Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ....

ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ;;;;

Περισσός κατά πάντων είναι το σύνθημα του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα με την ηγεσία του κόμματος να επιτίθεται σε όλο το πολιτικό σύστημα ακολουθώντας τη δική της μοναχική πορεία.

Την εβδομάδα που πέρασε και ενώ η κυβέρνηση πάτησε το κουμπί για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο Περισσός έχει ανεβάσει τους τόνους και επικεντρώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές τής συμπολίτευσης που έχουν συνειδησιακά και αξιακά προβλήματα σε σχέση με την ακολουθούμενη πολιτική να παραιτηθούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προκάλεσαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διαφωνούν με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, να φύγουν και συγχρόνως τούς προσκάλεσαν «να ενταχθούν στο κίνημα» εάν εξακολουθούν να πιστεύουν στις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Μόλις χθες το ΚΚΕ επιτέθηκε και στα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) και βάζοντας στο στόχαστρο τους συνδικαλιστές και εκπροσώπους του Τύπου (μίλησε για χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια της πλουτοκρατίας στα ΜΜΕ) υποστήριξε ότι «χίμηξαν στο ταξικό ναυτεργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ επειδή εμπόδισαν το κρουαζιερόπλοιο-κάτεργο να αποπλεύσει στην ώρα του, δηλαδή σε ώρα απεργίας». Η έκρηξη του Περισσού προκλήθηκε μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ από την κυβέρνηση και κόμματα για την προσπάθεια παρεμπόδισης εκατοντάδων τουριστών να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΚΚΕ δημιουργήθηκε προβληματισμός, καθώς και η κοινή γνώμη δεν επιδοκίμασε την πρωτοβουλία των στελεχών του να αντιδράσουν στην άρση του καμποτάζ, αντιθέτως η στάση του Περισσού προκάλεσε παγωμάρα σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ επανήλθε και χθες στο θέμα κατηγορώντας κόμματα, «εργατοπατέρες» και δημοσιογράφους για ψέματα, συκοφαντία, χυδαιότητα και πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας επειδή παρουσιάζουν «ως δήθεν συμφέροντα όλων τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, του ΣΕΒ και των τμημάτων του κεφαλαίου που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους». Παράλληλα σχολίασε πως ξεχνούν τις συνθήκες γαλέρας στις οποίες δουλεύουν οι ναυτεργάτες, την ανεργία, το ΝΑΤ που έχουν καταληστέψει τη μαύρη εργασία και το δουλεμπόριο στα λιμάνια ξεχνώντας το «Σάμινα» και τόσα άλλα εγκλήματα».

Το ΚΚΕ συνεχίζοντας τη μοναχική του πορεία θα τιμήσει και φέτος χωριστά την απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς αδιαφορώντας για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πως ακολουθεί πολιτική περιχαράκωσης της εργατικής βάσης. Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ αγνόησε επιστολή του Αλέξη Τσίπρα για μία ενωτική συγκέντρωση σ΄ αυτήν την ιστορική για τον τόπο συγκυρία που θα είχε ως στόχο «να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ». Ο Περισσός διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά ξεχωριστές συγκεντρώσεις καλώντας την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τη νεολαία να οργανώσουν πιο αποφασιστικά την πάλη τους συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2010

1 σχόλιο:

tsechos είπε...

Φίλε ή είσαι εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά την πολιτική του ΚΚΕ αν είσαι καλοπροαίρετος ή το κάνεις σκόπιμα. Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που προεκλογικά προειδοποίησε το λαό για το τι πρόκειται να έρθει. Τα μέλη του και οι οπαδοί καθημερινά καλούν σε όλους τους χώρους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν. Τώρα όλοι στους δρόμους. Είμαστε στο και πέντε. Τσακίστε τους δοσίλογους κυβερνήτες. Η εργατική τάξη να βγεί στο προσκήνιο.