Σάββατο, Απριλίου 17, 2010

ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ...ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

Στη δραματική παραδοχή ότι «το ΔΝΤ είναι εδώ!» προέβη ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις χαρακτηρίζοντας «ασφαλές καταφύγιο» την ύπαρξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και διαβεβαιώνοντας ότι απεφεύχθη το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
«Ας μη γελιόμαστε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ήδη στη διαδικασία επιτήρησης, ελέγχει, εγκρίνει και παρακολουθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας» είπε χωρίς περιστροφές ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του απηύθυνε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας.
Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την ευθύνη για τις εξελίξεις στη ΝΔ τονίζοντας ότι «αν είναι εδώ το ΔΝΤ, είναι από τα λάθη της πολιτικής των κυβερνήσεων της προηγούμενης πενταετίας», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά τονίζοντας: «Οσο και αν φωνάζουν ότι είναι κατά του ΔΝΤ αυτοί και οι ομοϊδεάτες τους στην ΕΕ, οι συντηρητικές κυβερνήσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση» .
«Αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης, η Ελλάδα θα πήγαινε σούμπιτο στο ΔΝΤ» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ευρωσοσιαλιστών διαμορφώθηκε ο μηχανισμός που λειτουργεί ως «δίχτυ ασφαλείας με την αποφασιστική συμμετοχή της ΕΕ», όταν «πριν από λίγους μήνεςόχι μόνο μηχανισμός στήριξης δεν υπήρχε, αλλά υπήρχε το απόλυτο μηδέν».

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον κ. Παπανδρέου για τους κυβερνητικούς «πανηγυρισμούς της 25ης Μαρτίου» και υπογράμμισε ότι η (προ)χθεσινή ημέρα «αποτελεί ημέρα ταπείνωσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, διότι οικειοθελώς και αυτοβούλως με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών προχωρήσατε στη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης και παραδοθήκατε αμαχητί στο ΔΝΤ».
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη λαϊκή εντολή και τη δημοκρατική νομιμοποίηση να εφαρμόσει μέτρα, να προσφύγει σε διεθνείς δανειστές και να εκχωρεί αρμοδιότητες στο ΔΝΤ» και σε έντονα επικριτικούς τόνους συνέχισε: «Υπερβήκατε τις κόκκινες γραμμές, κύριεΠαπανδρέου. Δεν ξέρω αν είστε σε παρατεταμένη περίοδο ιδεολογικών εκπτώσεων. Πού είναι τα αντανακλαστικά σας; Υποσχεθήκατε στον λαό προεκλογικά ότι θα κάνετε την Ελλάδα Δανία του Νότου και την κάνατε Ουγγαρία. Με τις αποφάσεις και τις επιλογές σας παίρνετε οριστικό διαζύγιο από την ιστορία σας και τις δυνάμεις που σας στηρίζουν».
«Τα αντανακλαστικά μας ήταν πατριωτικά, διότι το βούλιαγμα της χώρας δεν θα χτυπούσε τον πλούτο, θα χτυπούσε το μέσο Ελληνα, τον αδύναμο, τον συνταξιούχο. Πράγματι, τα μέτρα πονάνε. Αλλά, αν είχαμε μπει στη χρεοκοπία και στον κατήφορο της διάλυσης, τότε θα με ρωτούσατε πού είναι τα σοσιαλιστικά αντανακλαστικά μου» ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός.
«Τα αντανακλαστικά μου τα σοσιαλιστικά» συνέχισε «ήταν να προστατεύσω την πατρίδα από τη χρεοκοπία, να προστατεύσω όσο μπορώ- και αυτό κάνω και θα κάνουμε-, όσο μπορούμε, το βιος και τον κόπο του ελληνικού λαού. Και, αν θέλετε, από την εμπειρία μου έχω γίνει περισσότερο σοσιαλιστής από ό,τι ήμουν πριν, διότι ζω, κύριεΤσίπρα, αυτά τα οποία θεωρητικώς έλεγακαθημερινά στο πετσί μου με τις διεθνείς αγορές».
Ο κ. Παπανδρέου σχολιάζοντας την αναφορά στην Ουγγαρία κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να μη στοχοποιεί χώρες, γιατί αυτό κάνουν και άλλοι σε εμάς», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε πανηγύρισε για την απόφαση της 25ης Μαρτίου η οποία, όμως, «ήταν επιτυχία». Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «δεν έχει τελειώσει η δουλειά μας εκεί» και η «ουσιαστική επιτυχία θα είναι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές» .

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: