Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2010

ΣΤΑ PC GAMES ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΗΡΙΕΣ...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΠΑΤΣΟΣ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ...

Εξομοιωτές αστυνομικής εκπαίδευσης (Ρolice simulation training) για την αντιμετώπιση των ληστειών και των περιπτώσεων βίας πρoμηθεύεται η Ελληνική Αστυνομία από τη Γαλλία, τη Βρετανία και άλλες χώρες, όπως αποκάλυψε στο «Βήμα» ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγιας. Πρόκειται για προηγμένη ηλεκτρονική τεχνολογία στην εκπαίδευση των αξιωματικών και των αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας εναντίον περιστατικών βίας, που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και βεβαίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αστυνομικοί από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά θα εισέρχονται σε ένα ειδικό δωμάτιο (όμοιο με τους εξομοιωτές πτήσεων των πολεμικών αεροσκαφών), μέσα στο οποίο θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια ληστεία, μια ενέδρα, μια διάρρηξη κτλ., που θα εμφανίζεται στο δωμάτιο με το σύστημα της εικονικής πραγματικότητας.

«Θα νομίζει ότι βρίσκεται πραγματικά ενώπιον επεισοδίου τυφλής βίας, από τους ήχους που θα ακούει, από το περιβάλλον που θα έχει, από τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σ΄ αυτές, και θα πρέπει να κάνει τις σωστές κινήσειςώστε να εξουδετερώσει τους ληστές και παράλληλα να προστατεύσει τους πολίτες από τις παράπλευρες απώλειες» εξήγησαν ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι είπαν ότι παρόμοια συστήματα εικονικής πραγματικότητας και military simulation διαθέτουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για την εξουδετέρωση ανταρτών πόλεων, τρομοκρατών ή ελεύθερων σκοπευτών σε κατοικημένες περιοχές. Τα αμερικανικά συστήματα εικονικής πραγματικότητας προβλέπουν και χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηρεμίας στον πληθυσμό σε συνθήκες πανικού έπειτα από τρομοκρατική ή άλλη πράξη βίας.

Τ ο ηλεκτρονικό αυτό μηχάνημα θα μπορεί να καταγράφει και τα λάθη που κάνει ο αστυνομικός ή ακόμη και να εξουδετερώσει τον εκπαιδευόμενο από εικονικές σφαίρες ή χειροβομβίδες ληστών ή τρομοκρατών. Και βεβαίως θα καταγράφει τη βαθμολογία του. Οπως εξήγησε ο υφυπουργός, το τι είδους εκπαιδευτικά προγράμματα θα έχουν οι εξομοιωτές της Αστυνομίας θα καθορίζεται από την ηγεσία της σε συνεργασία με τη Εuropolice, ενώ θα μπορούν να προσαρμοσθούν και προγράμματα που έχουν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα η τραγωδία στον Βύρωνα, του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου από πυρά αστυνομικών σκοτώθηκε ένας αθώος πολίτης. Οι αστυνομικοί θα ξαναζήσουν την υπόθεση αυτή με το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τα λάθη που έγιναν και που είχαν το τραγικό αποτέλεσμα.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: