Τρίτη, Μαρτίου 02, 2010

ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΤΗ COMMERCIAL VALUE ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΟ...

Νέα εμπλοκή προέκυψε στο ζήτημα της Commercial Value, μετά την παραίτηση για λόγους υγείας του επόπτη εκκαθάρισης Αθανάσιου Κόρμαλη.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας καταγγέλλουν πως δεν σφραγίστηκαν όλα τα γραφεία της -που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή- με αποτέλεσμα εκατοντάδες φάκελοι με σημαντικά στοιχεία και προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων, να βρεθούν σε σακούλες σκουπιδιών.
Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να βγουν από την εταιρεία τα περιουσιακά της στοιχεία και τα ασφαλιστικά συμβόλαια των ασφαλισμένων.
Πάντως, από το Φεβρουάριο τα γραφεία και το κεντρικό κτίριο της Commercial Value στη Βασιλίσσης Σοφίας μεταβιβάστηκε σε άλλη ασφαλιστική του ομίλου Ψωμιάδη με την ονομασία "πρώτη ασφαλιστική".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Δούκας Παλαιολόγος, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι το τέλος της Commercial Value ήταν προδιαγεγραμμένο.
Παράλληλα τόνισε, ότι με την εξέλιξη της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρίας, "κλείνει ο κύκλος για τους πολύπαθους ασφαλισμένους ζωής", επισημαίνοντας ότι οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρίες λειτουργούν χωρίς προβλήματα.
Αναφερόμενος στη μεταφορά του ελέγχου των ασφαλιστικών εταιριών από την Αρχή Προστασίας στην Τράπεζα της Ελλάδος, είπε ότι αναμένουν να διευκρινιστούν από την κυβέρνηση οι λεπτομέρειες και τόνισε ότι το ζήτημα είναι η Τράπεζα να μη διαλύσει την εποπτική αρχή αλλά να την αναδιαμορφώσει, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Όσον αφορά στους ασφαλισμένους της Commercial Value, είπε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα με την αποπληρωμή αντιμετωπίζουν ειδικά στον κλάδο υγείας, οι μεγαλύτερης ηλικίας ασφαλισμένοι και όσοι έχουν βεβαρημένη υγεία.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 αναφερόμενος στην κατάθεση στενού συνεργάτη του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου της "Ασπίς" Παύλου Ψωμιάδη που καταδεικνύει υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ, την οποία αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, ότι από το 2008 ο Π. Ψωμιάδης κυκλοφορούσε στο όνομά του επιταγές που δεν αφορούσαν ασφαλιστικά προγράμματα, αλλά τις τοποθετήσεις των ιδιωτών έναντι ελκυστικού επιτοκίου.
Οι ιδιώτες θα αποζημιώνονταν με προσωπική επιταγή του προέδρου της ΑΣΠΙΣ, αλλά τελικά αποζημιώνονταν από το αποθεματικό ταμείο της εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, βγήκαν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της εταιρίας.
Επίσης, επεσήμανε το θέμα της υπερτιμολόγησης των ακινήτων. Το καλοκαίρι του 2008 κύπριος συνεργάτης του Π. Ψωμιάδη πήρε εννιά εκατομμύρια από το ταμείο της ασφαλιστικής εταιρίας για να αγοραστούν ακίνητα στη Ρουμανία.
Όταν ο συνεργάτης του κ. Ψωμιάδη, που κατέθεσε στη συμβολαιογράφο, ζήτησε από τον Κύπριο τους τίτλους μεταβίβασης των ακινήτων, έλαβε την απάντηση ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικά έξοδα του κ. Ψωμιάδη στην Κύπρο.
Κύκλοι του Παύλου Ψωμιάδη διαψεύδουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αλλά όπως τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου, φαίνονται να επιβεβαιώνονται από τις χρηματοροές της εταιρίας τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ,ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;;;;ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το έχει καταλάβει ότι έχει καταλυθεί το κράτος και πρέπει να γίνει ένοπλος αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας από δικαστές , πολιτικούς γαμόσκυλα στρατιωτικούς παιδέρες παπάδες, κλέφτες ταρίφες και βενζινάδες και λοιπά καρκινώματα;