Σάββατο, Απριλίου 03, 2010

ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε

Οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης αποτελούν τον βασικό προορισμό των Ελλήνων «νεομεταναστών», στις οποίες ευελπιστούν να βρουν τουλάχιστον ένα οργανωμένο κοινωνικό κράτος, που θα τους βοηθήσει να βγουν από το αδιέξοδο.
Στην ξενιτιά για τον... βασικό
Θυμίζοντας τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ‘60, όταν χιλιάδες εργατικά χέρια έφευγαν στο εξωτερικό, πολλοί Ελληνες δεν φεύγουν με το όνειρο της δημιουργίας περιουσίας, ούτε καν μιας πολύ πιο καλοπληρωμένης δουλειάς.
Οι θέσεις εργασίας είναι ήδη λιγοστές ακόμη και στην Ευρώπη, συνεπώς, η... φιλοδοξία τους περιορίζεται σε μια... κανονική δουλειά, και ίσως σε έναν καλύτερο μισθό. Ετσι κι αλλιώς, ο βασικός σε αυτές τις χώρες είναι πολλές φορές ο διπλάσιος...
Οι συνέπειες της κρίσης δημιουργούν ένα νέο κύμα μετανάστευσης. Κι ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι άνθρωποι που επέλεγαν να φύγουν ήταν επιστήμονες, σήμερα, ο αριθμός ανειδίκευτων εργατών αυξάνεται δραματικά. Οι ειδικοί τονίζουν πως η τάση αυτή θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, αφού οι περικοπές συνεχίζονται και η ανεργία χτυπάει... κόκκινο. Μόνο στη Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει πάνω από 12.000 συμπατριώτες μας...

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

nai kai goustarw na dw kai lytsarismata apo tous eurwPEOUS stous gamhmenous tous ellhnaradees.

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΚΑΚΟ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ"ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΨΩΛΙΑ.
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

καλά από το πολύ "αγωνίζεσθαι" κοίτα μη σκίσεις κανά κυλοτικό, ηλίθιε

Ανώνυμος είπε...

Ο 8:18 δεν έχει πρόβλημα όμως, πληρώνεται κάθε μήνα από τους Αλβανούς φίλους του για να υπερασπίζεται τους έμπορους φίλους του.

Ανώνυμος είπε...

για το ποιοι τα "παίρνουν" από τους αλβανούς εμπόρους, κοίτα προς γαδα και βουλή μεριά.
ο κόσμος το χει τούμπανο και σεις κρυφό καμάρι κωλομπατσόνια.