Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2010...ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Διακόσιοι στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του 2010 στο Αφγανιστάν, μετά το θάνατο σήμερα δύο ιταλών στρατιωτών στη δυτική πόλη Χεράτ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία της ανεξάρτητης ιστοσελίδας icasualties.org.
Δύο ιταλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους κοντά στην πόλη Χεράτ, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Αφγανιστάν.
Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε το θάνατο δύο στρατιωτών σήμερα στο δυτικό Αφγανιστάν χωρίς να ανακοινώσει την εθνικότητά τους, ακολουθώντας τη συνήθη πολιτική επικοινωνίας του.
Σύμφωνα με τον απολογισμό, 200 ξένοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν φέτος, μετά το 2009 που ήταν η πλέον αιματηρή χρονιά για τις διεθνείς δυνάμεις στα οκτώ χρόνια του πολέμου, με 520 νεκρούς.

Ο αριθμός των ξένων στρατιωτών στη χώρα θα αυξηθεί το καλοκαίρι από 130.000 σε 150.000, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι Αμερικανοί.
Η επιχείρηση Μουσταράκ που χαρακτηρίζεται φιάσκο από μία μερίδα του αμερικανικού Τύπου, είναι η μεγαλύτερη που εξαπολύουν το ΝΑΤΟ και ο αφγανικός στρατός μετά την πτώση των Ταλιμπάν. Άρχισε το Φεβρουάριο στην κωμόπολη Μαρτζάχ, ένα αγροτικό προπύργιο των Ταλιμπάν της επαρχίας Χελμάντ και έδειξε ότι η εξέγερση των ανταρτών συνεχίζεται με την ίδια δριμύτητα.
Εκατοντάδες αυτοσχέδιες νάρκες, το πιο δημοφιλές όπλο των Ταλιμπάν, είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους και οι αμερικανοί πεζοναύτες διαπίστωσαν ότι οι Ταλιμπάν μπορούν να τοποθετούν βόμβες μερικές ώρες μόλις μετά τον καθαρισμό ενός δρόμου από τους ναρκαλιευτές του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνές Συμβούλιο Ασφάλειας και Ανάπτυξης (ICOS) που λειτουργεί στην επαρχία Χελμάντ, το 61% των ερωτηθέντων Αφγανών στη Μαρτζάχ έχει "πιο αρνητική γνώμη" για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε σχέση με την έναρξη του πολέμου.
Εδώ και αρκετούς μήνες το ΝΑΤΟ προετοιμάζει μια επίδειξη δύναμης στην Κανταχάρ, στην οποία θα συγκεντρωθούν οι ενισχύσεις των ξένων δυνάμεων.

ΜΕΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΘΡΗΝΉΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: