Πέμπτη, Απριλίου 08, 2010

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ...ΓΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων βλέπει εκτόξευση του ελληνικού χρέους στα 200% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το CNBC, ενώ Ισπανοί διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων εκτιμούν ως υπερβολικές τις ανησυχίες για το ελληνικό χρέος.
Σύμφωνα με τον Bruno Verstraete, CEO του Nautilus Invest, το ελληνικό χρέος οδεύει προς 200% του ΑΕΠ εξαιτίας της αύξησης του όγκου του, της ανόδου των επιτοκίων και της πτώσης του ΑΕΠ. Για τον Verstraete οι αγορές δεν θα αγοράσουν ξανά στη παρούσα φάση ελληνικά ομόλογα.
Αντίθετα, σύμφωνα με επισκόπηση της Lipper, η πλειονότητα (54%) των Ισπανών διαχειριστών αμοιβαίων θεωρούν υπερβολικές τις ανησυχίες για την Ελλάδα και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν ουσιαστικές αλλαγές στη κατανομή των κεφαλαίων του χαρτοφυλακίου τους εξαιτίας της κρίσης. Το 30%, ωστόσο, των διαχειριστών αυτών διαφωνούν και προχωρούν σε σημαντική αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου τους, ενώ οι υπόλοιποι δήλωσαν πως έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλαγές λόγω της ελληνικής κρίσης.
Η επισκόπηση έδειξε πως οι περισσότεροι διαχειριστές έχουν αυξήσει ελαφρά τις θέσεις τους σε μετοχές, έχουν μειωμένες θέσεις σε εταιρικά ομόλογα για πρώτη φορά από το καλοκαίρι, ενώ τα 2/3 τους πιστεύουν πως το δολάριο παραμένει υποτιμημένο και το ευρώ υπερτιμημένο.
Να σημειωθεί πως η επισκόπηση Lipper δίνει αντίθετα αποτελέσματα από την αντίστοιχη βρετανική Citywire η οποία έδειξε πως το 64% πιστεύει ότι είναι πιθανό η κρίση του χρέους θα τερματίσει το χρηματιστηριακό ράλι.

ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: