Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ;;;

Παρέμβαση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τα ΜΜΕ το θέμα της «τρομοκρατίας», «εργολαβικά» και «χωρίς να κρατούν τα προσχήματα», πραγματοποίησαν χθες αναρχικοί-αντιεξουσιαστές.
Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στον ημιώροφο, όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία του προέδρου της Ενωσης Συντακτών, Πάνου Σόμπολου. Υστερα από ολιγόλεπτη συνομιλία, δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι μπορούν να αποχωρήσουν εφόσον το επιθυμούν.
Στη συνέχεια ανάρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, στην οδό Ακαδημίας 20, στο οποίο ανέγραφαν «Μηδενική ανοχή στην κρατική καταστολή» και μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς.

Μετά δύο ώρες κι αφού απέστειλαν έγγραφα με φαξ από το γραφείο της γραμματείας της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων, η παρέμβαση ολοκληρώθηκε. Εληξε γύρω στις 4 με πορεία προς τα Εξάρχεια. Ενα από τα δύο κείμενα που μοίρασαν σε περαστικούς, με τίτλο «Ούτε ένα βήμα πίσω», ανέφερε:
«(...) Για πόσο καθυστερημένους μας περνάνε ώστε να περιμένουν πως κανείς δεν θα παρατηρήσει πως η πρεμιέρα του έργου της "εξάρθρωσης..." απείχε μόλις λίγες ώρες από την ολοκλήρωση του deal της ελληνικής εξουσίας με τους διεθνείς όμοιούς της για τη διαχείριση της νέας τους επίθεσης εναντίον της κοινωνίας;».
«Καταλάβαμε την ΕΣΗΕΑ, αυτό το συντεχνιακό άντρο της δημοσιογραφικής αριστοκρατίας, για να κάνουμε σαφές σε όλους πως και βλέπουμε και κατανοούμε και θα πολεμήσουμε την ιερή συμμαχία της εξουσίας. Το πλοκάμι που λέγεται Media έρχεται αυτή τη φορά να παίξει έναν ακόμα πιο αναβαθμισμένο ρόλο. Οι συλληφθέντες πρέπει να καταδικαστούν, τα "στοιχεία" πρέπει να επαρκούν, η υπόθεση πρέπει να είναι δεμένη. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πια στα δελτία τους μπρος στην ανάγκη τους να φέρουν σε πέρας την εργολαβία...», εξηγούν.

Και σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Τα επώνυμα παπαγαλάκια της ασφάλειας θα παραδοθούν στη χλεύη και την απαξίωση. Στο βλέμμα μας δεν υπάρχει ικεσία αλλά γνώση και οργή. Κι αν μερικοί νιώσουν αδικημένοι, αν κάποιοι δημοσιογράφοι φαντασιώνονται πως σε αυτό το βαρέλι με τα σάπια μήλα αυτοί θα παραμείνουν φρέσκοι και τίμιοι, τι να πούμε, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν προλάβουν να κάνουν την αυτοκριτική τους πριν σαπίσουν, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς.
Ο αγώνας αυτός είναι μόλις στην αρχή του. Ξέρουμε τι έρχεται. Θα σταθούμε στο πλευρό των συντρόφων μας αταλάντευτα, όπως θα σταθούμε και στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού πολέμου, σε όλα τα μέτωπά του σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Ως την τελική νίκη».

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/mesa-mazikes-exemeroses/arthra-4/eimastetromokratesoloioloi

"Είμαστε τρομοκράτες όλοι, όλοι"...

yannidakis είπε...

Χ.Α.
οταν λες συντροφοι εννοεις τους τρομοκρατες που συνηλληφθησαν;
αν, ναι αυτο σε κανει συνενοχο.
Και περα απο αυτο, εγκηματια στη σκεψη. Αυτο ειναι αρκετα αριστερο για σενα, αλλα πολυ αηδιαστικο για μενα :[