Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Η ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;;;
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΔΩΡΙΘΕΊ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ BLOGS ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΟΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ.

ΘΕΛΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;;;
ΜΙΛΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η αδράνεια του κράτους απειλεί τη λειτουργία της (πρώτης) Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στην χώρα μας δυναμιτίζοντας παράλληλα την ολοκλήρωση ενός σημαντικού για την παιδική υγεία έργου αλλά και μιας σπουδαίας φιλανθρωπικής πράξης. Ενώ οι εργασίες του δωρητή που έχει αναλάβει την ολοκλήρωσή της σχεδόν έχουν τελειώσει, το υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται ανέτοιμο ακόμη και στο να μπορέσει να παραλάβει και να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό έργο!

Εκατοντάδες οικογένειες, που λυγίζουν χρόνια τώρα από την δύσκολη μάχη που δίνουν τα παιδιά τους με τον καρκίνο, περιμένουν με αγωνία την αποπεράτωση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων επενδύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των μικρών ασθενών. Μόνο το περασμένο έτος καταγράφηκαν 270 νέα περιστατικά καρκίνου σε παιδιά στην χώρα μας.

Η ανέγερση της Μονάδας ξεκίνησε το 2007. Ήταν δωρεά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» -για την ανέγερσή του είχε παραχωρηθεί η έκταση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίπλα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγλαϊα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» ώστε να υπάρχει δυνατότητα σύνδεσής τους. Το κτίριο παραδίδεται, με πλήρη ξενοδοχειακή υποδομή, τον ερχόμενο Ιούνιο. Θα μπορεί να φιλοξενεί 107 παιδιά καθώς και τις οικογένειές τους σε ειδικούς ξενώνες –σήμερα είναι διαθέσιμες 60 κλίνες στα δύο νοσοκομεία Παίδων.

Ο νόμος 3627/ 2007 που κυρώνει τη σύμβαση δωρεάς του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» με το ελληνικό Δημόσιο, ορίζει ότι η Ογκολογική Μονάδα θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2010 στο υπουργείο Υγείας και στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», τα οποία θα έχουν μεριμνήσει για την εγκατάσταση του ιατρικού εξοπλισμού, την επαρκή στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων. Ωστόσο, μόλις τρεις μήνες πριν από την παράδοσή του, από πλευράς του ελληνικού Δημοσίου η κατάσταση βρίσκεται σε σημείο μηδέν.

Συνεργάτες της υφυπουργού Υγείας, κυρίας Φώφης Γεννηματά, στην αρμοδιότητα της οποίας περιήλθαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία, υποστηρίζουν ότι οι προκάτοχοί της δεν είχαν δείξει καμία σπουδή στο να παραγγείλουν μελέτη για τον αναγκαίο εξοπλισμό των ιατρικών μηχανημάτων αλλά και για να εγγράψουν τη δαπάνη στον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Ανάλογη αδράνεια καταλογίζουν και σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της Ογκολογικής Μονάδας. Παρά το γεγονός ότι ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» είχε υποβάλλει προ ενός έτους προτάσεις για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων αυτές δεν είχαν τύχει καμίας αξιοποίησης. Έτσι τώρα επισπεύδεται η τροποποίηση του Οργανισμού του νοσοκομείου ώστε να γίνουν οι προκηρύξεις του προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού και παραϊατρικού- με βάση τις νέες οργανικές θέσεις που προκύπτουν από τις αυξημένες κλίνες της Ογκολογικής Μονάδας.

Σε ό,τι αφορά τον ιατρικό εξοπλισμό το κόστος εκτιμάται γύρω στα 4,8 εκ ευρώ. Στελέχη της Α΄ Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου υποστηρίζουν πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς ουδέποτε ζητήθηκε αρμοδίως η εγγραφή του ποσού στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και του υπουργείου Υγείας, και καταβάλλουν προσπάθεια να εντάξουν το ποσό στον κορβανά του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, το ενδεχόμενο μη χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ κινητοποίησε τον δωρητή σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» που έσπευσε να διαβεβαιώσει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Υγείας ότι θα καλύψει και σημαντικό τμήμα του εξοπλισμού προκειμένου να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος για τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2010


Παναγιώτα Καρλατήρα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω ειχα την ξαδερφη μου στο Παιδων με λευχεμια (ευτυχως σωθηκε το καημενο,απο τα λίγα..) 2.5 χρόνια και το ειδα και τι γινεται εκει μεσα..Πω πω πω!Να παρακαλατε να μην αρρωστησει κανεις οχι για την αρρωστια αλλα για να μην μπλεξει με τους καρεκλοκενταυρους!Εκει εχουμε καταντήσει...

melpo είπε...

Τίποτα , τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σε αυτήν την χώρα!! Χάνονται ανθρώπινες ζωές και μάλιστα μικρών παιδιών όχι από έλλειψη εξοπλισμού αλλά γιατί δεν βάζουν το μηχάνημα σε λειτουργία? Και τα παιδάκια υποφέρουν??Και οι υπεύθυνοι κοιτάνε?? Τι έχει πάει στραβά ρε γαμώτο?????????