Κυριακή, Μαρτίου 21, 2010

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΟΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ...

...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΜΜΕ...

Μετα το περιστατικο επιθεσης με αστυνομικο σκυλο σε μεταναστη, νεα περιστατικα αστυνομικης ρατσιστικης βιας σημειωθηκαν τις τελευταιες μερες στην Ηγουμενιτσα.
Την Τεταρτη 10/3, λιμενομπατσοι χτυπησαν μεταναστη στο χωρο του λιμανιου, χωρις κανενα απολυτως λογο. Ο μεταναστης ξυλοκοπηθηκε με γκλοπ και φερει μελανιες στις γαμπες και των δυο ποδιων.
Περιπου πριν 15 μερες, δυο μεταναστες, πηγαινοντας στο κεντρο υγειας, τραμπουκιστηκαν απο μπατσους, οι οποιοι τους "ενημερωσαν" οτι δεν υπαρχει κεντρο υγειας γι'αυτους.
Την περασμενη τεταρτη, μεταναστης επιβαινοντας σε πλοιο ερχομενο απο την ιταλια, παραδωθηκε στους ελληνες λιμενομπατσους, πολι ασχημα χτυπημενος απο ιταλους μπατσους, πιθανον και σεκιουριταδες που επισης επεβαιναν στο πλοιο. Απο την εξεταση του στο νοσοκομειο Φιλιατων προεκυψε οτι φερει θλαση εσωτερικου οργανου απο τα χτυπηματα, ενω εχει συγκεντρωθει υγρο στην κοιλια εξ αιτιας του τραυματισμου.
Και ολα αυτα ενω εξακολουθουν οι επιδρομες μπατσων στον καταυλισμο κοντα στο Λαδοχωρι, οπως συνεβη την 4/3/2010, οπου αφησαν χτυπημενους 6 μεταναστες.

Η κατασταση στην Ηγουμενιτσα εχει ξεφυγει. Οι μπατσοι εκδηλωνουν πλεον ωμη ρατσιστικη βια, απροκαλυπτα και χωρις καμια απολυτως αφορμη.
Μπορει η Ηγουμενιτσα να ειναι μια απομονωμενη επαρχιακη πολη και οι μπατσοι να πιστευουν πως τα εγκληματα τους θα μενουν στο σκοταδι. Γελιουνται! Πλεον αλληλεγγυοι συντροφοι απο τη δυτικη ελλαδα παρακολουθουν την κατασταση και τιποτα δεν θα μεινει στο σκοταδι.
Η πορεια της 2/3/2010 ηταν μονο η αρχη. Τιποτα απ'οσα συμβαινουν δεν θα μενει αναπαντητο απο δω και στο εξης.

athens indymedia

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον κοσμο των βασανιστων ειμαστε ολοι ξενοι.

Ανώνυμος είπε...

Εαν δεν γουσταρει ο μεταναστης ας παει σε αλλη χωρα ,κανενας δεν του εστειλε προσκληση να ερθει εδω .
Εγω αμα προσπαθησω να μπω στην χωρα του θα με πυροβολισουν εν ψυχρο