Παρασκευή, Απριλίου 23, 2010

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η Ε.Ε

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ...

Την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητά η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Ο υπουργός Οικονομικών απέστειλε τη σχετική επιστολή προς το Eurogroup, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος τα χθεσινά στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του 2009, στο 13,6%, είπε από το ακριτικό νησί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της «ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί» και μία οικονομία «εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας».
«Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα» είπε ο πρωθυπουργός, «πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν» και μετά από ένα «πραγματικό μαραθώνιο», όπως είπε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μία ισχυρή απόφαση της ΕΕ για ένα πρωτόγνωρο για την ιστορία και τα δεδομένα της ΕΕ μηχανισμό.
«Και εμείς και οι εταίροι μας στην ΕΕ, ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια. Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική» πρόσθεσε.
«Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν. Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ, είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του λαού και την ομαλή πορεία της οικονομίας.
«Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα» υπογράμμισε.
«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών για τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εταίροι μας «θα μας παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά».
Μίλησε δε για «μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», πρόσθεσε όμως ότι «ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά».
«Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.
»Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.
»Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους» κατέληξε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος, όπως είπε, ότι θα τα καταφέρουμε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση το spread του δεκαετούς ομολόγους επέσε στις 518 μονάδες βάσης, από 608 την Πέμπτη. Το κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) υποχωρούσε στις 584,9 μονάδες βάσης. Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται 2%, έφτασε δε έως το +4%.

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου στρέφονται στην επίσπευση των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του μηχανισμού, για τον οποίο προβλέπεται από τις περισσότερες χώρες- μέλη έγκριση από τα κοινοβούλιά τους, προκειμένου μετά να δοθεί και τυπικά η έγκριση στο ελληνικό αίτημα από το Eurogroup. Σε αυτό το πλαίσιο "αγκάθι" παραμένει η επιφυλακτική τακτική των Γερμανών, στο ελληνικό αίτημα.

Σε ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου φιλοξενείται δήλωση του Μίκαελ Οφερ, εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών , ο οποίος σημειώνει πως η χώρα του "είναι έτοιμη να δράσει άμεσα" και πως κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας.
Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Μ. Οφερ είχαν προηγηθεί εκείνων του Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες ανακοινώθηκε η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης.

ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε,ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-4-2010


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ...

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ...ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...

ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ...ΠΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ...

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ...ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΖΕΣΤ


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ

Η εικόνα της χώρας, από το Καστελόριζο που οι κύριοι Σηφουνάκης και Ρέππας έστειλαν 2 υδροφόρες για να έχει νερό για μια εβδομάδα, μας είπανε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ, αφού πρώτα μας είχανε μιλήσει για νεροπίστολα, Τιτανικούς, απώλεια εθνικής κυριαρχίας,τις μεγάλες τους επιτυχίες, την ειλικρίνεια για τα στοιχεία που ίσως είναι 12,7 ή 13,6 ή 14,1 , τα 3 ΔΕΝ του συνταξιοδοτικού κλπ κλπ κλπ .
Το τραγικότερο όλων είναι ότι ακόμα και τώρα, για να το πω κομψά, λένε την μισή αλήθεια.Γιατί ότι θα πάρουν από το δίχτυ των προστατών δεν φτάνει.Πάλι θα δανειζόμαστε από τις κακές αγορές κύριε Πρωθυπουργέ, ο κ Πεταλωτής ...του ξέφυγε χθες.
Και για να μην σας στενοχωρήσω ποιος ευθύνεται για τους τόκους των δανείων το τελευταίο εξάμηνο; Γιατί αν με την προσφυγή σας στο ΔΝΤ και την ΕΕ τα επιτόκια πέσουν, για την μεν προσφυγή θα κριθείτε πολιτικά από τον Ελληνικό λαό, για τα τοκοχρεολύσια θα πρέπει όμως κάποιοι ή να τα πληρώσουν ή να διωχθούν ποινικά.

ΥΓ

Οχι το ΔΝΤ αλλά και οι εξωγήινοι να έρθουν δεν θα βγάλουν άκρη με τους πολιτικούς μας.

30 χρόνια 300 πολιτικοί 300 δις € χρέος.

Ανώνυμος είπε...

Απλα
.
.
.
.


ΤΕΛΕΣΤΑΙ ....


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ . 23-4-1948

Laplace είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμήσου Έλληνα
21-4-1967
Επτά χρόνια χωρίς τρωκτικά-κλέφτες-απατεώνες-προδότες
Από το ζιβάγκο στις βίλες της Εκάλης..προσκυνημένους
Αλλά με δουλεια,αξιοπρεπεια.εντιμοτητα

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ
ΠΟΤΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ?
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ?
ΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ?
ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?
ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ?
ΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ?
ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΗΤΑΝ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΡΟ ΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ -ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ?
Αυτά δεν άρεσαν στους Αμερικανούς ,στους πολιτικούς οι οποίοι πουλούσαν την πατρίδα για την εξουσία και έγινε η μεγάλη προδοσία
ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ,ΧΑΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ
Ο αγωγός του Μπουργκάς και οι υπόλοιποι αγωγοί είναι όλη η ιστορία
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ . (Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.
Με τον μηχανισμό και τους νέους «έλληνες» εφιάλτες ετοιμάζουν να κλείσουν τα μείζονα εθνικά θέματα Τουρκία Θράκη-Αιγαίο
Αλβανία εγκατάλειψη μειονότητας και θέμα Τσαμουριας.
Σκοπιανό .

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

21-4-1967

ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

''ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ...''

Αραγε αυτη η Ελλαδα θα μας ληψει ή μηπως πρεπει να προχωρησουμε σε κατι καινουργιο.
Τοσα χρονια ειχαμε βαλτοσει και εσυ ΠΡΕΖΑ ησουν απο αυτους που το βροντοφωναζανε.

Η φουσκα εσκασε οπως το περιμεναναμε ολοι, να δουμε αν το επομενο μπαλωνει ειναι ποιο δυνατο...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΧΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως και οι ίδιοι πολίτες φταίνε που έφτασε η χώρα σε τέτοια χάλια.
Μέχρι και το ΔΝΤ τα έπαιξε όταν είδε τα χάλια, την φοροδιαφυγή και την αταξία στο κράτος και στο δημόσιο... τους σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο όταν πήγαν και ζήτησαν από έναν περιπτερά να τους δείξει μία απόδειξη και δεν είχε να πεί λόγια και τα μασούσε πέρα δωθε.
Δεν νοιώθετε λίγο ξεφτίλα όταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Οικονομίας, βλέπουν αυτά τα χάλια σε μία χώρα που υποτίθετε ότι είναι ανεπτυγμένη, παράγει προιόντα (κάτι κάνει τέλος πάντων, εκτός από μαγκιές και τσαμπουκάδες σε ξένους) και είναι στην Ε.Ε; Δεν νοιώθετε ντροπή όταν σκέφτονται και λένε σε τι χώρα ήρθαμε να βάλουμε τάξη; που βρισκόμαστε στην Ευρώπη ή στο Μεξικό;
Εγώ πάντως ντρέπομαι και λυπάμαι για την κατάντια της πατρίδας μου.
Και γι'αυτό δεν ευθύνονται μόνο τα κόμματα αλλά και οι πολίτες.

Aris είπε...

Το τέλος της μεταπολίτευσης. Αλβανία ... ερχόμαστε;