Παρασκευή, Απριλίου 23, 2010

Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Αποφασισμένος να αξιοποιήσει όλα τα διεθνή φόρουμ, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις και να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις της χώρας κυρίως με τη Τουρκία και την Αλβανία, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, στο Ταλίν.
Ο Δημήτρης Δρούτσας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα θα στηρίξει ειλικρινώς την προσέγγιση των Τιράνων με την Ε.Ε." και "θα βοηθήσει ώστε να καταργηθεί η "βίζα" για τους Αλβανούς πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε.", κύριο μέλημα της αλβανικής πλευράς.
Ο Ιλίρ Μέτα ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και για το θέμα της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών Ελλάδος-Αλβανίας, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε πρόσφατα το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. "Η συζήτηση έγινε με στόχο να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη σημαντική συμφωνία και για τις δυο χώρες", τόνισε ο Δημήτρης Δρούτσας.

Στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου, που ολοκληρώνεται σήμερα, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ πήραν την απόφαση να δοθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ένας "οδικός χάρτης" για την πορεία της χώρας προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
"Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων της Ελλάδας να φέρουμε πιο κοντά στις ευρωατλαντικές δομές όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων", δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Τέθηκε, τέλος, και το ζήτημα των διμερών σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δημήτρης Δρούτσας ανέπτυξε την ελληνική θέση για τη συνεργασία των δύο πλευρών. "Οι προκλήσεις σήμερα είναι κοινές και μόνον από κοινού μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά", επισήμανε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, και τόνισε ότι "η συνεργασία αυτή πρέπει να γίνει μάλιστα και πιο εντατική".

ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: