Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Η KΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΗΓΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS...

Η ασάφεια στους όρους και στις διατυπώσεις στη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών C4 I συνέτεινε στην κατά το δοκούν ερμηνεία και αξιολόγησή τους, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens ο πρώην τεχνικός σύμβουλος του C4 I για λογαριασμό του κράτους Δημήτρης Ρηγογιάννης.
Ο ίδιος υπήρξε τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας συστημάτων PLANET ERNST & YOUNG καθώς και της εταιρείας BOΑRDERS που ανέλαβαν την κατάρτιση των προδιαγραφών για το σύστημα ασφαλείας ήδη από συστάσεως του «Αθήνα 2004». Μετά τη θητεία του στη BOΑRDERS ανέλαβε σύμβουλος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί υπουργίας Γιώργου Βουλγαράκη- Χρήστου Μαρκογιαννάκη και παρέμεινε ως το Νοέμβριο του 2008.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το Δημόσιο πλήρωσε πανάκριβα ένα σύστημα το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε όπως είχε συμφωνηθεί και κυρίως δεν λειτούργησε ποτέ η «καρδιά» του που είναι το υποσύστημα CDSS που ενοποιεί τα διάφορα υποσυστήματα και επιτυγχάνει τη διαλειτουργικότητα του συνολικού συστήματος.
Κακώς υπεγράφη η «απαράδεκτη αυτή σύμβαση» με αυτούς τους όρους και τις «απαράδεκτες προδιαγραφές» και κακώς παρελήφθησαν τα υποσυστήματα, ήταν το καταστάλαγμα της μαραθώνιας εξέτασης του κ. Ρηγογιάννη, ο οποίος μίλησε για ένα «ομιχλώδες» πλαίσιο προδιαγραφών που έδωσε στην ανάδοχο SAIC/SIEMENS «δυνατότητες υπαναχωρήσεων και ευελιξίας».
Ο ίδιος με εξειδίκευση στο θέμα του CDSS έκανε λόγο για υποτυπώδεις δοκιμές, αλλά και για απόλυτη ευθύνη της SAIC για τη μη επίτευξη της διαλειτουργικότητας του συστήματος. Μίλησε για δοκιμές που έγιναν βεβιασμένα και χωρίς τη συμμετοχή των απαραιτήτων 1300 εξειδικευμένων χρηστών.
«Για μένα μια εταιρεία σοβαρή δεν θα πρέπει να υπογράφει μία σύμβαση που δεν είχε σκοπό να υλοποιήσει με ένα επαγγελματικό τρόπο το σύστημα C4I. Μπορεί να είχε το σκοπό, αλλά να μην είχε την ικανότητα, δεν ξέρω, ή μπορεί να διάλεξαν λάθος άτομα. Για μένα, όμως, έκαναν τραγικά λάθη στην υλοποίηση του CDSS».

Ο μάρτυρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την κατάθεση των μελών της επιτροπής παραλαβής που ήσαν άκρως εγκωμιαστικά, χρησιμοποιηθούν από την SAIC στη διαδικασία διαιτησίας στην οποία έχει οδηγηθεί η διαφωνία της με το Δημόσιο για οικονομικές απαιτήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατήγγειλε την αποπομπή μετά από είκοσι χρόνιας παρουσίας στο ΔΣ του ΟΣΕ του πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Δημήτρη Καραπάνου, ο οποίος είχε εξετασθεί από την επιτροπή και είχε καταγγείλει τους πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη για υποθέσεις του Οργανισμού.

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: