Πέμπτη, Απριλίου 01, 2010

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ...ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ...

Την αντίθεσή του στη διάταξη του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επαγγελματιών αθλητών, εξέφρασε ο Π.Σ.Α.Π. Οι ποδοσφαιριστές με επιστολή τους στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είναι εισηγητές του νομοσχεδίου, ζητούν να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς.
«Το σημερινό καθεστώς προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των αμοιβών των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με ποσοστό είκοσι τοις εκατό. Η υπαγωγή τους στις γενικές διατάξεις φορολόγησης, με συντελεστή μέχρι σαράντα πέντε τοις εκατό, θα είναι πράξη παντελώς άδικη» δηλώσαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ο Π.Σ.Α.Π. θεωρεί ότι είναι άδικο να διαφοροποιηθεί ο τρόπος φορολόγησης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, καθώς η αγωνιστική τους καριέρα έχει ημερομηνία λήξης. Επισημαίνεται στην επιστολή, ότι στην καλύτερη περίπτωση σε ηλικία 35 ετών οι παίκτες αποσύρονται από την ενεργό δράση, στην οποία έχουν αφοσιωθεί από νεαρή ηλικία. Τονίζεται ακόμα ότι είναι σπάνιο το φαινόμενο να συνεχίζουν να αγωνίζονται ποδοσφαιριστές ηλικίας μεγαλύτερης των 35 χρόνων, καθώς βιολογικά η συντριπτική πλειοψηφία δεν αντέχει.
Ο Π.Σ.Α.Π. αναφέρει ακόμα ότι: «Ένας ποδοσφαιριστής αρχίζει να αμείβεται ως επαγγελματίας με καταβολές από το συμβόλαιο του μετά την ηλικία των 21-22, αφού τότε πραγματοποιεί την πρώτη μεταγραφή του ή έχει τη δυνατότητα να κερδίσει χρήματα για το συμβόλαιο του ώστε να απολαύσει οικονομικό όφελος πέραν του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη με τον οποίο αμείβεται».

Επίσης δηλώνει ότι οι εν ενεργεία επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι σχεδόν 1.800 κι από αυτούς εκείνοι που απολαμβάνουν προνομιακές παροχές δεν είναι παρά εξαιρετικά λίγοι, ίσως όχι περισσότεροι από 30 έως 40. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι μέσα σε 13-14 χρόνια, και εφόσον σταθεί τυχερός και δεν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής προσπαθεί να ζήσει και παράλληλα να δημιουργήσει απόθεμα για την υπόλοιπη ζωή του για να επιβιώσει.
Η επιστολή καταλήγει τονίζοντας: «Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Βουλή των Ελλήνων εκτιμούμε ότι θα πρέπει να οδηγήσει στην απαλοιφή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την γενίκευση της υπαγωγής τους στην κλίμακα της γενικής φορολόγησης»

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ......ΤΑ ΖΩΑΑΑ....ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟ ΘΕΟ ΜΟΥ?...ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ,ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ??? ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΑΓΕΝΗ ΑΜΥΛΑ, ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ??? ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ???