Σάββατο, Απριλίου 03, 2010

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ "ΚΛΑΙΝΕ" ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ...ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

Η οικογένεια των άτυχων Αφγανών στα Πατήσια δεν είχε καν την ευκαιρία να υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα. Στήθηκε στις ατέλειωτες εξευτελιστικές ουρές έξω από τη διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, αλλά ουδέποτε μπήκε στο κτίριο. Εμεινε στην παρανομία, κινιόταν στην πλήρη αφάνεια, αφέθηκε στην τύχη της για τα προς το ζην... Ενας άλλος «τυχερός» Αφγανός, όμως, κατάφερε με κόπο να δώσει «προσωπική συνέντευξη»:

Αστυνομικός: Μπορείς να μας πεις γιατί έφυγες από το Αφγανιστάν;
Πρόσφυγας (μέσω διερμηνέα): Υπήρχε πρόβλημα με τη γη. Η οικογένειά μου έχει εχθρούς που σκότωσαν ένα μέλος της.
Αστυνομικός: Αυτοί οι εχθροί είναι γείτονες;
Πρόφυγας: Ναι.
Αστυνομικός: Πότε έφτασες στην Ελλάδα;
Πρόσφυγας; Πριν από τρεις μήνες.
Αστυνομικός: Δουλεύεις εδώ στην Ελλάδα;
Πρόσφυγας: Οχι.
Αστυνομικός: Ποιο δρομολόγιο ακολούθησες;
Πρόφυγας: Πήγα Ιράν και ήρθα μέσω Τουρκίας.
Αστυνομικός: Ηρθες με βάρκα; Πόσα πλήρωσες;
Πρόσφυγας: Εδωσα 1.000 δολάρια μετρητά.
Αστυνομικός: Ο.Κ. Πες του τώρα να πάει να βγάλει αποτυπώματα.

Η παραπάνω συνομιλία αποτελεί τυπικό παράδειγμα προσωπικής συνέντευξης, που καλούνται να δώσουν οι πρόσφυγες. Η διάρκειά της δεν ξεπέρασε τα πέντε λεπτά. Οπως κατέγραψαν ερευνητές της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι έλληνες αστυνομικοί δεν ρώτησαν τίποτα άλλο. «Αυτό δεν είναι προσωπική συνέντευξη», αναφέρεται στην έκθεση «Βελτιώνοντας τις διαδικασίες ασύλου».
Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση, την οποία επιδεινώνουν η έλλειψη προσωπικού και διερμηνέων με επαρκείς γνώσεις, η πλήρης ακαταλληλότητα των χώρων, η απουσία ενημέρωσης των προσφύγων.

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, οι πρόσφυγες αδυνατούν να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τους αρνούνται την είσοδο. «Ελάτε αύριο. Το κτίριο είναι γεμάτο κόσμο» τους απαντούν, με αποτέλεσμα πολλοί να χάνουν τις προθεσμίες.
Η χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα είναι προβληματική υπόθεση. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αλλαγή του συστήματος, ώστε την απόφαση να μην παίρνουν αστυνομοκρατούμενα συμβούλια. Η νέα ρύθμιση, ωστόσο, δεν έχει ακόμη κατατεθεί.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του ΟΗΕ, η συντριπτική πλειονότητα των «προσωπικών συνεντεύξεων» διήρκεσε 5-10 λεπτά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους αιτείται ασύλου! Οταν ο πρόσφυγας ισχυριζόταν ότι φοβάται πως στην πατρίδα του θα διωχθεί, καμία ερώτηση σχετικά με το λόγο δεν έγινε! Ακόμη και όταν έλεγαν ότι είναι κουρδικής καταγωγής ή κινδυνεύουν για φυλετικούς λόγους!
Η Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ενεργή λίστα με τις χώρες ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων και δεν δίνει το δικαίωμα να κριθεί σε δεύτερο βαθμό (από το Συμβούλιο της Επικρατείας) η βασιμότητα των πραγματικών λόγων που επικαλείται.
Οπως λέει η έκθεση του ΟΗΕ, μόνο η Ελλάδα από όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν διαθέτει ακόμη ένα ανεξάρτητο σώμα για την εκδίκαση των εφέσεων, επί των απορρίψεων των αιτημάτων χορήγησης ασύλου. Η ανάθεση, μάλιστα, αυτού του ρόλου, από τα μέσα του 2009, στο υπουργείο Εσωτερικών «δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική προστασία».
Στην ετήσια έκθεσή του, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ακραία υποβάθμιση του ασύλου, που, μαζί με την απουσία νομικού πλαισίου για όσους διαμένουν παράνομα επί μακρόν στην Ελλάδα, οδηγεί σε υπερσυγκέντρωση αλλοδαπών στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ως λύση προτείνει να αποδοθεί ένα καθεστώς προσωρινής διαμονής με περιοριστικούς όρους, έως ότου καταστεί δυνατή η απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2010

5 σχόλια:

vlaxopodas είπε...

εμεις τι φταιμε σαν χωρα αν αυτοι σκοτωνονται μεταξι τους? δεν εφυγε για λογους πολιτικους αλα για λογους οικονομικων διαφορων αρα δεν ειναι προσφυγας ο συγκεκριμενος στην συνεντευξη που αναφερεις..

vlaxopodas είπε...

αλλα..

Ανώνυμος είπε...

Καλά μας δουλεύετε;
Τι συνέντευξη και βλακείες λέτε;
Αφού δεν υπάρχει τρόπος διασταύρωσης από το ελληνικό κράτος , των όσων λένε.
Ο καθένας λέει το παραμύθι για να μείνει στην Ελλάδα.
Ρουτίνα ρωτάνε να περνά η ώρα και θέλετε κι άλλους διερμηνείς.

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκιες ληστείες
Απαγωγή από τη Μαφία για τα ναύλα

Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, δύο Πακιστανοί, δέχθηκαν επίθεση από 12 άτομα, πιθανόν κουρδικής καταγωγής, καθώς περίμεναν να παραλάβουν έναν ομοεθνή τους έξω από το Σταθμό Λαρίσης. Οι δράστες τους χτύπησαν με τα χέρια σε διάφορα σημεία του σώματος τους και στη συνέχεια επιβίβασαν με τη βία, ως όμηρο τον τρίτο Πακιστανό σε αυτοκίνητο, με σκοπό την καταβολή λύτρων.
Οι δράστες πήραν μαζί τους και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Πακιστανοί τον χτύπησαν για να τον ληστέψουν

Δύο Πακιστανοί, οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστεία συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην οδό Αχαρνών 273. Νωρίτερα, μαζί με άλλους 8 ομοεθνείς τους, ακινητοποίησαν έναν άνδρα, τον χτύπησαν και του άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τον υπόλοιπων δραστών.

Διάρρηξη ΑΤΜ ,ανήμερα του Πάσχα, στα Οινόφυτα και τη Μεταμόρφωση

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της τράπεζας Πειραιώς έβαλαν στο στόχαστρό τους άγνωστοι στις 6:00 το πρωί, ανήμερα του Πάσχα.Οι δράστες διέρρηξαν το ΑΤΜ, το οποίο βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν ανενόχλητοι. Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Eurobank που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Υμηττού στη Μεταμόρφωση διέρρηξαν άγνωστοι στη 1:33 τα ξημερώματα.
Ένοπλη ληστεία στη Θεσσαλονίκη σε ψιλικατζίδικο
Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη με λεία 150 ευρώ. Λίγο μετά τις 18:30, του Μ.Σαββάτου, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο ψιλικατζίδικο που βρίσκεται στην οδό Καυκάσου 40Α, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν τις εισπράξεις

Ληστεία σε βενζινάδικο

Στο στόχαστρο ληστών μπήκε ένα βενζινάδικο στο κέντρο της Αθήνας χθες το βράδυ. Δυο άνδρες εισέβαλαν στο βενζινάδικο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαμοστέρνας 42, και με την απειλή όπλου ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους παραδώσει τις εισπράξεις.

Συνέλαβαν αλλοδαπούς ληστές

Στιγμές αγωνίας έζησε χθες το βράδυ μία γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας. Τρεις αλλοδαποί της επιτέθηκαν, τη χτύπησαν και της άρπαξαν τα χρήματα που είχε πάνω της.Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Φώκαιας και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο διπλό ρόπαλο.

Πήγε να βάψει το σπίτι ηλικιωμένης και «σήκωσε» 3.750 ευρω μετρητά!

Προχθές στην Καβάλα, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, 30χρονος αλλοδαπός , κάτοικος Καβάλας, ο οποίος κατά τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας (31-03-2010) και ενώ εκτελούσε εργασίες βαφής σε οικία 61χρονης ημεδαπής στο Παληό Καβάλας, αφαίρεσε χρηματικό ποσό 3.750,00 €. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από την παθούσα περί ώρα 12,00΄, οπότε και κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία. Ο ανωτέρω 30χρονος προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και διαπιστώθηκε ότι κατείχε το παραπάνω χρηματικό ποσό, επιμελώς κρυμμένο κάτω από τους πάτους των παπουτσιών του. Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Τον απείλησαν με μαχαίρι και τον λήστεψαν

Με μαχαίρι λήστεψαν έναν άνδρα άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Αχαρνών. Οι δύο ληστές ακινητοποίησαν λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί τον άνδρα και τον ανάγκασαν να τους δώσει μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω του και το κινητό του τηλέφωνο.

Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση. Στις 19:30 χθες, ένα άτομο εισέβαλε στο μαγαζί που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παναχάκου και Λύκωνος και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους..

Στο στόχαστρο ληστών κομμωτήριο στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Ληστεία σημειώθηκε το Μ.Σάββατο ,στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε κομμωτήριο που βρίσκεται στην οδό Μ.Ψελλού. Δύο οι δράστες , με την απειλή όπλων, πήραν 500 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος, και στη συνέχεια αφαίρεσαν άλλα 200 ευρώ από τις τσάντες της ιδιοκτήτριας και μίας πελάτισσας.

Ανώνυμος είπε...

Ο αβνανισμός του πασοκισταν την εποχή της Τζούλιας και της Αφρας
Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

Τι καταφέρνουν οι συμμορίες αλλοδαπών λαθρομεταναστών που λυμαίνονται την Αθήνα;
1. Κλείνουν χιλιάδες νόμιμα μαγαζιά Ελλήνων από τον τεράστιο όγκο του λαθρεμπορίου των παράνομων και αφορολόγητων προϊόντων που διακινούνται από λαθρομετανάστες. Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες "κινέζικα" εμπορικά καταστήματα και χιλιάδες υπαίθρια παραμάγαζα πλανοδίων αφροασιατών λαθρέμπορων, οι οποίοι πουλάνε ανενόχλητοι μπροστά από τα ΝΟΜΙΜΑ μαγαζιά των Ελλήνων, ακόμη και στην Ερμού, την παράνομη πραματειά τους.
Έτσι καταδικάζουν σε μαρασμό και πτώχευση το Ελληνικό εμπόριο. Το θράσσος τους ενισχύεται από τη διεφθαρμένη "αστυνομία" του Χρυσοχοειδή, και έτσι έχουν φτάσει στο σημείο να εναποθέτουν την πραμάτεια τους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών κατά μήκος της Ερμού την ώρα που λειτουργούν τα καταστήματα. Αυτό το χάλι δεν το έχω αντικρύσει σε καμμία άλλη πόλη της Ευρώπης!

2. Κλείνουν χιλιάδες νόμιμα μαγαζιά Ελλήνων από το φόβο των ληστειών και της τρομοκρατίας. Πρεζόνια και αναρχικοί, ψευτοαντιεξουσιαστές του κώλου, ή θα τα κάψουν για να βάλουν φωτιά στους ναούς της κατανάλωσης, ή θα τα σπάσουν, ή θα τα γεμίσουν με σπρέυ συνθήματα με το Α σε κύκλο που σημαίνει Anal..chy. Είναι τόση η άγνοια και η αγραμματοσύνη των κατευθυνόμενων τραγέλαφων του indi-(bagladeshi-pakistani)-media ώστε ούτε σωστά ελληνικά δεν γνωρίζουν. Στην καλύτερη ο "καταστηματάρχης" πρέπει να εύχεται να τον ληστέψουν οι συμμορίες των αλλοδαπών Αλβανών και σία, χωρίς να τον σκοτώσουν.

3. Το κέντρο, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αποτελεί ένα ΑΒΑΤΟ για τους Έλληνες αφού έχει καταληφθεί από συμμορίες λαθρομεταναστών που επιχορηγούνται από το πασοκικό κράτος του Βούγια και της Αλ-σαλέχ που προέρχονται από τα συνασπισμένα αναρχοκομμούνια του τσιπρο-σφύριζα, και τις ΜΗΚΥΟ που τα παίρνουν από τους διάφορους Σορος-εβραίους. Οι συμμορίες αυτές των λαθρομεταναστών που πουλάνε την πρέζα πιό φτηνά κι' από τσιγάρα (και αφορολόγητα) έχουν καταντήσει την Ελληνική νεολαία, νεολαία χασικλήδων-πρεζάκηδων-αναρχικών (του κώλου)-και χουλιγκάνων-φλώρων-πουτανακιών.

4. Το εμπόριο λαθρομεταναστευτικής σάρκας, άσπρης και έγχρωμης, φρέσκιας και σιτεμένης, ακριβής ( ευρω-οπη-ϊκής) και φτηνής (αφρικανικής) έχει διαλύσει τον όποιο συνεκτικό δεσμό υπήρχε στην Ελληνική οικογένεια και την Ελληνική κοινωνία. Γιατί ο Έλληνας να παντρευτεί και να αποκτήσει οικογένεια όταν το γυναικείο κρέας είναι τόσο φτηνό και βρίσκεται παντού..ακόμη και σε "νεοοθωμανική" ισλαμική φόρμα "Αλ-σαλέχ" μαλέκουμ...

5. Ποιός θα μπεί να αγοράσει στο μαγαζί έλληνα στο κέντρο και αλλαχού, όταν κατά την είσοδο αναπνέει μυρωδιές από κόπρανα και ούρα των "λάθρα" αστέγων που διανυχτέρευσαν στο πεζοδρόμιο, όταν οι επαίτες, οι γύφτοι, και τα κλεφτρόνια κάνουν ντου από παντού και είναι απροστάτευτος; Αφού ούτε Ελληνική Αστυνομία υπάρχει, ούτε νόμος ούτε κράτος!

6. ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑ;

Oι τουρίστες είναι ο πρώτος στόχος για τα κλεφτρόνια, τις πουτάνες και τους πορτοφολάκηδες. Η παρενόχληση των τουριστών από τους βαλκανόγυφτους, τους πακιστανο-μπαγκλαντεσιανούς πλανόδιους μικροπωλητές, τους ζητιάνους, τους νέγρους που κλείνουν τους πεζόδρομους με τσάντες από δέρμα "πούτσι", τους κλεπταποδόχους που πωλούν τα κλεμμένα κινητά, τα λαθραία CD και dvd.
Τελευταία ταινία. "Ο αβνανισμός του πασοκισταν την εποχή της Τζούλιας".