Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ VIDEOS ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ TV ΚΑΙ ΤΟ TROKTIKO

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΑ VIDEOS
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE



Προκαταρκτική εξέταση για τον εμπρησμό σε κατοικία μεταναστών στο Δήμο Σπάρτης ανακοίνωσε ότι διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ύστερα απο την δημοσιευση των επιμαχων videos στα blogs ΠΡΕΖΑ TV και TROKTIKO τα οποια και αποκαλυψαν την υποθεση.
Συμφωνα με το ρεπορταζ του Μακη Νοδαρυ για την Ελευθεροτυπια εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Σπάρτης η ρατσιστική επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα νεαρών ατόμων πριν από μερικές εβδομάδες κατά σπιτιού στην περιοχή του Ευρώτα, όπου διέμεναν οικογένειες αλλοδαπών εργατών από το Μπανγκλαντές. «Ηταν μια καταδικαστέα πράξη, την οποία σύντομα θα φέρω προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα. Από πληροφορίες που έχουμε, κάποια πλουσιόπαιδα προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι όπου έμεναν μετανάστες εργάτες μαζί με τα ρακένδυτα παιδιά τους, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ πειράξει κανέναν», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Πλειώτας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ρατσιστική επίθεση καταγράφηκε σε δύο βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο http://www.youtube.com/watch?v=-pRyL4vF_1Μ και http://www.youtube.com/watch?v=e38czk1FPPU. Ομως λίγες ώρες αργότερα αποσύρθηκαν, προφανώς για να μη στοχοποιηθούν οι νεαροί δράστες. Κρατώντας μια περίεργη στάση για το περιστατικό, η αστυνομία κάνει λόγο για «επίλυση προσωπικών διαφορών». Ομως η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία καταγγέλλει τη ρατσιστική επίθεση και μιλά για εμφάνιση του αβγού του φιδιού στη Σπάρτη.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να καταδικάσουν την άνανδρη και ρατσιστική επίθεση, να ανησυχήσουν για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας στα μυαλά των νέων ανθρώπων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση για μέτρα υπέρ των μεταναστών εργατών.

Με αφορμή τα γεγονότα, η Ν.Ε. της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως ανθέλληνες εκείνους που κατηγορούν τους μαθητές της Σπάρτης για ρατσιστικά πογκρόμ και μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Προτιμούμε να είμαστε κολλημένα μυαλά και να ζούμε στην καθαρή μας Σπάρτη. Στη Σπάρτη με τη μηδαμινή εγκληματικότητα που ξέραμε παλιά. Στη Σπάρτη που θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και όχι σε αυτή που θέλετε να φτιάξετε, σε ένα εκτρωματικό υποβαθμισμένο γκέτο. Στη Σπάρτη με τις πόρτες ανοικτές, και όχι διπλοκλειδωμένες και με διπλά συστήματα συναγερμού! Στη Σπάρτη που δίνει τα μεροκάματα στα παιδιά της, και που τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στις τοπικές επιχειρήσεις και δεν γίνονται σε χρόνο ρεκόρ συνάλλαγμα προς τρίτες χώρες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2010


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση χωρίς βρισιές στην δήλωση της ΧΑ Σπάρτης...

Μη προπαγανδίζετε μισαλόδοξα δόγματα με τις οικονομικές θεωρίες του Λιακόπουλου. Το ιδεολόγημα με τα μεροκάματα δεν ευσταθεί, οι δυτικές οικονομίες δεν έχουν ήθος δεν έχουν έθνικότητα και δεν εχουν ευαισθησίες. Πριν βιαστητε να με κατηγορίσετε ως κομμουνιστή, σκεφτήτε ποιός και γιατί έφερε τόσους μετανάστες στην ελλάδα??

Γιατί λειτούργησε ο ανταγωνισμός στα μεροκάματα ενώ όταν είναι να αγοράσετε κάτι υπάρχουν καρτέλ, μίπως για να γίνουν τα έργα στους ολυμπιακούς τσάμπα? Αν ίσχυε αυστηρό πλαφόν στα μεροκάματα, δε θα μπορούσε να κατηγορίσει κανείς τους ξένους οτι κλέβουν τις δουλειές...όλα ήταν καλοστημένα και δούλεψαν ρολόι..ποιός λοιπόν κλέβει τα μεροκάματα, όσο θύματα είμαστε εμείς άλλο τόσο είναι και αυτοί...

simata kapnou

Ανώνυμος είπε...

Ρατσιστρια δεν ειμαι αλλα γιατι δεν εχετε εξετασει το ενδεχομενο να εκαναν κατι σοβαρο και οι μεταναστες σε αυτα τα παιδια ? Επειδι εχουν κανει μεγαλο κακο γενικα σε ολους στη Σπαρτη αυτοι οι μεταναστες μηπως εκαναν κατι και σε αυτα τα παιδια ?
Μενω στη Σπαρτη και ειναι μια μικρη πολλη που δε θα επρεπε να φοβασε να περπατισεις στους δρομους μονος η μονη σου ! Στη σπαρτη απο οταν ηρθαν οι μεταναστες αρχισαν να γινονται πολλοι βιασμοι και κλεψιες οποτε μηπως πρεπει να εξετασεται το ενδεχομενο οτι κατι θα εκαναν και αυτοι στα παιδια ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμη 4:51 ,

Ρατσιστρια μπορει να μην εισαι, αλλα βλαμενη εισαι σιγουρα...

Και μονο που τσουβαλιαζεις τους "μεταναστες" ολους μαζι και λες , "οκ, σιγα, πηγαν να καουν ζωντανοι μαζι με τα παιδια τους, αλλα καλα να παθουν επειδη καποιοι συμπατριωτες τους ακουσα οτι εκλεψαν εναν φιλο μου" ,

τοτε ναι, εισαι απλα στοκος.

Ανώνυμος είπε...

"Στη Σπάρτη που θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας"

Ο τύπος που το έγραψε αυτό είτε δεν έχει πάει ποτέ στην Σπάρτη, είτε κατάγεται απο την Σπάρτη. Εκεί όλοι νομίζουν ότι η ασχημούπολή τους είναι η καλύτερη του κόσμου σε όλους τους τομείς, τέτοιο ψώνιο πουθενά αλλού. Και να ήταν και έστω και λίγο ωραία...