Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η OLYMPIC AIR ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΦIΑΛΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΜΝΟ!!!

Κινδύνευσαν προχθές να ξεμείνουν στη Λήμνο 363 φιάλες αίματος, προϊόν εθελοντικής αιμοδοσίας, που συγκέντρωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών-Δωρητών Οργάνων Λήμνου «Ο Αγιος Παντελεήμων», λόγω της «απαράδεκτης άρνησης» της «Olympic Air» (είναι η μοναδική εταιρεία που συνδέει τη Λήμνο με την Αθήνα μετά τη διακοπή των δρομολογίων από την «Aegean» στην... προοπτική της συγχώνευσής τους) να μεταφέρει το αίμα στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Βάγιος Καλλιγερής, ενημέρωσε και τα τοπικά ΜΜΕ για την αντίδραση της «Olympic Air», τονίζοντας πως η συλλογή του αίματος αποτελεί προϊόν εθελοντικής αιμοδοσίας, που πραγματοποιείται εδώ και 27 χρόνια στο νησί.
Η προσπάθεια αυτή, όμως, συνάντησε την αντίδραση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία επικαλούμενη σχετική εγκύκλιο ζήτησε το αίμα να μεταφερθεί σε άλλη συσκευασία και να φέρει την υπογραφή γιατρού ύστερα από σχετικό έλεγχο ότι είναι ασφαλές.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να γίνει στη Λήμνο, καθώς οι μονάδες αίματος ελέγχονται σε νοσοκομείο των Αθηνών, αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη υποδομή στο νησί. Σύμφωνα δε με τους γιατρούς, η μεταφορά του αίματος θα πρέπει να γίνεται άμεσα και κάτω από τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.
Οι αιμοληψίες έγιναν τη 18η, 19η και 20ή Μαρτίου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ». Το αίμα που συγκεντρώθηκε μεταφέρθηκε τελικά στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής
Ο Σύλλογος Εθελοντών-Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Λήμνου «Ο Αγιος Παντελεήμων» θεωρείται από τους πλέον δραστήριους συλλόγους πανελλαδικά. Πέρυσι, επί συνόλου 15.000 Λημνιών, συγκέντρωσαν 1.064 μονάδες αίματος. Ενώ στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2010 έφτασε στις 363 μονάδες αίματος!

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: