Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ...ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙΑΔΗ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΥΛΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ!!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ,ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ BANK ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΉΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΠΛΑΤΕΣ...

Συμπληρώθηκαν εφτά ολόκληροι μήνες από τότε που μπήκε «λουκέτο» στην ασφαλιστική εταιρεία Ασπίς Πρόνοια και μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι της παραμένουν «εγκλωβισμένοι»: εκείνοι που επένδυσαν χρήματα για να πάρουν μία σύνταξη δεν ξέρουν αν, πόσα και πότε θα πάρουν πίσω από τα λεφτά τους.
Οσοι είχαν συμβόλαια για νοσοκομειακή κάλυψη δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το σχέδιο νόμου «Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής κ.λπ.» δεν προχωράει τουλάχιστον με την αρχική του μορφή που προέβλεπε:
*Τη δημιουργία «εγγυητικού κεφαλαίου ζωής» με αναδρομικές εισφορές από τις εταιρείες 1,5% επί της αξίας συμβολαίων και 1% έκτακτη εισφορά.
*Να μεταφερθούν τα συμβόλαια σε άλλες εταιρείες, με ανοικτό όμως το ενδεχόμενο να πληρωθεί μόνο το 50%.

Ετσι, δεν αποκλείεται να συσταθεί εκ νέου ομάδα εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που, θα επανεξετάσει το θέμα. Οι πελάτες, πάντως, της Ασπίδος ετοιμάζονται και για νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες. Ο σύλλογος των ζημιωθέντων από την εταιρεία έχει προγραμματίσει για αύριο Δευτέρα συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ κινητοποιήσεις οργανώνονται και στην επαρχία, όπως αυτή στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 3 Μαΐου στον κινηματογράφο Αστόρια, στις 7.30 το απόγευμα.
Την ίδια στιγμή τα προβλήματα γιγαντώνονταιΧαρακτηριστική είναι η περίπτωση που περιγράφει η Κωνστ. Φωτοπούλου, μέλος της διοικούσας επιτροπής του συλλόγου που εκπροσωπεί την Κρήτη: «Με πήρε τηλέφωνο μία γυναίκα 74 ετών, η οποία έχει κόρη με σοβαρή νοητική υστέρηση. Εχει και η ίδια κινητικό πρόβλημα.
Από τα λεφτά των αναπηρικών συντάξεων αποταμίευε μέσω της Ασπίδος, προκειμένου να υπάρχουν χρήματα ώστε να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες του παιδιού, ιδίως όταν αυτή φύγει από τη ζωή» αναφέρει. Και προσθέτει ότι «τώρα υπό τις συνθήκες αυτές δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα».
Καλύτερα, πάντως, φαίνεται ότι πηγαίνουν τα πράγματα για τους ομολογιούχους της Aspis Capital, εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Ψωμιάδη, που εξέδιδε ομόλογα. Την περασμένη εβδομάδα με προσωρινές διαταγές δεσμεύθηκαν 8,5 εκατ. ευρώ μετά από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 63 ομολογιούχοι της εταιρείας, ενώ στις 5 Μαΐου θα συζητηθεί και δεύτερη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει κατατεθεί για λογαριασμό 157 πελατών της Capital, που διεκδικούν 15,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δικηγόρο Μ. Μαρκουλάκο, του ομώνυμου γραφείου που χειρίζεται την υπόθεση, θα κατατεθεί προσεχώς και τρίτη αίτηση για λιγότερα, όμως, χρήματα.

Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι θετικό το γεγονός που έστω και καθυστερημένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έριξε πρόστιμα στην Aspis Capital (250 χιλ. ευρώ), τον όμιλο Ασπίς Α.Ε. (150 χιλ. ευρώ) και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών (δηλαδή στα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη), καθώς η παραδοχή της αρμόδιας αρχής ότι ήταν παράνομη η έκδοση των ομολόγων από την Aspis Capital και ότι γι'αυτό ευθύνεται και η οικογένεια, θα λειτουργήσει στα δικαστήρια υπέρ των ομολογιούχων.
Από τον ισολογισμό της Aspis Capital προέκυπτε ότι περίπου 46 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί ως «δάνεια» σε άλλες εταιρείες. Αυτές προσπαθεί να εντοπίσει το δικηγορικό γραφείο.

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: