Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Ο ΚΑΛΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ...ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ,ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ..

Η κυβέρνηση Ομπάμα θα θέσει την παροχή τροφίμων ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής της προς την Αφρική, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τις αμερικανικές προσπάθειες για το εμπόριο, τις επενδύσεις και την καταπολέμηση του ιού HIV, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου των ΗΠΑ.
“Θέλουμε να δούμε την πρωτοβουλία για την εξασφάλιση τροφίμων να αποκτά μεγαλύτερη φόρα, καθώς όλο και περισσότερες αφρικανικές χώρες εντάσσονται στο πρόγραμμα”, δήλωσε ο αναπληρωματικός υπουργός Εξωτερικών και Αμερικανός διπλωμάτης στα θέματα Αφρικής, Τζόνι Κάρσον.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι Αφρικανοί – εκ των οποίων αρκετοί έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τους πόρους που έχει διαθέσει ο Ομπάμα, ο πατέρας του οποίου γεννήθηκε στην Κένυα, στην Αφρική- θα δουν σύντομα την πρωτοβουλία για την παροχή τροφίμων και τις δεσμεύσεις για καταπολέμηση του ιού του Aids, να διογκώνονται και να αποδεικνύονται πολύ σημαντικότερες από πολλές άλλες προηγούμενες αμερικανικές πρωτοβουλίες.
Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγάλος υποστηρικτής ενός σχεδίου της ομάδας των 8 (G8) πέρσι, ύψους 20 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια για να βοηθήσουν τους μικροκαλλιεργητές στην Αφρική και μέρη της Ασίας, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, στο πλαίσιο μια μακροπρόθεσμης λύσης στον υποσιτισμό.
Οι υποστηρικτές του προγράμματος ευελπιστούν ότι θα δώσει ώθηση σε πρωτοβουλίες που θα παρέχουν στους αγρότες σπόρους, λιπάσματα, άρδευση και υποδομές για να προωθήσουν την παραγωγή τους στην αγορά.

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: