Σάββατο, Μαρτίου 06, 2010

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ OBAMA ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...

Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, η οικονομική κρίση και η αυξανόμενη διάδοση θεωριών συνωμοσίας από ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Fox News, προκάλεσε έξαρση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έκθεση του Southern Poverty Law Centre, του πλέον προβεβλημένου ΜΚΟ στον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, οι αμερικανικές «πατριωτικές» οργανώσεις αυξήθηκαν πέρυσι κατά 250% και ξεπερνούν πλέον τις 500. Οι οργανώσεις αυτές ενισχύουν επίσης τους δεσμούς τους με την παραδοσιακή αμερικανική δεξιά.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Οργή στη Δεξιά» και χαρακτηρίζει την αύξηση των «ομάδων μίσους» πηγή ανησυχίας για τη χώρα, με δεδομένο ότι στο παρελθόν τέτοιες οργανώσεις χρησιμοποίησαν ένοπλη βία για να προωθήσουν τους σκοπούς τους. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη της Οκλαχόμα, όπου έχασαν τη ζωή τους 168 άνθρωποι. Η απήχησή τους ενισχύεται από τον λαϊκισμό στον δημόσιο διάλογο, ενώ η έκθεση καταλήγει ότι παρατηρούνται σημάδια «ακροδεξιάς ριζοσπαστικοποίησης παντού».
«Οι πατριωτικές ομάδες έχουν ενισχυθεί λόγω της αλλαγής στη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού, της εκτόξευσης του δημοσίου χρέους, των προβλημάτων της οικονομίας, αλλά και της υιοθέτησης ορισμένων πολιτικών από τον Μπαράκ Ομπάμα, τις οποίες οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν είτε σοσιαλιστικές είτε φασιστικές», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση και προσθέτει: «Ηδη βλέπουμε τα πρώτα κρούσματα βίας από τη ριζοσπαστική δεξιά. Από την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα και μέχρι τώρα, ακροδεξιοί έχουν δολοφονήσει έξι αστυνομικούς. Ρατσιστές έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι δολοπλοκούσαν για να δολοφονήσουν τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ενας άντρας που δολοφόνησε δύο μαύρους στη Μασαχουσέτη και σχεδίαζε να δολοφονήσει και δύο Εβραίους, δικαιολόγησε στις αρχές την πράξη του, λέγοντας ότι έμαθε μέσω Ιντερνετ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γενοκτονία εναντίον των λευκών. Πιο πρόσφατα, έγιναν και συλλήψεις ρατσιστών που σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες πόλεις».

Το πιο ανησυχητικό εύρημα όμως είναι ότι το πατριωτικό κίνημα αποκτά όλο και πιο ισχυρά ερείσματα στον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς, εν μέρει εξαιτίας της υποτιθέμενης «προσπάθειας του Ομπάμα να επιβάλει τη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα εξουσιάζει και τους Αμερικανούς». Αν και τα «πάρτι τσαγιού» δεν θεωρούνται εξτρεμιστικές οργανώσεις, τα μέλη τους βομβαρδίζονται από τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας και ρατσιστικές ιδέες.
Το φαινόμενο έχει τις ρίζες του στην κρίση των θεσμών. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μόλις το 1/4 των Αμερικανών πολιτών εμπιστεύεται την κυβέρνηση. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι η κοινή γνώμη βλέπει πιο θετικά τα «πάρτι τσαγιού» από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. «Τα σημεία των καιρών είναι ανησυχητικά. Οπλισμένοι ακροδεξιοί εμφανίζονται στις ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα με πανό που υπονοούν ότι το δέντρο της ελευθερίας πρέπει να ποτιστεί με το αίμα των τυράννων», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έκθεσης. Η διαφορά με την αντίστοιχη έξαρση της δεκαετίας του 1990, έγκειται στο γεγονός ότι οι ακραίες ιδέες των οργανώσεων μίσους συναντούν ευήκοα ώτα μεταξύ εκλεγμένων πολιτικών και προβεβλημένων δημοσιογράφων, όπως ο παρουσιαστής του Fox News, Γκλεν Μπεκ.
Για παράδειγμα, η διαδικτυακή εφημερίδα Politico αποκάλυψε έγγραφο της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής, στο οποίο περιγράφονται σχέδια για τη συγκέντρωση πόρων για τις εκλογές, μέσω «μίας επιθετικής εκστρατείας, η οποία θα εκμεταλλεύεται τον φόβο των πολιτών για το ενδεχόμενο να οδηγήσει ο Μπαράκ Ομπάμα τη χώρα προς σοσιαλιστική κατεύθυνση». Στο έγγραφο, η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται «Αυτοκρατορία του Κακού» και ο πρόεδρος παρομοιάζεται με τον Τζόκερ, τον σατανικό εγκληματία στην ταινία «Μπάτμαν».

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

agori mou stamata na grafeis malakies...apo tote pou mpike to laos sthn vouli...diladi na apagoreysoume sto 5 % na ekprosopithei sthn vouli epeidi etsi goystareis???mou fainetai oti eisai to idio fasistas oxi me to laos giati aytoi einai light..mallon antistoixos tis xrysis aygis

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕ ΠΡΕΖΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ, ΜΗΠΩΣ ΘΑΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

συχνά βλέπω τον ίδιο εφιάλτη. Να άδειαζε λέει η χώρα από μετανάστες και να αναγκαζόμουν να ζήσω μονο με κάτι Ελληναράδες σαν τους αποπάνω...Ευτυχώς ξυπνάω και βγαίνω στους δρόμους για να συναντήσω κάποιαν "εγχρωμη" φάτσα πολύ πιο χαμογελαστή και φιλική από κείνη των μισαλλόδοξων φοβικών καραγκιόζηδων που αυτοπροσδιορίζονται ως ¨ομοεθνείς" και καθαρόαιμοι Ελληναράδες. Εκεί που χέσανε οι καλύτεροι άνθρωποι που βάδισαν σ' αυτόν τον τόπο βγήκατε εσείς ,φασιστάκια, οι απόγονοι των κάθε λογής γλυφτρονιών και δωσίλογων. Ουστ εσείς ,ρε !!