Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ,ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...

Δεν εχω καμία διάθεση να “πάρω θέση” για τα σημερινά γεγονότα, στο φινάλε ποιός χέστηκε αν θα πάρω θέση ή όχι, αλλά μερικές σκέψεις θέλω να τις εξωτερικεύσω, ειδικά εδώ (και σε καμια περίπτωση στην τηλεόραση – αυτή καλό είναι να αποφεύγεται από όλους όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα).

Η προφανής παρομοίωση είναι με την Αργεντινή, και εκεί ο κόσμος εξεγέρθηκε για άδικα μέτρα που επέβαλε to ΔΝΤ αφού ένα διεφθαρμενο κράτος (και οι διεφθaρμένοι του πολίτες) κατέφαγε τις ίδιες του τις σάρκες. Και εκεί έγιναν ταραχές με θύματα, ταραχές οι οποίες διατάραξαν τον κοινωνικό ιστό. Ψάξτε λίγο και δείτε που και πως είναι σήμερα η Αργεντινή, και ίσως να βγάλετε συμπεράσματα. Ολοι έχουν ευθύνη. Οι κυβερνώντες, πρώην και νυν, οι συνδικαλιστές, οι διαδηλωτές, η αστυνομία. Κανείς όμως δε μπορεί να μην καταδικάσει χωρίς κανέναν περιορισμό τη βία που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους – παπαριές του τύπου “γιατί η τράπεζα ήταν ανοιχτή” είναι αστείες και επικίνδυνες.

Η χώρα μας όμως και οι άνθρωποί της χαρακτηρίζονται από μια...πτητικότητα, για να μην τη χαρακτηρίσω ελαφρομυαλιά. Τόσο καιρό τόχουμε ρίξει στην πλάκα και στην καφενειακή συζήτηση, ενώ παράλληλα ο κάθε καταθέτης των 3000 ευρώ σπεύδει στην Τράπεζα Κύπρου ή στο εξωτερικό, και οι “μη έχοντες ανάγκη” κραυγάζουν συνθήματα που ριμάρουν τον Ολι Ρεν με τα Καγιέν. Αυτοί είμαστε όλοι εμείς, δεν είναι τίποτε ξένοι, ούτε εξωγήινοι.
Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης. Θα αλλάξει τίποτα με τις τρεις χαμένες ζωές;

skylos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
9-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνουσα με τις σκεψεις του Παναγιωτοπουλου αν ειχε την ιδια ευαισθησια ,αυτος και οι ομοιοι του,για τους δεκαδες που χανουν την ζωη τους καθε χρονο σε εργατικα ατυχηματα.
Μαλλον βγαζει καλο μεροκαματο γραφοντας παπαριες κατα παραγγελια.
Ολοι εχουν ευθυνη εκτος του μεγαλου αφεντικου.