Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ΣΚΟΠΙΜΗ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ...

Η κινδυνολογία χρεοκοπίας ήταν σκοπίμως μεγεθυμένη, τόσο από τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση, επισήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως εξήγησε, για την περίπτωση των χρηματοπιστωτικών οίκων, τους οποίους ανέφερε ονομαστικά, ήταν προς το συμφέρον τους να διαδοθεί η φήμη περί χρεοκοπίας της χώρας, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους από τα cds.


Για την περίπτωση της κυβέρνησης, η κινδυνολογία λειτούργησε ως δικαιολογία, ώστε ο κ. Παπανδρέου να μην τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στη κρίση είπε ότι δεν τη γέννησε η χώρα μας αλλά είναι πρόβλημα της ευρωζώνης.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται μεσομακροπροθεσμο σχέδιο, με στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης. Ακόμα, δήλωσε ότι χρειάζεται η φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να βάρη να μην πέφτουν στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Παράλληλα, προέβλεψε ότι τα μέτρα θα αποδώσουν προς το χειρότερο και πως η οικονομία θα κινηθεί μόνο αν δοθούν χρήματα σε όσους τα δαπανήσουν άμεσα.
Επίσης, αμφισβήτησε το γεγονός ότι αν δεν παίρναμε μέτρα, η Ελλάδα θα έφτανε στην χρεοκοπία.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αλλοπρόσαλλη τακτική», καθώς όπως είπε ο κ. Τσίπρας ενώ αρχικά έλεγε ότι δε χρειάζεται χρήματα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ακραία δεξιά πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο μόνος υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η παράταξή του δεν έχει σχέση με τη βία, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι η διεκδίκηση, που πρέπει να γίνεται ειρηνικά, είναι μονόδρομος.
«Η κυβέρνηση πρέπει να δέχεται πιέσεις και από την κοινωνία, όχι μόνο από τις Βρυξέλλες» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, αναφερόμενος στο γήπεδο του ΠΑΟ, είπε ότι πρέπει να γίνει στο Βοτανικό, αλλά με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που λέει «ναι» στο γήπεδο και σε χώρο πρασίνου, αλλά «όχι» στο εμπορικό κέντρο.

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: