Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

Προθεσμία μιας εβδομάδας έδωσε στον Παύλο Ψωμιάδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Β. Ιωαννίδης, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση των αποθεματικών της «Ασπίς Πρόνοια», ενώ παράλληλη κλήτευση έχουν λάβει ο αναλογιστής της εταιρείας Κωνσταντίνος Γιόνης και ο οικονομικός διευθυντής Βασίλης Αδαμόπουλος.
Η υπόθεση για την οποία έχει κληθεί να απολογηθεί ο πρώην μεγαλομέτοχος της «Ασπίς Πρόνοια» αφορά τη διαχείριση των αποθεματικών της εταιρείας, για την οποία ελέγχεται τόσο ο ίδιος όσο και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Σημειώνεται ότι ο δικαστικός λειτουργός έχει ήδη προτείνει την παραπομπή του Παύλου Ψωμιάδη σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ, που είχε προσκομίσει στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009 για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που είχε αξιώσει η ΕΠΕΙΑ.

Ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον πρώην μεγαλομέτοχο της «Ασπίς» σφίγγει ολοένα και περισσότερο, καθώς πληθαίνουν οι προσφυγές κατά του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του για δέσμευση ή κατάσχεση της προσωπικής του περιουσίας. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τριών δανειστών του από τις Σέρρες, οι οποίοι πέτυχαν την κατάσχεση λογαριασμών για την ικανοποίηση οφειλών ύψους 215.690, 112.113 ευρώ και 178.431 ευρώ, αντίστοιχα. Τον τόνο είχε δώσει πρώτο το Δημόσιο, το οποίο με κατασχετήριο από τη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 πήρε από λογαριασμό του Παύλου Ψωμιάδη το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για οφειλές του προς την εφορία.
Την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκαν επίσης τα ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση της περιουσίας της οικογένειας Ψωμιάδη, στο πλαίσιο της αίτησης που έχει καταθέσει το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου, που εκπροσωπεί ομολογιούχους της «Ασπίς Κάπιταλ» αλλά και ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια». Πρόκειται για 63 ομολογιούχους και ασφαλισμένους, που διεκδικούν 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ στις 5 Mαΐου αναμένεται αντίστοιχο αίτημα να κατατεθεί για άλλους 157 που διεκδικούν το ποσό των 15,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη προσδιορίζεται στα 38 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στα ονόματα τόσο του ίδιου του Παύλου Ψωμιάδη και της συζύγου του όσο και των παιδιών του.

Σε εξέλιξη είναι άλλωστε, ύστερα από προσφυγή του ίδιου δικηγορικού γραφείου, έρευνα του ΣΔΟΕ για την υπόθεση των ακινήτων στα Ισθμια και την αφαίρεση από τα ταμεία της «Ασπίς Κάπιταλ» 43 εκατ. ευρώ. Στην υπόθεση αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, κ. Κ. Γιόνης και Β. Αδαμόπουλος. Σημειώνεται ότι ο πρώην αναλογιστής της εταιρείας κ. Γιόνης έχει καταθέσει στοιχεία για τον τρόπο που ο Παύλος Ψωμιάδης αποσπούσε χρήματα από την «Ασπίς Πρόνοια» για την κάλυψη ανοιγμάτων που είχε σε άλλες προσωπικές του εταιρείες, αλλά και για την απόσπαση σημαντικών ποσών από τις εταιρείες Γενική Ενωση και Γενική Πίστη.

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ
ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ.
ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
ΙΔΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΡΕ 'ΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΧΗΓΟ
ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΖΩ.
ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ
ΜΙΖΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ,ΜΙΖΑ ΑΦΗΝΕΙΣ
ΓΙ' ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ
ΦΟΝΟΥΣ,ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ!!!
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΑΙΗ
Μ' ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Μ' ΑΥΤΟΥΣ.
ΒΑΛΤΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΙ
ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΝΙΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΟ
ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ο ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

kala...

exete na deite akomh psomiadides sthn asfalistrikh agora...

exoun oloi 2 xronia gia na enarmonhstoun me to solvency II. Problepetai pws ta 2/3 twn ellhnikwn asfalistrikwn DEN exoun elpida gia enarmonhsh.
auto shmainei oxi enan alla pollous psomiadhdes...