Παρασκευή, Απριλίου 02, 2010

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ 18ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για το θάνατο από ηλεκτροπληξία του 18χρονου μαθητή Ιωάννη Χαυδατούρη το Μάιο του 2005, ενώ εκτελούσε εργασίες ως βοηθός ηλεκτρολόγου σε κτήριο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στο δήμο Αισωνίας.
Η δίκη, η οποία χαρακτηρίστηκε από την οργισμένη αντίδραση μελών της οικογένειας του 18χρονου, με έντονα φραστικά επεισόδια εναντίον μαρτύρων και συνηγόρων υπεράσπισης, ολοκληρώθηκε χθες. Η δίκη ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου και συνεχίστηκε χθες μετά τη δεύτερη διακοπή.
Ούτε και χθες πάντως απουσίασε η ένταση. Συγγενείς του άτυχου νεαρού επιτέθηκαν φραστικά στον τελευταίο μάρτυρα υπεράσπισης που κατέθεσε, ενώ εκείνος εξήλθε από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και στους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Στο εδώλιο κάθισαν τέσσερα άτομα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Κατηγορούμενοι είναι ο επιβλέπων μηχανικός της μελέτης και της επίβλεψης των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών στο κτήριο, ο πρόεδρος της εταιρίας αυτοκινήτων, ο υπεργολάβος των ηλεκτρικών εργασιών και ο γιος του υπεργολάβου-ηλεκτρολόγου, ο οποίος αναπλήρωνε την ώρα των εργασιών τον πατέρα του.

Ο επιβλέπων μηχανικός κατηγορείται ότι δήλωσε ψευδώς δυόμισι μήνες νωρίτερα του δυστυχήματος πως είχαν περατωθεί με ασφάλεια οι εργασίες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων του κτηρίου, ώστε να χορηγηθεί κανονική παροχή ρεύματος.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι δεν έλαβαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων και συγκεκριμένα δεν φρόντισαν για τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, απενεργοποιώντας το διακόπτη ασφαλείας που ήταν συνδεδεμένος ο θανατηφόρος αγωγός, για την τοποθέτηση στο γενικό πίνακα αντιηλεκτροπληξιακού διακόπτη, για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της ολοκληρωμένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2010

taxydromos

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω δεν θα κανεις σχολιο για τους δικαστες και τις αρχες που τους στολιζεις με κοσμητικα επιθετα ; Οπου σε βολευει επαναστατη της φακης.

Ανώνυμος είπε...

ti na pei?
oti gia 8anato enos 18xronou fagane osa 8a etrwge o pitsirikas an ton denane me 15gr xasis?
skata sta moutra tous

Ανώνυμος είπε...

Έλληνες δικαστές... σα να λέμε σκατά στο βούρκο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 Μαρτίου 2010

Παρωδία δικαιοσύνης: έκτη αναβολή δίκης για κατά συρροή βιασμούς το 2005!

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) πληροφορεί πως σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ανέβαλε για έκτη φορά δίκη κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή της Καναδής δημοσιογράφου του CBC Radio Natalie Karneef και δύο Αυστραλών γυναικών την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2005, ορίζοντας νέα δικάσιμη για τις 26 Ιανουαρίου 2011, κατά παράβαση τόσο του Άρθρου 6.1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (που επιβάλει «εύλογη διάρκεια» για την εκδίκαση ως προϋπόθεση για τη δίκαιη δίκη) όσο και του Άρθρου 349.1 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας: «Το δικαστήριο, μετά από πρόταση του εισαγγελέα ή αίτηση κάποιου από τους διαδίκους ή και αυτεπαγγέλτως, μπορεί να διατάξει την αναβολή της δίκης για σημαντικά αίτια που προσδιορίζονται ειδικά στην απόφαση. Μπορεί επίσης να διατάξει τη διακοπή της δίκης ή της συνεδρίασης για το λόγο αυτόν έως δεκαπέντε το πολύ ημέρες και μέχρι δύο φορές. Δεύτερη αναβολή μπορεί να διαταχθεί μόνον εφόσον βεβαιώνεται αιτιολογημένα στην απόφαση ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το σημαντικό αίτιο με τη διακοπή. Κάθε άλλη αναβολή απαγορεύεται.» Σήμερα, ο εισαγγελέας σεβόμενος τη διάταξη πρότεινε διακοπή. Το δικαστήριο όμως, περιφρονώντας το νόμο όπως κατά συνήθεια κάνουν τα ελληνικά δικαστήρια, αποφάσισε την αναβολή. Σημειώνεται πως για την πρώτη υπόθεση που εκδίκαζε (και για την οποία είχε χορηγηθεί μόνο μια αναβολή στο παρελθόν) αποφάσισε τη διακοπή για 30 Μαρτίου 2010, εφαρμόζοντας το νόμο. Η Natalie Karneef και η Αυστραλή πού είχαν έρθει ειδικά για τη δίκη από τον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία εκδήλωσαν την οργή τους για τη νέα αναβολή.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο βλακας μπορεις να εισαι ; Αναφερεις αρθρο ΠΟΛΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ σε ποινικη δικη; Αν δεν δινανε ρε παπαρες την αναβολη, θα υπηρχαν ενα σωρο προβληματα, και παλι ο κατηγορυμενος θα εβγαινε λαδι,και παλι θα φωναζατε,επαναστες του καναπε..

Ανώνυμος είπε...

@11:05

μεγάλε επειδή έχεις μπερδέψει τις πούτσες με τις βούρτσες, πάνε να σουβλίσεις τον οβελία και μάθε πως αν έχεις άγνοια, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

Είσαι τόσο πίθηκας που δε σκέφτηκες πως το **δελτίου τύπου του ΕΠΣΕ**, δε μπορεί να έχει κάνει τόσο χοντρό λάθος..

Πίθηκα.

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρακτηρισμος πιθηκος σου επιστρεφεται.Καλυτερα να μασας παρα να μιλας ΕΣΥ πριν αντιγραψεις ακριτα ο,τι μαλακια κατεβασεις απο το ιντερνετ.Ρωτα κανενα δικηγορο να σου εξηγησει 5 πραγματα ,τι ακυροτητες στην δικη θα υπηρχαν αν δνε εδινε αναβολη το δικαστηριο.Ε,λοιπον,εκανε τοσο χοντρο λαθος ,αλλα βεβαια τοσο μυαλο κουβαλουν και αυτοι.Αντε να φας κανα τσουρεκι.

VassilisK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΕΞΙ (6) Ε-Ξ-Ι ΑΝΑΒΟΛΕΣ

ΜΑΛΑΚΟΠΙΘΗΚΑ

ΕΞΙ!

ΓΚΕΚΕ?

από το 2005 σέρνεται η δίκη.

Η Λ Ι Θ Ι Ε

Και το τσουρέκι στον πάτο σου ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ

VassilisK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
VassilisK είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

poso ilithios eisai...tin mia as poume pou apergousan oi dikastikoi ypalliloi tin metrises ? stamatiste na katakrinete epanastates tou kanape..alla tin peis ,kaimene, kaneis epanstastasi emso toy facebook kai tros amasito oti sou pasaroun diaforoi prezes..alla fainteai to epipdedo sou apo tis yvreis sou