Κυριακή, Μαΐου 16, 2010

ΌΛΙ ΡΕΝ: « ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ»

Σε σπουδή του ελληνικού προβλήματος, προκειμένου η Ε.Ε να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στα στοιχεία που φθάνουν στις Βρυξέλλες από τις χώρες μέλη τ ης ευρωζώνης και ειδικά σε ότι αφορά τα χρέη, καλεί την Κομισιόν ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.
"Επειδή οι οικονομίες της ευρωζώνης είναι στενά συνδεδεμένες μέσω του κοινού νομίσματος, είναι σημαντικό να προλαμβάνεται η αδύναμη οικονομική πολιτική μιας χώρας να απειλεί την οικονομική επιτυχία των άλλων", δηλώνει ο κ. Ρεν στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.
Ταυτόχρονα επισημαίνει πως μέχρι τώρα ο έλεγχος της οικονομικής πολιτικής εστιαζόταν σχεδόν ολοκληρωτικά στα ελλείμματα, και τα χρέη διογκώνονταν υπερβολικά και προσθέτει ότι "στο μέλλον η εξέλιξη του χρέους των χωρών πρέπει να παρακολουθείται πιο προσεκτικά από πριν και πιθανή καθοδική περιδίνηση πρέπει να διακόπτεται εγκαίρως".
Ο κοινοτικός επίτροπος επαναλαμβάνει ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις προηγούμενες εβδομάδες πρόλαβαν την ανεξέλεγκτη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας , αλλά η κρίση αποκάλυψε σοβαρές ρωγμές στη σπονδυλική στήλη της ευρωπαϊκής οικονομίας."Το πρόβλημα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης συνίσταται στο ότι ο νομισματικός άξονας ήταν ισχυρότερος από τον οικονομικό. Η κρίση έδειξε ότι και οι δύο είναι αναγκαίοι", κατέληξε ο κ. Ρεν.

ΠΡΕΖΑ TV
16-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: