Παρασκευή, Απριλίου 16, 2010

ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

Το ενδεχόμενο να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενο των φακέλων που απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ και να αποκαλυφθούν τα «ύποπτα» παιχνίδια, μελετάει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής. Αρχικά ο γ.γ.Α. ήταν υπέρμαχος του «τεκμηρίου αθωότητας», όμως οι σχετικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, κάμπτουν ως ένα σημείο την αρχική του άρνηση.
Ο κ. Μπιτσαξής με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 σχετικά με τα «ύποπτα» παιχνίδια τόνισε, ότι οι φάκελοι της UEFA έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και ότι η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως επισήμανε, ότι στη Βουλή κατατέθηκαν δύο ερωτήσεις, η μια από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη από δύο βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μέσω αυτών των ερωτήσεων, οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν οι φάκελοι στη Βουλή.
«Μελετούμε πάρα πολύ αυτές τις ερωτήσεις, γιατί όπως ξέρετε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αποτελεί εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας και κάτω από μία ορισμένη εκδοχή ίσως και να κάμπτει το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο μας οδήγησε στο να μη δώσουμε τους φακέλους στη δημοσιότητα. Είμαστε σε μία φάση που μελετούμε τις ερωτήσεις των βουλευτών» είπε ο γ.γ.Α.

Όσον αφορά το θέμα της βίας που ταλανίζει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, ο κ. Μπιτσαξής προειδοποιεί ότι η Πολιτεία θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της, σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει με τους παράγοντες σε μια κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Παράλληλα αποκάλυψε πως θα απαγορευθεί η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων σε άτομα που εμπλέκονται σε επεισόδια. Επίσης πρόσθεσε ότι οι παράγοντες έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βίας, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει εμπράκτως τις καλές τους προθέσεις.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω του ΟΠΑΠ, ο κ. Μπιτσαξής είπε πως θα επαναληφθούν μόνον εφόσον τηρηθούν τα στοιχειώδη. Παράλληλα τόνισε ότι στην παρούσα φάση ο λόγος είναι στην ΕΠΟ και αναμένει να διαπιστώσει τι μέτρα πρόκειται να λάβει, καθώς με τα ισχύοντα υπάρχει ουσιαστική ατιμωρησία σε φαινόμενα βίας.
Για το θέμα των επιχορηγήσεων των ομοσπονδιών δήλωσε, ότι τα αθλήματα έχουν καταταγεί σε κατηγορίες και δεν είναι διατεθειμένος να καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε σωματεία «μαϊμού». Είπε ακόμα ότι η χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού πρόκειται να οργανωθεί μακριά από κάθε αντίληψη πελατειακού κράτους.

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: