντάξει είπαμε!
Ακόμα και δολοφονία να είναι, ένας πολίτης που κυκλοφορεί με όπλο και χειροβομβίδα μαζί του, δεν είναι ένας απλός πολίτης. Δεν είμαι εγώ και εσύ έτσι. Η υπόθεση βρωμάει...αλλά βρωμάει απο ΟΛΕΣ τις μπάντες...

Ανώνυμος είπε...

Στο χωριό του πρέζα, οι απλοί πολίτες κουβαλάνε μαζί τους και μία χειροβομβίδα κι ένα όπλο και πιθανότατα και μερικά ληγμένα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΙΖΕΣ Η ΜΙΚΡΕΣ ΡΕ ΦΟΥΝΤΑ.
ΦΥΓΕ ΛΑΜΠΡΟ ΚΡΑΤΩ ΜΑΧΑΙΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

Άχρηστοι τιποτένιοι μίζεροι φτωχομπινέδες. Ζηλεύετε που είστε κότες και ηλίθιοι εκ φύσεως, γεννημένοι σε λάθος χώρα και λάθος είδος. Σκουλίκια είστε και σαν σκουλίκια σέρνεστε.
Αν ήταν αντάρτης μαγκιά του κι αν δεν ήταν κάνανε μια ακόμα δολοφονία εν ψυχρώ. Δολοφονία έτσι κι αλλιώς ενός παιδιού που αγωνιζόταν.

Ανώνυμος είπε...

Σε τι αγωνιζόταν ο εγκληματίας που γύριζε με τη χειροβομβίδα; Άντε γιατί πολύ παρατράβηξε αυτή η μπούρδα με τα παιδιά του μπαμπά τους που το παίζουν "λαικοί αγωνιστές".

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥΣ.ΕΡΠΕΤΑ,ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ,ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 71 ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΤΡΕΧΟΥΝ 10 ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ 2-3 ΑΝΕΡΓΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΡΩΕΣ ΤΡΕΜΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΥΝΤΕΣ .