Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΥΡΗΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ "ΓΙΑΦΚΑ" ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ...ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ...

Τα όπλα- σφραγίδες του Επαναστατικού Αγώνα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και στις τρεις ένοπλες επιθέσεις των τρομοκρατών, έκρυβε η γιάφκα της οδού Αιγίνης 8 και Υδρας στην Κυψέλη.
Oπως έδειξαν αργά χθες το βράδυ οι βαλλιστικές εξετάσεις, τα δύο Καλάσνικοφ και το υποπολυβόλο ΜΡ5 είναι τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες εναντίον του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, στην επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στου Γουδή και στα Εξάρχεια όπου τραυμάτισαν βαρύτατα τον αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη.
Το υποπολυβόλο ΜΡ5, όπως έδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος, προέρχεται από τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας το πρωί της 25ης Αυγούστου 2004, στη Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η βαλλιστική εξέταση στο RΡG, που επίσης βρέθηκε στη γιάφκα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο ρουκετοβόλο με το οποίο χτυπήθηκε η αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου 2007. Επειδή ο Ελληνικός Στρατός δεν διαθέτει RΡG 7 για να πραγματοποιηθεί η βαλλιστική εξέταση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι 5 ρουκέτες που βρέθηκαν στη γιάφκα, η ΕΛ.ΑΣ. παρήγγειλε από το εξωτερικό 2 ρουκέτες για το RΡG.

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα, αναμένονται τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα τρία πιστόλια που επίσης βρέθηκαν στην Κυψέλη. Οπως εκτιμούσαν αξιωματικοί, ένα από αυτά ενδεχομένως να ήταν εκείνο που χρησιμοποίησε ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης: ο συνεργός, που παραμένει άγνωστο πρόσωπο, είχε προλάβει να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών τουλάχιστον μία φορά πριν ο Φούντας πέσει νεκρός και εκείνος τραπεί σε φυγή.
Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά επίσης πως βρήκε και το σύνολο της εκρηκτικής ύλης που είχε κλαπεί το 2003 από λατομείο στο Προσήλιο Φωκίδας. Για την υπόθεση της κλοπής η Αντιτρομοκρατική υποπτεύεται 27χρονο μεταλλειολόγο.
Οπως αποδείχθηκε, η γιάφκα της Κυψέλης έκρυβε το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστασίου των τρομοκρατών, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είχαν καταφέρει να αποκτήσουν μεγάλη δύναμη πυρός: γι΄ αυτό τον λόγο, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει όλα τα όπλα των επιθέσεων, δεν αποκλείει οι τρομοκράτες να διέθεταν και άλλα «καθαρά», όπως αυτά που εντοπίσθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά και τα τέσσερα όπλα με τα οποία φέρεται να έκαναν εξάσκηση στη σκοποβολή σε περιοχή του Υμηττού.

Η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, αναζητεί μία ακόμη γιάφκα των τρομοκρατών και έχει επικεντρώσει τις έρευνες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και σε σπίτια σε ακτίνα 500 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του Κώστα Γουρνά. «Εκτιμάμε πως λίγο πριν από τη σύλληψή του ο Γουρνάς πέρασε από ένα σπίτι και αφαίρεσε από ηλεκτρονικό υπολογιστή έναν από τους σκληρούς δίσκους που αργότερα βρήκαμε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το σενάριο της Αντιτρομοκρατικής, ο 31χρονος υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας πήγε στην άγνωστη έως τώρα γιάφκα της οργάνωσης, πήρε μαζί του τα δύο πιστόλια Ζάσταβα, το ηλεκτρονικό αρχείο της οργάνωσης, τις τρεις πλαστές ταυτότητες που είχε χρησιμοποιήσει για να νοικιάσει τις άλλες γιάφκες και 120.000 ευρώ για να διαφύγει.
Το διαμέρισμα στην οδό Αιγίνης 8 στην Κυψέλη σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, σύμφωνα με την αστυνομία, αποτελεί την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης. Μέσα στην γκαρσονιέρα των 40 τ.μ. η Αντιτρομοκρατική «βρήκε το 95% του οπλισμού του Ε.Α.», λέει στα «ΝΕΑ» παράγοντας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τα υπόλοιπα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα είναι βομβιστικές επιθέσεις με εξαίρεση το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007, που είχαν χρησιμοποιήσει ρουκετοβόλο RΡG7.

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: