Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2010

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΘΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και έξι μήνες χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης ζητούν λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων.
Οσον αφορά τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς χρόνια τώρα πληρώνονται με καθυστέρηση πολλών μηνών, με αποτέλεσμα -όπως οι ίδιοι λένε- να «ζουν διαρκώς με δανεικά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Οπως καταγγέλλει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου», στο 2ο Γραφείο Ανατολικής Αττικής «απασχολούνται 65 ωρομίσθιοι στο ολοήμερο και 8 στο πρωινό τμήμα.
Από το Γραφείο στάλθηκαν καθυστερημένα στις 23/12/09 και στις 17/1/10, αντίστοιχα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή των συναδέλφων και από τότε «αναμένεται» να δοθεί η εντολή από την κυβέρνηση για την πληρωμή των ανεξόφλητων οφειλών για το οικονομικό έτος 2009».
Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι οι ωρομίσθιοι αποτελούν το ευέλικτο προσωπικό για τα σχολεία, με ελάχιστο κόστος για την κυβέρνηση, αφού αμείβονται με περίπου 7 ευρώ την ώρα και δουλεύουν μέχρι 12 ώρες την εβδομάδα ακόμη σε τρία και σε τέσσερα σχολεία.
Οι συνδικαλιστές υπογραμμίζουν ότι «η τακτική του «σπασίματος» των διδακτικών ωρών, ώστε να καλύπτονται τα κενά από ωρομίσθιους, συνεχίζεται και μάλιστα η ωρομισθία επεκτείνεται και στο πρωινό πρόγραμμα, ευτελίζοντας κάθε έννοια στην εργασία του εκπαιδευτικού και απαξιώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση». Για τους λόγους αυτούς ζητούν να πληρώνονται στο τέλος κάθε μήνα, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία και όπως γίνεται και με τους αναπληρωτές.


Ταυτόχρονα, οι καθηγητές της ΤΕΕ ζητούν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, η οποία υποβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο.
Η Ομοσπονδία (ΟΛΤΕΕ) χρησιμοποιεί σκληρά λόγια εναντίον του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για «αδιαφορία, μη τήρηση υποσχέσεων και καμιά πρόθεση ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου».
Οι συνδικαλιστές της ΟΛΤΕΕ σε επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ ζητούν να μάθουν «ποιες είναι οι ενέργειές σας για κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που σε πολλά έγινε με τεράστια καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα πολύ αργά, ενώ θα κληθούν οι μαθητές τους να διαγωνιστούν με όλους τους υπόλοιπους και στην ίδια ύλη στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ».

Νικολίτσα Τρίγκα

ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ ΑΕ. Ο «αριστερός» εργολάβος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
Η μεγαλύτερη κατάκτηση του λαϊκού κινήματος ήταν η προσβαση στην εκπαίδευση σε όλους και η δωρεάν παιδεία.Οι κυρίαρχες Ελίτ, όπως και η ντόπια ψωρο-ελίτ επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν πίσω αυτή την κατάκτηση και επειδή το «δωρεάν» για επικοινωνιακούς λόγους, δεν ήταν σκόπιμο να ανακληθεί,χτύπησαν το «παιδεία».
Αποφάσισαν δηλαδή να προσφέουν ένα «δωρεάν τίποτα», στα παιδιά της εργατικής Τάξης.
Και το συμβόλαιο το ανέλαβε η ΚΚΕ ΑΕ όπως θαυμάσια εξηγει το ΕΑΜ Β΄

http://www.eamb.gr/new_text/kke-ae.htm