Πέμπτη, Απριλίου 08, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΙΟΥΛ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ....

Από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε σήμερα δεκτός ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας,ολοκληρώνοντας την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στην Αγκυρα.
Οι σημερινές επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας στην τουρκική πρωτεύουσα, άνοιξαν το δρόμο για την εντατικοποίηση των Διερευνητικών Επαφών με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, να γίνει προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ο στόχος είναι ο επόμενος γύρος των Διερευνητικών Επαφών να γίνει πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, στα μέσα Μαΐου.
Οπως τόνισαν αξιωματούχοι, η ελληνική πλευρά έθεσε ως πλαίσιο κατά τις συνομιλίες αυτές το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική προσέγγιση των δυο χωρών.
Επίσης, όπως τονίστηκε στις συνομιλίες, η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και όλων των κρατών-μελών της συμπεριλαμβανομένης και της κυπριακής δημοκρατίας.
Ο Δημ. Δρούτσας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μ. Μερτσάντ.

ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: