Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

«ΠΑΡΑΠΕΣΕ» Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 19 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ...ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ...

Δεν φτάνουν τα προβλήματα σε ιατρικό προσωπικό που έχει το «Σκυλίτσειο» Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου, αλλά για 6 μήνες «παράπεσε» υπουργική απόφαση για την προκήρυξη 19 θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.
Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προσανατολίζεται να ζητήσει ο απερχόμενος διοικητής του Νομαρχιακού νοσοκομείου Χίου Γιάννης Ξενάκης, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες στο ότι δεν του παραδόθηκε ποτέ η υπουργική απόφαση, που υπογράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2009 από τον τέως υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο κ. Ξενάκης σημείωσε ότι πιθανόν να υποκρύπτονταν και άλλες σκοπιμότητες, με δεδομένο ότι το έγγραφο της έγκρισης αποκαλύφθηκε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Διοίκηση.
Και ενώ αναμένεται το θέμα να τεθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, την ευθύνη για το λάθος ανέλαβε ο Γιάννης Στεφανίδης, Διευθυντής των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
«Είναι λάθος της διοικητικής υπηρεσίας, σημείωσε και δεν θεωρούμε ότι έγινε εσκεμμένα. Από εκεί και πέρα σαν διευθυντής έχω κάνει έγγραφο και προς το διοικητή και προς το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου εάν θεωρείται ότι είναι εσκεμμένο να κινηθεί οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία».
Κατά την άποψή του εξάλλου και τώρα είναι δυνατόν να προχωρήσει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου στην προκήρυξη των θέσεων που για την ιστορία είναι από μία στα τμήματα: ακτινοδιαγνωστικό, αιμοδοσίας, αναισθησιολογικό, καρδιολογικό, ΜΕΘ, μικροβιολογικό, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ορθοπαιδικό, νευρολογικό, οφθαλμολογικό, παθολογικό, παθολογοανατομικό, παιδιατρικό, γαστρεντερολογικό, πνευμονολογικό, χειρουργικό, ΩΡΛ και ψυχιατρικό.

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: