Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ...ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ...ΕΙΧΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΤΣΑΚΑΛΙΩΝ ΤΣ ΕΥΠ...ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ..
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΚΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ"... ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...

Στις επιστολές φυλακισμένων μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τους οποίους ο Λάμπρος Φούντας είχε συχνή αλληλογραφία, αναζητεί η Αντιτρομοκρατική τους συνδετικούς κρίκους που λείπουν για την εξάρθρωση της εγχώριας τρομοκρατίας.
Στο διαμέρισμα του 35χρονου βιολόγου η Αντιτρομοκρατική βρήκε αρκετές επιστολές που απευθύνονται προσωπικά στον Φούντα από αντιεξουσιαστές. Μεταξύ των αποστολέων ξεχωρίζουν τα γράμματα νεαρού αντιεξουσιαστή που έχει συλληφθεί για ένοπλη ληστεία και κρατείται στις φυλακές Λάρισας, καθώς και άλλου αντιεξουσιαστή που επίσης κρατείται για ένοπλη ληστεία στις φυλακές του Μαλανδρίνου. Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα ανάλυση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του 35χρονου, ο Φούντας μιλούσε συχνά και με τους δύο, αλλά και με αρκετούς από τους αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν ή βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Αυτό που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής είναι πως ορισμένες φράσεις που βρίσκονται σε αυτά τα γράμματα χρησιμοποιήθηκαν και σε προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και της Σέχτας. Η Αντιτρομοκρατική «ξεσκονίζει» και τα κείμενα του Φούντα όταν ο τελευταίος συμμετείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Δρόμοι της Φωτιάς» που εξέδιδε η αναρχική ομάδα «Μαύρο Αγκάθι» στα μέσα της δεκαετίας του ΄90. «Κοινά τσιτάτα»
«Η διαλεκτική των αντιεξουσιαστικών ομάδων και γενικότερα του αναρχικού χώρου παρουσιάζει παρά τις επιμέρους διαφωνίες των ομάδων αρκετά κοινά σημεία. Το αστικό κράτος, η εικόνα της Αστυνομίας και των κρατικών λειτουργών, αποτυπώνονται με κοινές λεκτικές αναφορές», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής που έχει ασχοληθεί με την ανάλυση των προκηρύξεων των τρομοκρατικών ομάδων της νέας γενιάς. Όπως όμως επισημαίνει, «κοινά τσιτάτα και αναφορές που εντοπίζονται σε επιστολές ή ακόμη και σε κείμενα περιοδικών του αναρχικού χώρου, δεν υποδεικνύουν κατ΄ ανάγκη τον συγγραφέα των προκηρύξεων. Μπορεί οι κοινές αναφορές να λένε πολλά αλλά μπορεί να μη λένε και τίποτα». Οι περισσότερες πάντως αναφορές που βρέθηκαν σε κείμενα, γράμματα και άρθρα στο διαμέρισμα του 35χρονου όπως λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, «συμφωνούν περισσότερο με τη διαλεκτική της Σέχτας».
Με βάση πάντως την αλληλογραφία αλλά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, η Αντιτρομοκρατική «χτίζει» το προφίλ του Φούντα, για τον οποίο οι διωκτικές αρχές γνώριζαν ελάχιστα πράγματα πριν από τη συμπλοκή της Δάφνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευρύνεται καθημερινά ο κύκλος των προσώπων που θεωρούνται ως ύποπτοι. Ήδη έχει αποφασιστεί η στενότερη παρακολούθηση 15 ατόμων από τον ιδεολογικό κύκλο του βιολόγου. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και η «χαρτογράφηση» των ανθρώπων με τους οποίους ο Φούντας περνούσε μέρος των διακοπών του σε νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στο οποίο η Αντιτρομοκρατική αναζήτησε τουλάχιστον 2 φορές τα ίχνη του εκτιμώμενου ως συνεργού του στη συμπλοκή της Δάφνης. ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ στοιχείο το οποίο προστέθηκε στις έρευνες της αστυνομίας προήλθε από τη γερμανική αστυνομία και γνωστοποιήθηκε στον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Α. Τζωίτη, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βερολίνο με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, ο Φούντας πραγματοποίησε από το 2007 και ύστερα αρκετά ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες. Το τελευταίο, διάρκειας 10 ημερών, πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στο Βερολίνο. Ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομιών αυτών των χωρών για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις επαφές του Φούντα σε Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Δανία. Επίσης, η Αντιτρομοκρατική προσανατολίζεται να καλέσει για μια δεύτερη «κουβέντα» ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του με σκοπό να συλλέξει επιπλέον πληροφορίες για τα ταξίδια του 35χρονου.

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: