Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΤΟ HELLENIC AMERICAN UNIVERCITY,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ,ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με αίτηση που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το «Hellenic American University» και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η από 1.3.2010 απόφαση της υπουργού Παιδείας, με την οποία διατάχθηκε η σφράγιση του κτηρίου που στεγάζεται το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο (Καπλάνων 12) και η αφαίρεση των επιγραφών με την επωνυμία του.
Στην αίτηση αναφέρεται ότι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο δεν εμπίπτει στον Ν. 3696/2008 για τη λειτουργία των Κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, καθώς είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με αμερικανικό νόμο του 2004. Παράλληλα, επισημαίνεται από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο ότι η σφράγισή του είναι αντίθετη στις συνταγματικές διατάξεις, που κατοχυρώνουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής της οικονομικής ζωής της χώρας. Ακόμη, ότι η διακοπή της λειτουργίας του παραβιάζει παράλληλα και δύο συνταγματικές αρχές. Αυτές της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης.

Υποστηρίζεται επίσης ότι η διακοπή λειτουργίας του Αμερικανικού Πανεπιστημίου έρχεται σε αντίθεση και με άλλες συνταγματικές διατάξεις, όπως είναι της προηγούμενης ακρόασης, αλλά και με διατάξεις της ΕΣΔΑ, που κατοχυρώνουν την περιουσία των πολιτών.
Παράλληλα, αναφέρεται στην αίτηση ότι η σφράγιση του Πανεπιστημίου έρχεται σε αντίθεση με την υπερνομοθετικού περιεχομένου διμερή συμφωνία οικονομικής, επιστημονικής, τεχνολογικής εκπαίδευσης, κ.λπ., μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, που έχει ακυρωθεί με το Ν. 1982/1991. Τέλος, ότι η λειτουργία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου είναι σύμφωνη με το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΆ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΛΕΓΙΟ.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: