Πέμπτη, Απριλίου 01, 2010

ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΠΙ,ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ GAMATO.INFO...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση - Απάντηση ... στα όσα ακολούθησαν την απαγόρευση λειτουργίας του gamato.info

Παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τις τοποθετήσεις κοινού, μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, πολιτικών και ειδημόνων περί των ισχυόντων στο διαδίκτυο, στο διάστημα που ακολούθησε την απαγόρευση λειτουργίας του παράνομου διαδικτυακού τόπου gamato.info και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε.
Η μονομερής άποψη περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περί του ποιος δικαιούται να τα επικαλείται υπέρ του, παραμένει ένας σημαντικός προβληματισμός για τις ποιοτικές επιλογές, την άποψη περί ηθικής και δεοντολογίας στην οποία κατατείνει η περί δικαίου αντίληψη που διαμορφώνεται στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον και στους ανθρώπους που φέρονται να το γνωρίζουν και να καθοδηγούν τις απόψεις των χρηστών του.
Η ελευθερία κάποιου όταν ξεπερνά τα όρια, καταδυναστεύει την ελευθερία του άλλου, γίνεται ασυδοσία και τυραννία. Αυτό συμβαίνει σήμερα εις βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που περιμένουν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους από την πνευματική τους ιδιοκτησία, την οποία κάποιοι εξυπηρετούνται να θεωρούν κοινό κτήμα και αδικοπραγούν κατάφωρα εις βάρος της, κερδοσκοπώντας και φτιάχνοντας περιουσίες εις βάρος των δικαίων των ολίγων. Η ελευθερία του διαδικτυακού χρήστη βαφτισμένη «επικοινωνία», «ελευθερία έκφρασης» και ό,τι άλλο ήθελε εφευρεθεί στο μέλλον ως πρόσχημα και επικάλυμμα παρανομίας, σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση και δεν μπορεί να επικαλύψει την συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατευόμενη από νόμους δημοκρατικής κοινωνίας, ιδιοκτησία, όποιας μορφής και αν είναι αυτή. Η προσβολή και παράνομη εκμετάλλευση προϊόντων διανοίας είναι προσβολή και παράνομη εκμετάλλευση προϊόντων ιδιοκτησίας πολιτών που δικαιούνται έννομης προστασίας. Κι αυτό συνέβη με το μεγαλύτερο στην Ελλάδα παράνομο διαδικτυακό παζάρι προϊόντων πολιτισμού που λειτουργούσε εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων αμοιβής από την άνευ άδειας/παράνομη χρήση και εκμετάλλευση της ιδιοκτησίας/εργασίας τους.
Η ΑΕΠΙ ως διαχειριστικός φορέας των πνευματικών δικαιωμάτων 2.000.000 πνευματικών δημιουργών από όλο τον κόσμο για την Ελλάδα και περισσότερων από 11.000 Ελλήνων για όλο τον κόσμο, εκτελεί στο ακέραιο τόσο το περιεχόμενο και τις υποχρεώσεις της εκ του νόμου καταστατικής της υπόστασης, όσο και τις συμβατικά ανατεθείσες αρμοδιότητες των εντολέων της πνευματικών δημιουργών/δικαιούχων δικαιωμάτων από μουσικά έργα, να εκπροσωπεί, να προστατεύει και να διαχειρίζεται στο όνομά τους την ιδιοκτησία/έργα τους και να επεμβαίνει όπου αυτά προσβάλλονται ή αποτελούν προϊόντα παράνομης εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας, ερήμην τους.
Και αυτό κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει τηρώντας μέχρι κεραίας το νόμο, τη συμβατική εντολή των πνευματικών δημιουργών/δικαιούχων Ελλήνων και ξένων και τις διεθνείς συμβάσεις.
Το gamato.info ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράνομους διαδικτυακούς τόπους, όπου η παραβίαση των πνευματικών/ανθρωπίνων δικαιωμάτων συντελείτο κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή, με σκοπό το κέρδος από τους ιδιοκτήτες του και στερώντας ταυτόχρονα από χιλιάδες οικογένειες τα νόμιμα δικαιώματά τους, την αμοιβή από τη νόμιμη εργασία τους και εν τέλει τα προς το ζην.
Σε ποια συνείδηση δικαίου, κοινού νου ακόμη και ψυχρού αντικειμενικού παρατηρητή αυτό είναι ηθικό;
Πρόσωπα της κοινωνικής, πολιτικής ζωής, αλλά και κάποιοι «θεράποντες» του Τύπου, κυρίως του ψηφιακού, που συνήθως δηλώνουν διάφορα και που κατά περίπτωση τάσσονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έσπευσαν σ΄αυτήν την περίπτωση να ζητήσουν άμεσα και έμμεσα την καταδίκη μια ολόκληρης επαγγελματικής τάξης χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο του πολιτισμού, με προσχηματικές εκφράσεις και αναλύσεις αντιφάσκουσες με αυτό καθ' αυτό το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τάχθηκαν υπέρ της παράνομης χρήσης στο διαδίκτυο, αφορίζοντας και καταδικάζοντας σε αφανισμό, αυτή την ίδια την πνευματική έκφραση ,αυτό τον ίδιο τον Πολιτισμό, χωρίς να νοιάζονται αν κρίνονται από το ίδιο το κοινό περί δικαίου αίσθημα από την ίδια την κοινωνία, που μέλη της είναι και οι καταληστευόμενοι σήμερα και αφανιζόμενοι οικονομικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά πνευματικοί δημιουργοί/καλλιτέχνες, καθώς και ολόκληρη η αγορά της μουσικής και του πολιτισμού ευρύτερα...
Η κοινωνία του διαδικτύου δεν μπορεί να έχει άλλους νόμους και κανόνες λειτουργίας από την καθημερινή κοινωνία, τη φυσική κοινωνία που ζούμε όλοι μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας δεν αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις που οφείλει να τηρεί, επειδή τον καλύπτει η ανωνυμία των νέων μέσων. Και αυτή η ανωνυμία δεν μπορεί να γίνεται κρησφύγετο παρανομίας. Κανείς δεν εξαιρείται απσ το νόμο σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αδικεί κανένα, οιουδήποτε είδους αδικία και αν είναι αυτή. Και η παραβίαση πνευματικών/ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί αδικοπραξία κατά της ιδιοκτησίας, της εργασίας, του δικαιώματος αμοιβής του νόμιμα εργαζόμενου πολίτη πνευματικού δημιουργού, της έκφρασης, της ελευθερίας, του ίδιου εν τέλει του Πολιτισμού.
155.000.000 μουσικά έργα «κατέβηκαν», μόνο μέσα στο 2008, σύμφωνα με έρευνες της ΑΕΠΙ.
155.000.000 παράνομες καταφορτώσεις, 155.000.000 παραβιάσεις της ατομικής/πνευματικής ιδιοκτησίας κάποιων συνανθρώπων μας, που συνεπάγονται απώλειες αμοιβών, μισθών, κοινωνικών εισφορών, φόρων στο κράτος. Κάποιοι θα γελάσουν. Κάποιοι θα το θεωρήσουν αμελητέα ποσότητα μπροστά στην ψυχαγωγία των πολλών, μπροστά στην «ελευθερία» των πολλών και στην ασυδοσία που βολεύει. Η ρωμαϊκή αρένα του διαδικτύου έχει τώρα άλλους πρωταγωνιστές και είναι σαφώς «λιγότερο βάρβαρη», πιο «πολιτισμένη», με θύματα, όμως, πια στις μέρες μας αυτή την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη ελευθερία, τον πολιτισμό, αυτήν την ίδια την ανθρώπινη ζωή...
Κάποιοι μιλούν για πόλεμο. Η ειρηνική και αξιοπρεπής δήλωση στη Συνέντευξη Τύπου των χιλιάδων ανθρώπων που δημιουργούν και παράγουν προϊόντα Πολιτισμού δια των 14 Οργανισμών που τους εκπροσωπούν, το Νοέμβριο του 2009, κάθε άλλο παρά πόλεμο προμήνυε. Φωνή δικαίου και κάλεσμα συνεργασίας και σεβασμό του χρήστη στα δικαιώματά τους ζήτησαν. Παρ΄ όλα αυτά λίγοι ασχολήθηκαν. Σε αντίθεση με τη διακοπή λειτουργίας του gamato.info που ανέβηκαν σχεδόν υστερικά οι τόνοι της υπεράσπισής του, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα τόσα σπίτια που κλείνουν κάθε μέρα από την ανεργία, εξαιτίας και όλων αυτών των παράνομων εκμεταλλεύσεων μουσικών έργων και όχι μόνο. Θα ξένιζε σε άλλη εποχή αυτή η υποκριτική συμπεριφορά της ερμηνευμένης κατά το δοκούν ελευθερίας υπέρ κάποιων και της απόλυτης αδιαφορίας για την καταπίεση και αφανισμό που αυτή προκαλεί στους υπολοίπους. Στη σημερινή κοινωνία της ατομικότητας και του χάους δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο της, λίγο πριν την οριστική της κατάρρευση.

Σε όσους ή έχουν ξεχάσει ή αποφεύγουν να θυμηθούν θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε το παρακάτω:
«Αρθρο 27 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948.
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του, που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του»

Ο πόλεμος δεν ωφέλησε κανέναν. Ο αλληλοσεβασμός και η τήρηση των ορίων ελευθερίας ορίζουν μία κοινωνία ισορροπημένη και ειρηνική. Η ΑΕΠΙ στο μέτρο της θεσμικής και κοινωνικής της ευθύνης ήταν, είναι και θα παραμένει δυναμικά παρούσα.
Από το Γραφείο Τύπου της ΑΕΠΙ

Επικοινωνία:
Μαίρη Φασουλάκη
Δ/νση Τομέα Επικοινωνίας & Πολιτισμού ΑΕΠΙ
Τηλ. 211 10 29291-2-3, Κιν.: 6936870068
Email: marfas@aepi.gr

ΠΡΕΖΑ TV:ΤΟ GAMATO.INFO ΔΕΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΣΤΟΝ SERVER ΤΟΥ,ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 2121/1993.
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΜΟΝΟ LINK ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕΣΩ PEER TO PEER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ GAMATO.INFO,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ LINKS ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ GAMATO.INFO ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ,ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ INTERNET.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ...ΕΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΓΙΑ DOWNLOADS ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΟΣΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΤΟΥ iNTERNET ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ GAMATO.INFO,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ GAMATO ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ 10 ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ GAMATOUS...

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2010

24 σχόλια:

Julien Chaulieu είπε...

Ως μέλος της ΑΕΠΙ το εισόδημά μου απο πωλήσεις δίσκων τον μήνα είναι μηδέν. ότι βγάζω εχει να κάνει με αναπαραγωγές μουσικών κομματιών. Απο τα cd όλα τα έσοδα πάνε κατευθείαν στις δισκογραφικές. Η ελέυθερη διακίνηση αρχείων βοηθάει τον καλλιτέχνη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣΤΙΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΝΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ Κ.Τ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

εκτος απο τα αλλα 10 sites που θα ξεφυτρωσουν τωρα, ηδη και οι αραπηδες εχουν ξεσκιστει σε πωλησεις.

Ανώνυμος είπε...

ωρε λεβέντα preza tv, γιατί δε βάζιες κι εσύ peer to peer links στο blog σου, για να σε πάνε κι εσένα σούμπιτο μέσα;

βάλε κι εσύ λινκς, για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

βρε συ, ξέρεις πόσα κονομάνε απο τις διαφημίσεις τα paratebays, damonoid, isahunt κλπ;

Ανώνυμος είπε...

To gamato δεν έχει πρωταρχικό σκοπό το κέρδος, αλλά έχει ως βάση συγκεκριμένη ιδεολογία, γι αυτό και ορισμένοι διαχειριστές έχουν αφεθεί μόνο με περιοριστικούς όρους.
Και δεν κατάλαβα ρε γαμιόλιδες της ΑΕΠΙ, εσείς γιατί να βγάζετε λεφτά απ' τα πνευματικά δικαιώματα? Ολόκληρη η εταιρία σας, η κτηριάκλα σας, τα πανάκριβα λογισμικά που χρησιμοποιείτε από ποιον πληρώνονται? Μήπως το κόστος της πνευματικής ιδιοκτησίας αυξάνεται για να καλύπτει και τις δικές σας ανάγκες? Μήπως επίσης οι καλλιτέχνες, εφόσον η δισκογραφική τους έχει συμφωνήσει με την ΑΕΠΙ, ΔΕΝ έχουν δυνατότητα να άρουν την υποχρέωση των ανθρώπων να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους στις γαμημένες πολυεθνικές/εισπρακτικές εταιρίες?
Από τότε που ασχολούμαι με το διαδίκτυο, η αγάπη μου για τη μουσική, η συμμετοχή μου στα live (στα οποία, ναι γουστάρω να πληρώνω, αφού ξέρω ότι κομμάτι της εισόδου πάει σίγουρα στους καλλιτέχνες) τα downloads αλλά και οι αγορές (αξιόλογων) δίσκων έχει ανέβει κατακόρυφα. Όλα τ' άλλα είναι μπούρδες. Ο πραγματικός κερδοσκόπος, που βγάζει κέρδος απ' τη δουλειά των άλλων είστε εσείς, υπερασπιστές του ηθικού.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ VIDEOCLUB ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ GAMES ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ
ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΙΚΟΙΑΣΕΙΣ ΑΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΠΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ
ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ VIDEOCLUB ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ 35% ΒΑΛΕ ΚΑΙ 21% ΜΟΥ ΛΕΕΙ 56%
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 21% ΤΟΥ ΛΕΩ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Ο ΦΠΑ
ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΕΝΕΤΑΙ
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΤΣΙ ΡΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ GAMATO ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ
ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SITE KAI TA LINK STO ΙΝΤΕΡΝΕΤ REEEEEEEEEEE PARTE TO ΧΑΜΠΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

θα συμφωνήσω σε όλα με τον από πάνω. και λέω κι εγώ:

οι δισκογραφικές εταιρείες, άρχισαν με το να μανατζάρει κάποιος, να διαχειρίζεται τη δουλειά, κάποιου καλλιτέχνη για να τον βοηθήσει να προβληθεί. φυσικά παίρνοντας και κάποιον μερίδιο (μικρό, αναλόγως με τη δουλειά που έκανε) από τον καλλιτέχνη. και το έκανε φυσικά, με τα τεχνολογικά μέσα της εποχής.
ε, το ίδιο ας κάνει και τώρα. με τα μέσα της εποχής, να προβάλουν τους καλλιτέχνες.

αλλά είναι τόσο ζώα οι δικοί μας, που δε φτιάχνουν γαμάτα sites και να προβάλουν-πουλάνε τη μουσική τους από εκεί. που μόνο από διαφημίσεις θα έβγαζαν πολλά λεφτά. παπάδες θα μπορούσαν να κάνουν με streaming μουσική, με custom συλλογές και με παρελκόμενα.

αλλά να γίνει πρώτον θέλει επιχειρηματική σοβαρότητα και όχι ελληνικού τύπου αρπαχτές.
και δεύτερον και σημαντικότερον αν γινόταν κάτι τέτοιο, κάποιες μεγάλες δισκογραφικές θα έκλειναν ίσως, θα έχαναν τα φράγκα δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους. ε.. δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο..

Ανώνυμος είπε...

Στα @@ η γνώμη σας τζαμπατζήδες!

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΚΕΙ ΡΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΙ GAMATOI ΣΤΟ ΝΕΤ

Ανώνυμος είπε...

Αφου τους πιασανε τους Γαματους τι να πουμε?Μαλακες αποδειχτηκαν.Τι γαματοι μας το παιζανε?Ολα τα αλλα ειναι φιλολογιες.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός διόρισε ρε την αεπι χωροφύλακα και γυρνά τα χωριά των 50 γερόντων και βάζει πρόστιμα στα καφενεία γιατί λέει είχαν ανοιχτό ραδιόφωνο που έπαιζε άκουσον άκουσον τραγούδια.
Τί είναι η ΑΕΠΙ και ποιός τη διόρισε χωροφύλακα;;;
Όλα τάχαμε νταβατζήδες στο τι θα ακούμε μας έλειπαν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Μην σέβεσαι τα πνευματικά δικαιώματα στην τεχνογνωσία. Το copyright είναι ένα εφεύρημα των πονηρών, για να εκμεταλλεύονται τους λαούς. Είναι μια συμφωνία μεταξύ των βλακών που κυβερνούν τον πλανήτη και κατακλέβουν τις περιουσίες των λαών. Δεν έχει σχέση με την ανθρώπινη λογική, που θέλει τους ανθρώπους να δημιουργούν γνώση και να τη μοιράζονται μεταξύ τους για το κοινό καλό. Εξαιτίας αυτής της λογικής δημιουργήθηκαν όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί και η ανθρωπότητα "πήγε" μπροστά. ¨Αλλωστε κι αυτά τα κουτορνίθια με τη γνώση αυτής της κοινής πανανθρώπινης κληρονομιάς έχουν μορφωθεί. Με Όμηρο και Θουκυδίδη μορφώνονται οι εξουσιαστές παγκοσμίως, αλλά δεν ήρθαν ποτέ να καταβάλουν τα δικαιώματα αυτής της γνώσης στον ελληνικό λαό, που θεωρητικά, ως κληρονόμος των προγόνων του, είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της γνώσης. Τα "αμερικανάκια" είναι πονηρά και λειτουργούν με τη λογική του "τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας μόνο δικά μας". Ό,τι είναι ιδιοκτησιακά "ξένο" γι' αυτούς, ανήκει στην πανανθρώπινη κληρονομιά και άρα δικαιούνται ως άνθρωποι να το χρησιμοποιούν και να το εκμεταλλεύονται και οι ίδιοι. Μόνο ό,τι είναι δικό τους δεν ανήκει σ' αυτήν την κοινή κληρονομιά. Είναι ως εκ θαύματος συγκληρονόμοι όλων των κληρονομιών όλων των λαών. "Πλησιάζουν" όλους τους λαούς με την υποκριτική ταπεινότητα του κοσμοπολίτη "θαυμαστή" Που θέλει ν' αναδείξει παγκοσμίως την αξία "ξένων" ως προς τον εαυτό του έργων ,κι αρπάζουν ό,τι τους ενδιαφέρει, χωρίς να πληρώσουν το παραμικρό. Μετά, αυτό που αρπάζουν, το "συσκευάζουν" στις ΗΠΑ και, εγκαταλείποντας την ταπεινότητα του "θαυμαστή", γίνονται οι σκληροί έμποροι, που θεωρούν δίκαιο να το πουλάνε ως προϊόν, που θεωρούν ότι τους ανήκει. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς δικαιώματα για το software των Windows, τη συνταγή της Coca Cola ή της Marlboro ή για τις ταινίες του Hollywood, όταν δεν πληρώνεις δικαιώματα για τη φιλοσοφία, το θέατρο ή την πολιτική επιστήμη σ' αυτούς που είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι των δημιουργών αυτών των γνώσεων. Δεν είναι δυνατόν να πουλάει το Hollywood ελληνική μυθολογία στους Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε οι ΗΠΑ τεχνολογία jet στους Γερμανούς.

Η μόνη γνώση που πραγματικά ανήκει στους Αμερικανούς αφορά τη διαχείριση και τη "συσκευασία" κλοπιμαίων.

Φίλε παραγωγέ, αντέγραψε χωρίς ενδοιασμό κι αναστολές το σύνολο των εμπορικών αμερικανικών προϊόντων που έχεις την τεχνική δυνατότητα και την υποδομή να κατασκευάσεις. Ενίσχυσε την εθνική βιομηχανία και δώσε απασχόληση στον τοπικό εργάτη. Βάστηξε τον λαό στον τόπο του και θα σε λατρέψει γι' αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος πως η κυρία Μαρία Φασουλάκη, είναι ασκούμενη και της υπαγόρευσαν το κείμενο. (Καθόμενη ίσως στα γόνατα κάποιου;)

Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να ταυτίζεται έστω και με μία πρόταση της κας Φασουλάκη...

Πάντως, συγχαρητήρια κυρία Φασουλάκη, ο γιός μου πείστηκε (6 ετών). Δεν είναι βλάκας, μικρός είναι, τον συγχωρώ...

Το λεξιλόγιο της κας Φασουλάκη, μάλλον δεν είναι εξηντάρας. Είναι νέας ανθρώπου. Είναι πραγματικά φαιδρό να διαβάζουμε τέτοια κείμενα.

Είστε άξιοι της μοίρας σας. Χρειάζεστε κάποιον, να σας προστατεύσει από τους εαυτούς σας...

Ντροπή σας κα Φασουλάκη που υπογράψατε αυτή την ανακοίνωση. Ντρέπομαι για εσάς...

NewNeuromancer είπε...

Τι μας λέτε κ. Φασουλάκη; "Η κοινωνία του διαδικτύου δεν μπορεί να έχει άλλους νόμους και κανόνες λειτουργίας από την καθημερινή κοινωνία, τη φυσική κοινωνία που ζούμε όλοι μας", σοβαρά;

Ε, λοιπόν θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η κοινωνία του Διαδικτύου έχει εξ ορισμού -- λόγο της φύσεως του μέσου -- τελείως (μα τελείως) άλλους νόμους και κανόνες λειτουργίας.

Με αυτούς τους κανόνες, αργά ή γρήγορα, θα συμμορφωθείτε όλοι εσείς οι "δημοκράτες" που διαπλέκεστε συμφεροντολογικά και άρα αντικοινωνικά.

Η "τσιφλικοποίηση" του Διαδικτύου που sony και καλά θέλετε να επιβάλετε, δεν θα σας επιτραπεί (με τίποτα δεν θα σας επιτραπεί)!

Το Διαδίκτυο είναι αιθέρας (πληροφορίας) και όσοι δουλεύουν σ' αυτό ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ για να συμπράξουν με τους υποστηρικτές των ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι καλλιτέχνες!

Πότε η αντιγραφή ήταν ευκολότερη, την εποχή της κασέτας ή την εποχή του Διαδικτύου;

Ανώνυμος είπε...

εεεμ τον αραπη προοθουν για τη μιζα................

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΜΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ (LINKS) ΒΛΕΠΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΤΟΥ MYP2P.EU KAI TOY LIVEGOAL.TK ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ LINKS SΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ GAMATO.INFO ΟΤΙ ΟΙ SERVER TOYΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ (ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΜΟΝΟ LINK ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕΣΩ PEER TO PEER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΓΑΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΠΙ ΟΠΩΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ SITE

Ανώνυμος είπε...

"κερδοσκοπώντας και φτιάχνοντας περιουσίες εις βάρος των δικαίων των ολίγων"
Ρε πλάκα μας κάνει αυτή η ζωή;Απο πότε σε αυτή τη γαμοχώρα έχουμε αποδεχτεί οτι το δίκαιο το έχουν οι ολίγοι; Που τους βρίκαμε όλους αυτούς τους τυχαίους και ποιός τους πληρώνει; Έχουμε οτι μας αξίζει...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπήρχε το ραδιόφωνο όλες τις φίρμες δεν θα τις ήξερε ούτε η μάνα τους. Παρ' όλα αυτά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πληρώνουν ΑΕΠΙ. Τα διαφυγόντα κέρδη ενός ραδιοφωνικού σταθμού από την προβολή και ενημέρωση για το κάθε τραγούδι που παίζει ποιος τα πληρώνει?
Είμαι παιδί του ραδιοφώνου και πολλοί από αυτούς που σήμερα μιλάνε για "πειρατία" παρακαλούσαν γονιπετής τον πατέρα μου και έπειτα εμένα για να παίξουμε ένα τραγουδάκι τους μπας και τους μάθει λίγο ο κόσμος. Σήμερα έρχονται πολλοί καλλιτέχνες και με παρακαλάνε εάν έχω κανέναν γνωστό για να κάνουν οι "μαύροι" αντίτυπα το cd του γιατί πιστεύει πως είναι η καλύτερη διαφήμιση.
ΑΕΠΙ καλό θα ήταν να αφήσετε την χαρά της ανταλλαγής p2p και να ψάξετε στις ίδιες τις δισκογραφικές εταιρίες οι οποίες χρησιμοποιούν πλέον την "πειρατία" πρώτον για διαφήμιση και δεύτερον για "μαύρο" χρήμα.
Πασίγνωστη δισκογραφική εταιρία πουλάει μήτρες ακυκλοφόρητων 2 εβδομάδες πριν την κυκλοφορία στην τιμή των 3.000 euro. Αυτό πως λέγεται??? Έτσι λοιπόν για να σας φύγει η απορία το πως κυκλοφορούν δισκογραφίες και ταινίες πριν την κυκλοφορία τους...
Και για το τέλος απλά το επάγγελμά μου είναι παραγωγός ακουστικών. Κυρία ΑΕΠΙ όταν οι ίδιοι που σας βάζουν να είστε αστυνόμοι διαμοιράζουν και πωλούν στην μαύρη αγορά το δημιούργημά τους μην κυνηγάτε αυτούς που απλά το δίνουν δωρεάν και απλόχερα... Απαγορεύεται ρητά η πώληση,ενοικίαση,δανεισμός...
Ο Δωρισμός τελικά επιτρέπεται?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλησπέρα........δεν είμαι γαματος ούτε φανατικός του, μέλος ναι δεν λέω.....θα μας λείψει......έχω τον hellenic world και κατέβασα το τράκερ επειδή φοβήθηκα.......έβαλα πρώτα την οικογένεια μου και μετά το παθος μου.
Υπομονη σε λίγες μέρες θα το ανεβάσω ξανά, λεφτά δεν έβγαζα τα ντονειτ μηδαμινά εως ανύπαρκτα, τα έξοδα τεράστια ξεκίναγαν από 200 το μήνα,ότι έπεφτε στον κουμπαρά πήγαινε σε αναβαθμίσεις χακ και άλλα κόλπα που μας καναν πιο λειτουργικούς Δεν λεω ο γαματος εβγαζε πολλα απο τις διαφημίσεις ίσως και να χαναν λεφτα η aepi δεν ξερω.....εγώ θα την παλέψω πάντως,το πολυ πολυ να με μαζέψουν και μένα, θα πάρω τα ρίσκα μου γιατί είμαι ιδεολόγος.Λεφτά δεν ζητάμε μας αρκεί η παρουσία σας και η συμμετοχή σας.....φυσικά μέλος δεν θα γίνεται όποιος να ναι, θα προσέχουμε για να έχουμε, 200 μέλη την εβδομάδα θα εγγράφονται και θα είναι όλα ενεργά,όποιος θα έχει την τακτική πήρα και έφυγα θα φεύγει και δεν θα μπαίνει μπάρμπα να έχει στην κωρωνη.
Υπομονή και σε λίγες μέρες κοντά σας από την αρχή.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΕΣ ΤΗΝ ΑΕΠΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΩΡΙΣΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΥΝΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΘΣ ΜΑΥΡΟΘΣ ΠΟΘ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ? ΑΠΟ ΚΕΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΘΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΜΟΥΛΟΙ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ/Η ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΦΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα έσοδα του Gamato από ότι φαντάζομαι δεν είχαν να κάνουν με τα LINKS αλλά με τις διαφημίσεις που αναρτώνταν μέσα στο site, το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι καθ'όλα νόμιμο.

Τώρα όσο για τα LINKS όποιος έχει έστω μια μικρή ιδέα για τα PEER TO PEER DOWNLOADS σημαίνει ότι στο site δεν υπήρχε κανενός είδους λογισμικό (μουσική, ταινία κλπ) και εκτός αυτού δεν υπήρχε αμοιβή. Πειρατεία κάνουν οι μαύροι (δεν το λέω ρατσιστικά) που οι εταιρείες φτιάχνουν κόπιες από τις ίδιες τις δημιουργίες τους και τα δίνουν σε αυτούς τους καημένους που η αμοιβή τους είναι αμοιδρή και παίζουν και με τη φωτιά (αφού αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης και απέλασης).

Δεν είδα κανέναν από αυτούς που χτυπιούνται να πιάσουν τους Βατοπεδινούς, τους Siemensινούς και όλους αυτούς που έχουν φέρει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και ας τους ξέρουν ποιοι είναι. Δεν νομίζω το Gamato να ευθύνεται για το υπέρογκο Δημόσιο έλλειμα.

Τώρα που το θυμήθηκα, σας παρακαλώ βάλτε και εσείς κάτι στο λογαριασμό μείωσης του ελλείματος, έτσι για να έχουν οι γνωστοί άγνωστοι να τρώνε.

Ας μην κριβόμαστε άλλο πίσω από το δάχτυλο μας. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕ

Stefanakis είπε...

Τακτικές εκφοβισμού είναι εφόσον δεν υπάρχει καμμία νομιμότητα πίσω απο αυτές τις συλλήψεις . Τα links δεν είναι παράνομα . Απλά αναλογιστείτε σε συνδυασμό με τις συλλήψεις , τι δημοσιεύτηκε απο τον τύπο και τι προβλήθηκε απο τα media . Μόνο τρομοκράτες δεν τους είπαν. Επικίνδυνους τους είπαν , απλά δεν διευκρίνησαν οτι είναι για τις τσέπες των πολυεθνικών . Τα φράγκα κάνουν παιχνίδι , και οι απλοί έλληνες θα το πιστέψουν , γιατι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει . Σιγά σιγά , στην πλειοψηφία του κόσμου , όσοι διακινούν πληροφορίες θα χαρακτηριστούν εγκληματίες . Και αυτό είναι το ζητούμενο

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρεπόμαστε λίγο...κλείσαν το gamato αντί να πιάσουν και να συλλάβουν τα κοπρόσκυλα που κυβερνάνε γιατί αυτοί είναι οι αλιθηνοί πειρατές...έχουν πουλήσει τη χώρα χωρίς την αδειά μας και μας ζητάνε να πληρώσουμε τα σπασμένα και χρισιμοποίησαν το γαμάτο ως ένα από τους πολλούς λόγους του ελλείματος!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ

ΟΧΙ- Η microsoft δεν είναι αυτή που αφήνει ξεκλείδωτες κόπιες από τα λειτουργικά της να κυκλοφορούν παγκόσμια.....

ΟΧΙ - Η SONY δεν είναι αυτή που πληροφορεί.. για το πιο τσιπάκη σπάει τις κονσόλες της και δίνει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως θα συνδεθεί...

ΟΧΙ - Γνωστεί καλιτέχνες δεν δίνουν τεράστειες παραγγελίες σε γύφτους για φτηνά αντίγραφα των δουλειών τους για να κυκλοφορίσουν φτηνά και να διαφημιστούν με αυτόν τον τρόπο...

ΟΧΙ - Πολυδιαφιμισμένα έργα - υπερπαραγωγές - δεν έχουν διαρεύσει σε αμοντάριστες κόπιες από τις ίδιες τις εταιρίες που τις παράγουν, πολύ πριν κυκλοφορίσουν παγκόσμια...

... ... ...

ΝΑΙ - Οι Έλληνες τρώμε κουτόχορτο. Τρώμε το ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ που μας σερβίρουν δωρεάν...

ΝΑΙ - Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουμε τα παιχνιδάκια που παίζουν εισβάρος μας, χουντικές εταιρίες όπως η ΑΕΠΙ ή οποιαδήποτε άλλη καθαρά κερδοσκοπική εταιρία.

ΜΠΟΡΕΙ - Λίγο έως πολύ να μας έχουν αποβλακώσει αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά τι παίζει...

Η ΑΕΠΙ και οποιαδήποτε ΑΕΠΙ είναι μέρος από ένα σύστημα που έχει μάθει να τα παίρνει και αυτή από όπου μπορεί.

ΑΝ - μπορέσει η ΑΕΠΙ να αποδείξει όλα τα παραπάνω ΟΧΙ, τότε και μόνο τότε να κλείσει και το gamato και οποιοδήποτε άλλο gamato μπορεί.

1ο. δεν μπορεί.
2ο. δεν θέλει.....
3ο. δεν την αφήνουν...
.....γιατί θα χάσουν....ΛΕΦΤΑ.!!!