Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2010

ROCKWAVE FESTIVAL 2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Massive Attack, που στις αρχές του '90 έμπλεξαν τη ρέγκε με το χιπ χοπ δημιουργώντας έναν νέο ήχο, ο Fatboy Slim, ο Βρετανός Νόρμαν Κουκ, ένας από τους πρωτοπόρους του ηλεκτρονικού χορευτικού ήχου, αλλά και οι Faithless, που ανατίναξαν τη χορευτική σκηνή με τον διονυσιακό ύμνο «God Is a Dj», είναι τα μεγάλα ονόματα που ανακοινώθηκαν για το φετινό 14ο Rockwave Festival.
Ετσι την Τετάρτη 7 Ιουλίου, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου ένα μπαράζ χορευτικού ήχου θα πλημμυρίσει το Terra Vibe στη Μαλακάσα.

Τον χορό θα ανοίξουν οι Faithless την πρώτη μέρα. Ο αεικίνητος τελετάρχης Maxi Jazz, με τη Sister Bliss και τον Rollo πίσω του, θα στήσουν ξανά ένα πανηγύρι με ηλεκτρονικούς ήχους. Αλλωστε, ο τίτλος του νέου δίσκου τους, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, το «The Dance», δείχνει ότι οι Faithless έχουν επιστρέψει στον ντελιριακό ήχο, που τους ανέδειξε από τα μέσα του '90 σε μια δυναμική μπάντα της χορευτικής σκηνής.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου η βραδιά θα ανήκει στον Fatboy Slim. Ο Νόρμαν Κουκ, που κάποτε έπαιζε στην μπάντα των Housemartins, εξελίχθηκε σε έναν επινοητικό παραγωγό του ηλεκτρονικού ήχου με επιτυχίες όπως το «The Rockafeller Skank» και το «Praise You». Με εμπειρία σε μεγάλα φεστιβάλ και αποκορύφωμα της πορείας του το dj σετ του στην παραλία του Μπράιτον μπροστά σε ένα πλήθος διακοσίων πενήντα χιλιάδων ατόμων, το 2002, έρχεται τώρα να μαγέψει με τον κοφτό ρυθμό του και τη Μαλακάσα.

Την Κυριακή οι Massive Attack θα ξαναέρθουν για να παρουσιάσουν ζωντανά τον νέο τους δίσκο, «Heligoland», που μόλις κυκλοφόρησε. Οι πρωτεργάτες του ήχου, που ονομάστηκε «του Μπρίστολ», έρχονται για να παίξουν το σκοτεινό τους σάουντρακ για τους ταραγμένους καιρούς μας.

Πέρα όμως από τους headliners -στους οποίους αναμένεται να προστεθούν και οι Black Eyed Peas- υπάρχουν και τα άλλα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή του Rockwave. Οπως:
Ο Αμερικανός Dj Shadow, ο μάγος του σάμπλινγκ που φτιάχνει το προσωπικό του ινστρουμένταλ χιπ χοπ.
Η αισθησιακή Μαρτίνα Τόπλεϊ Μπερντ, συνεργάτιδα του Τρίκι, των Massive Attack και των Gorillaz με την ηλεκτρονική της σόουλ.
Οι Ισπανοί Ska-Ρ, η πολιτικοποιημένη σκα μπάντα από τη Μαδρίτη που συνδυάζει τον ξέφρενο χορό με τον πολιτικό στίχο.
Ο Τζον Γκαρσία, δημιουργός των θρυλικών Kyuss που θα θυμίσει πόσο σημαντικό στάθηκε το πέρασμα της καλιφορνέζικης μπάντας από την αμερικανική ροκ σκηνή.
Οι White Lies ξανάρχονται και αυτοί για να δείξουν πως η κληρονομιά των Joy Division είναι ζωντανή στη βρετανική ανεξάρτητη σκηνή.
Τέλος, το παλαβό τσίρκο των Gogol Bordello επιστρέφει για να στήσει το δικό του γλέντι στη σκηνή με το «Transcontinental Hustle», τον νέο δίσκο που κυκλοφορεί τον Απρίλιο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα, όπως και οι τιμές των εισιτηρίων. Η προπώληση θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Μαρτίου.

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2010

1 σχόλιο:

VassilisK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.