Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

ΜΠΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΞΥΛΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ...ΖΗΤΑΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ...

Μέρες της γνωστής υπόθεσης “ζαρντινιέρα” αναβίωσαν χθες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από μήνυση πρώην αστυνομικού που ήταν βασικός κατηγορούμενος, σε βάρος καθηγητή Πανεπιστημίου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου με τον άγριο ξυλοδαρμό του κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου.Ο πανεπιστημιακός αθωώθηκε ομόφωνα και με πρόταση της εισαγγελέα από το δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο αστυνομικός, που έχει καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό του σπουδαστή, στη μήνυσή του όπως και στο ακροατήριο ισχυρίστηκε πως ο καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, τον θεώρησε προσωπικά υπεύθυνο για επεισόδια που προκαλούνται εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Αντίθετα, ο καθηγητής στην απολογία του τόνισε πως έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στις οποίες προσδιόρισε πολιτικά πως αστυνομικοί παράγουν επεισόδια και βία. “Θέλουν να πλήξουν την αξιοπιστία μου, επειδή είμαι βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του στη δίκη της ζαρντινιέρας”, επισήμανε ο κ. Χασάπης. Βασικοί μάρτυρες σε βάρος του καθηγητή ήταν ο μηνυτής, αλλά και συνάδελφός του, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε για την υπόθεση της ζαρντινιέρας. Άλλος αστυνομικός πάντως, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, στην προανακριτική του κατάθεση είχε διαψεύσει τους συναδέλφους του.
Το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του σπουδαστή είχε συμβεί το βράδυ της επετείου του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 2006, όταν αστυνομικοί χτύπησαν άγρια τον Αυγουστίνο Δημητρίου. Στη συμπεριφορά των αστυνομικών οι πρώτοι που αντέδρασαν έντονα ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι εκείνη την ώρα έβγαιναν από τους χώρους του ΑΠΘ και όλοι τους κατέθεσαν ως αυτόπτες μάρτυρες στη δίκη των αστυνομικών, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν. Επίσης τα διοικητικά δικαστήρια έχουν δικαιώσει τον κύπριο σπουδαστή, επιδικάζοντας υπέρ του αποζημίωση για ηθική βλάβη. Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση όμως είναι ότι η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης κατηγορεί και τον ίδιο τον σπουδαστή ότι… χτύπησε τους αστυνομικούς και τον έχει παραπέμψει σε δίκη.

ΠΡΕΖΑ TV
29-4-2010

Κωστας Καντουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: