Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΟΥΚΑ-ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ...ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΝΟΥΝ ΟΛΑ...

Σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση είναι πιθανό να κληθούν από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Γιάννης Αγγέλου, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, καθώς έπεσαν σε αντιφάσεις, κατά τις καταθέσεις τους.

Σε αντιφάσεις υπέπεσαν στις καταθέσεις τους και οι Γ. Αλογοσκούφης και Αντ. Μπέζας. Ο πρώην τσάρος της οικονομίας είχε δηλώσει, κατά την κατάθεσή του, ότι δεν ενημερωνόταν για το θέμα, ενώ ο τότε υφιστάμενος υφυπουργός του, Αντώνης Μπέζας, κατέθεσε ότι τον είχε ενημερώσει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, σε γραπτή του δήλωση, ο Πέτρος Δούκας είχε αναφέρει ότι το "το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε την πορεία της υπόθεσης, αφού τον Ιούνιο του 2004 ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων".
Ο "συνεργάτης" και όχι διευθυντής του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, όπως δήλωσε ο ίδιος στην επιτροπή, παραδέχτηκε τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, τοποθετώντας την, όμως, ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο του 2004.

Μάλιστα, ο Γιάννης Αγγέλου τη χαρακτήρισε διεκπεραιωτική και υποστήριξε ότι αφορούσε στην απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να αποσυρθεί το δημόσιο από τη δίκη στο πρωτοδικείο Ροδόπης, με αφορμή την επιστολή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ροδόπης, που κοινοποιήθηκε και στο Πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο Γιάννης Αγγέλου χαρακτήρισε εικασίες τις αναφορές του ονόματός του στις καταθέσεις των Μπότσιου, Γκασούκα και Ζερβουδάκη, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο ίδιος ήταν ο αποδέκτης των τηλεφωνημάτων του μοναχού Αρσένιου από τα γραφεία της ΚΕΔ. Επικαλέστηκε δε, την κατάθεση του Αρσένιου στην εξεταστική, που είχε διαψεύσει τις μεταξύ τους επικοινωνίες.
Εν τω μεταξύ, με επιστολή του προς την επιτροπή, ο Γ. Αλογοσκούφης, έδειξε ως υπεύθυνους τους Πέτρο Δούκα και Αν. Μπέζα, τονίζοντας ότι "τα θέματα της δημόσιας περιουσίας είχαν ανατεθεί από τον Πρωθυπουργό αποκλειστικά στους υφυπουργούς" και ότι ο ίδιος δεν ενημερωνόταν. Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα, ο Αντ. Μπέζας είχε διαψεύσει τον Γ. Αλογοσκούφη, τονίζοντας ότι είχε συνεργαστεί μαζί του, για την αναπομπή της γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, αλλά και για έκδοση ανακλητικής απόφασης για τις ανταλλαγές.

Από την πλευρά του, ο Γ. Βουλγαράκης παρουσίασε απόφαση του νυν υπουργού Π. Γερουλάνου, της 17ης Μαρτίου 2010, σχετικά με την έγκριση πολεοδομικού σχεδίου στην Ουρανούπολη. Σύμφωνα με αυτήν, μόνο ένα μικρό κομμάτι από τα εκχωρηθέντα στη Μονή αποτελούν αρχαιολογικό χώρο, βάσει της άποψης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο λόγος που και ο ίδιος δεν είχε λάβει υπόψη του τότε τη γνώμη της 10ης εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που είχε αποδεχτεί υπουργική απόφαση του 1965, με την οποία όλη η περιοχή χαρακτηρίζεται αρχαιολογικό μνημείο.

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΜΟΥΝΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΠΟΥΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΨΥΧΗ