Σάββατο, Απριλίου 24, 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...

Περικοπή όλων των συντάξεων άνω από 1.400 ευρώ από τον Σεπτέμβριο αντί του Νοεμβρίου, προανήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, οι περικοπές θα είναι κλιμακωτές της τάξης του 5%, 7% και 9%.

Νωρίτερα, στη συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησαν κατάργηση του ορίου απολύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, περικοπή του δώρου Χριστουγέννων, κατάργηση του θεσμού της διαιτησίας και αύξηση του ποσοστού των απασχολουμένων σε ευέλικτες μορφές εργασίας.

Τα θέματα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με το υπουργείο Εργασίας, το οποίο πάντως εκ των προτέρων απορρίπτει την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων.
Στη συνάντηση δεν ετέθη το θέμα αύξησης των γενικών ορίων ηλικίας στα 67 έτη και όλα δείχνουν ότι θα περάσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις οποίες έχει ήδη καταλήξει η κυβέρνηση, χωρίς περαιτέρω αλλαγές από ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή επιτροπή.

«Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία για να είμαστε ειλικρινείς, και θέλουμε με το έργο μας να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου από τη Ρόδο. Νωρίτερα, από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να απελευθερώσει την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες».
Χαρακτήρισε τη χώρα «σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και την οικονομία «εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας», επισημαίνοντας ότι «οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν στην απόφαση της 25ης Μαρτίου είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ, είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία»

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό κουράγιο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΓΑΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

,ΘΕΛΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΙΣ.