Πέμπτη, Απριλίου 22, 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...

Η βελγική κυβέρνηση του Ιβ Λετέρμ αποφάσισε σήμερα να υποβάλει την παραίτησή της λόγω της γλωσσικής διένεξης μεταξύ γαλλόφωνων και Φλαμανδών, δύο μήνες προτού η χώρα αναλάβει την εναλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε ένας υπουργός της κυβέρνησης.
"Δεν υπήρχε άλλη επιλογή παρά η παραίτηση της κυβέρνησης", δήλωσε στους δημοσιογρφους ο υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς επισημαίνοντας ότι "λυπάται" και υπενθυμίζοντας ότι θα γίνουν τα πάντα ώστε "η χώρα να μην βυθιστεί στην κρίση".
Η απόφαση για την παραίτηση ελήφθη κατά τη διάρκεια ενός έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Λετέρμ, ο οποίος, συμφωνα με την υπουργό Υγείας Λορέτ Ονκελίνξ έχει πάει στον βασιλιά Αλβέρτο Β' για να του υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης.
Νωρίτερα σήμερα το φλαμανδικό κόμμα Open VLD, των φιλελεύθερων Φλαμανδών, που συμμετέχει στον βελγικό κυβερνητικό συνασπισμό, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει εξαιτίας της γλωσσικής διένεξης ανάμεσα στους γαλλόφωνους και τους Φλαμανδούς.
Το κόμμα, μια από τις δύο φλαμανδικές πολιτικές παρατάξεις του κυβερνητικού συνασπισμού, έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ως προς το γλωσσικό ζήτημα.

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: