Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

ΤΟ ΕΣΡ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΕΛΛΑΣ...

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΒΕΣΤΊ...ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΎΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ...
ΠΟΣΑ ΣΚΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΡ;;;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ;;;

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε σε αυτή τη χώρα για τα ανεξήγητα τα οποία συμβαίνουν και η αλήθεια είναι ότι μετά τις τελευταίες οικονομικές μας εξελίξεις φαίνεται ότι ο παραλογισμός θα κορυφωθεί. Γιατί μόνο παραλογισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του ΕΣΡ να συσκεφθεί για να επιβάλλει πρόστιμο στην απογευματινή εκπομπή του Σεργουλόπουλου και της Μπακοδήμου επειδή είχαν ως καλεσμένη στην εκπομπή τους την κα Μπέτυ Βακαλίδου που έπαιζε στην επιτυχημένη ταινία ΣΤΡΕΛΛΑ. Η ΣΤΡΕΛΛΑ η οποία έχει 11 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου αναφέρεται στη ζωή μιας τρανσέξουαλ και οι κριτικές που της έγιναν τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό ήταν το λιγότερο εξαιρετικές.
Η κα Βακαλίδου, λοιπόν, με σοβαρότητα και διακριτικότητα μίλησε για την ταινία στην οποία είναι υποψήφια για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου αλλά μας έδειξε με την παρουσία της ότι υπάρχουν σε αυτή την κοινωνία τρανσέξουαλ σοβαρές, με σεμνό ντύσιμο, επίπεδο και με εικόνα 180 μοίρες διαφορετική από την εικόνα των έξαλλων και προκλητικών γυναικών με πλαστικά στήθη που όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας. Σε αυτή λοιπόν την υποκριτική κοινωνία, η κα Βακαλίδου αποτέλεσε λάθος παράδειγμα για το σοβαροφανές ΕΣΡ το οποίο κάλεσε τους συντελεστές της εκπομπής για απολογία. Και εμείς αναρωτιόμαστε... Είναι υποψήφια μία γυναίκα ( τρανσέξουαλ ναι ) για ένα βραβείο σε μια ταινία που από όλους τους κριτικούς 'ανεβάζει' τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και εμείς 'τιμωρούμε' την παρουσία της στην τηλεόραση? Τιμωρούμε το δικαίωμα της να δίνει συνεντέυξεις σε απογευματινές ώρες? Με την ίδια λογική όλοι οι εγκληματίες, οι τσόντες, οι βίζιτες - συμπαρουσιάστριες που παρουσιάζονται από όλα τα κανάλια όλες τις ώρες, τιμωρούνται? Η ξαφνικά μία σοβαρή τρανσέξουαλ είναι επικίνδυνη και για ποιο λόγο? Μήπως τελικά θέλουμε μια τηλεόραση να μας απομακρύνει από την κοινωνία που ζούμε? Να μας βομβαρδίζει με την ελαφρότητα της εκάστοτε σταρ δεύτερης διαλογής και να μην παρουσιάζει τα 'ζόρια' της ζωής ανθρώπων που ζούνε δίπλα μας, μαζί μας ?
Αυτή η διαμαρτυρία μας δεν έχει να κάνει με την οποιαδήποτε κα Βακαλίδου, ή τη συγκεκριμένη εκπομπή ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιων συνανθρώπων μας. Έχει να κάνει με 2 σημαντικές ελληνικές ταινιες τη Στρέλλα και τον Κυνόδοντα, δύο ταινίες που μας κάνανε να σκεφτούμε και να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει καλός ελληνικός κινηματογράφος και ότι ναι, άνθρωποι σαν την κα Βακαλίδου που έπαιξαν άψογα το ρόλο τους ως ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να δίνουν συνεντεύξεις και τις απογευματινές ώρες χωρίς ειδικές σημάνσεις και χωρίς περικοπές. Και ο Έλληνας τηλεθεατής πρέπει πια να αρχίσει να σκέφτεται όσο και αν σκοπός σας φαίνεται ότι είναι η αποχαύνωση του.

Σοφία Παπαχρήστου

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2010

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) χουντική λογοκρισία. χωρίς καμία υπερβολή.

2) ρατσισμός ενάντια στους ομοφυλόφιλους. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ - ΑΓΑΜΗΤΟΙ - ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ

επειδή εσείς δεν κάνατε τα βίτσια σας όταν θέλατε να τα κάνετε, επειδή έχετε απωθημένα μιας ζωής, εναντιώνεστε στους ομοφυλόφιλους.

γίνεστε αυτομάτως πιο ηθικοί με αυτό τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

οικονομική κρίση...και τα μυαλά στα κάγκελα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό να το βλέπουν όσοι ζητάνε να υπάρχει έλεγχος ποιότητας τηλεοπτικού προγράμματος...
Οι μόνοι που προκρίνονται ως μέλη του ΕΣΡ, είναι κάτι καθ-υστερημένοι, "δήθεν" καλλιεργημένοι, μισάνθρωποι, οι οποίοι αν μπορούσαν θα έκλειναν την μισή κοινωνία στη φυλακή.

Ανώνυμος είπε...

Kαλα τωρα βλεπουν τραβεστη σε τηλεοραση για πρωτη φορα ??

Ρε ρεζιλια αφου δεν σας ενοχλουν τα καρναβαλια τοσα χρονια, σας ενοχλει οταν αυτα παραγουν τεχνη ?

Μια χαρα διαφημηση κανατε στην ταινια παρεπιπτωντος και σκεφτομαι να πας να την δω...

Ανώνυμος είπε...

για τον πουτσο καβαλα εσρ και παπαρια μεντολες

Ανώνυμος είπε...

Μαλάκες του ΕΣΡ που μόνο εκκλησιαστικά θέλετε να βλέπουμε δεν γαμιέστε....

vlaxopodas είπε...

polles loygres sto preza tv telika..mpravo sto esr arketa me tin poustiki propaganda!!!!! opoios thelei na vlepei travesti i sygrou dipla einai as paei..episis kai sto internet kai sta video club yparxoyn tainies gia enilikoys me trvesti..allo ayta omos kai allo na toys diafimizoyme se mesimerianes ekpompes poy mporei na tis parakoloythoyn kai anilikoi..

Ανώνυμος είπε...

re malaka vlaxopoda

den exeis kourastei me tosh malakia pou se dernei?

a re pousth dnt pou xreiazesai na staniareis...

giati POUSTHS eisai sigoura, kai den ennow omofylofylos.

vlaxopodas είπε...

1:59 μμ εσυ που με βριζεις τι λαθος ειπα? ειπα να τους σκοτωσουμε η να τους αφαιρεσουμε δικαιωματα? οχι...ανθρωποι και πολιτες και αυτοι οπως εμεις..αυτο ομως δεν συμαινει οτι θα πρεπει σαν κοινωνια να αποδεχθουμε την "ιδιεταιρωτητα" τους μονο και μονο επειδη μας το επιβαλλουν καποιοι που ετυχε να εχουν την ισχη της προπαγανδας στα χερια τους..{ραδιοφωνα τηλεορασεις θεατρα κλπ} ο καθενας ας κανει οτι θελει στην προσωπικη του ζωη αρκη να σεβεται τους κανωνες που θετει η πλειοψηφια αυτο θα πει δημοκρατια..

jelly belly είπε...

vlaxopoda ... zwgrafises pali agori mou ;)
aaaaaaaaaaa re asteie ratsisth ;P
einai kako vre gagano to oti h protagonistria mas tainias pou phge kala akoma k e3w phge se ena kanali (mesimeri) na milisei gia thn tainia???
re deeeeeeeeeeeeen pate kala ...
k ti sugrineis .. ta koritsopoula ths sugrou me mia h8opoio???
aaaaaaa re agori .. tooooosa apo8imena exeis re gamoto??? tosa??
krima krima ...

vlaxopodas είπε...

11:44 πμ το "κοριτσοπουλα" μαρεσε...

vlaxopodas είπε...

"Η ξαφνικά μία σοβαρή τρανσέξουαλ είναι επικίνδυνη και για ποιο λόγο?" το συστημα την "σοβαρη" τρασεξουαλ θα χρησιμοποιησει για προπαγανδα..οχι τα σουργελα της συγγρου..οσο σοβαρος μπορει να ειναι καποιος που αρνειται το σωμα του...