Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ.ΠΛΕΟΝ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΤΥΧΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!!!

ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2007 ΟΛΗ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ...ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΝΑ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία η Οδηγία 200536/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, που προβλέπει την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων.
Με την εξέλιξη αυτή "τακτοποιείται η αναγνώριση των πτυχίων, τα οποία απονέμουν πανεπιστήμια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευρωπαίους πολίτες ανεξάρτητα από το πού έκαναν τις σπουδές τους (στα ίδια τα πανεπιστήμια, ή σε συνεργαζόμενα κολέγια) και δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την ελληνική νεολαία", δήλωσε ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κολεγίων στην Ελλάδα, Κ. Καρκανιάς.

ΠΡΕΖΑ TV
26-5-2010

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai kala tha kanoun. idame kai to epipedo ton aei prosfata

di.uoa.gr είπε...

http://www.arwu.org/SubjectCS2009.js

Το di μέσα στην 100αδα στην παγκόσμια κατάταξη για Computer Science


Αυτή είναι η κατάντια των Δημοσίων ΑΕΙ. Μπαίνουν και στο top 100.

Ανώνυμος είπε...

και το imperial college που ειναι στα 10 πρωτα γιατι να μην εχει δικαιωμα να ανοιξει παραρτημα εδω;

πειτε την αληθεια οι μονοι που δεν θελουν τα ιδιωτικα ειναι τα κοματοσκυλα και οι διαπλεκομενοι τον ελληνικων πανεπιστημιων που θα χασουν το βολεμα τους στο ασεπ

εμεις οι απλοι φοιτητες δεν φοβομαστε τον ανταγωνισμο

Ανώνυμος είπε...

Όσοι θέλουν να πάνε στο Imperial College ας πάνε στο μητρικό πανεπιστήμιο. Επίσης με τα ιδιωτικά αυτό που θα πετύχουμε είναι άτομα που δουλεύουν και κάνουν έρευνα στο δημόσιο πανεπιστήμιο να πάνε στο Ιδιωτικό καθώς εκει θα παίρνουν πιο πολλά. Το δημόσιο πανεπιστήμιο θα αποδυναμωθεί τελείως και πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση θα έχουν μόνο όσοι οι γονείς τους έχουν να πλήρωσουν δίδακτρα.

Επίσης επειδή στην Ελλάδα είμαστε λαμόγια και επειδή τα μεγάλα Πανεπιστήμια πραγματικά "χέστηκαν" για την δημιουργία ποιοτικών παραρτημάτων εδώ, τις ρυθμίσεις θα τις εκμεταλλευτούν κάποιοι αετονύχηδες που θα μοιράζουν αγορασμένα πτυχία και απαλλαγές στράτευσης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το πτυχίο του παραρτήματος δεν αναγνωρίζεται από το μητρικό πανεπιστήμιο για την εισαγωγή ατόμων στα μεταπτυχιακά του προγράμματά και ζητούνται παραπάνω διαπιστεύσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως αν έχεις ένα αξιοπρεπή βαθμό σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και καλές συστάσεις (γιατί πολλοί Έλληνες καθηγητές είναι διεθνούς κύρους) μπορούν να σε δεχτούν στο top 10 των Πανεπιστημίων του κόσμου.

Τέλος δεν μπορώ να καταλάβω πως τόσοι και τόσοι που δεν πιάνουν ούτε την βάση του 10 στις πανελλήνιες θέλουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο. Οκ να μην μπεις στην σχολή επειδή σου λείψαν 100 και 200 μόρια να το καταλάβω, αλλά τι βάσεις έχει κάποιος που πήρε 10/20?

Είναι απλά σαν να κοροϊδεύεις τους γονείς του παιδιού για να τους φας χρήματα.

Unknown είπε...

k kala kanoun???? kala kanoun pou anagnwrizoun-k as min koroidevomaste 8a protimoun- ta pseftoptixia twn kollegiopaidwn?? egw skistika st diavasma g n perasw st filologia k 8a er8ei avrio me8avrio t ka8e plousiopaido n m faei t 8esi logw twn gwrimiwn t "mpampa"? k min m pei kaneis oti an aksizeis den xanesai gt stin ellada zoume!! egw den eixa ena mpampa apo pisw n m ta stazei k n t paizw k kala foititria paidagwgikwn k etsi...AISXOS!

Ανώνυμος είπε...

tora toulaxiston den tha exoume na pa pame stin agglia gia na spoudasoume,epitelous ginomaste europi siga siga..

giamitro είπε...

6:19.Η εκπαίδευση είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό.Άν εσύ έχεις χρήματα και θέλεις να το πληρώνεις πήγαινε σε κολέγιο σε κάποια άλλη χώρα να κάνεις και τουρισμό.

Και εκείνο που πρέπει να κάνεις για να έχουμε καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια, είναι να μάθεις να ψηφίζεις σωστά και να σηκωθείς απο το καναπέ σου διεκδικώντας το καλύτερο για την χώρα σου και την ζωή σου.

Τρία Πουλάκια Κάθονταν... είπε...

Εσείς οι Ανώνυμοι δεν έχετε φυσικά @@ να γράψετε επώνυμα , ε?
Εσείς φυσικά θα είστε μάλλον ιδιοκτήτες τέτοιων σαβουροσχολών επιπέδου ΙΙΕΚ που θέλετε να δίνετε και πανεπιστημιακά πτυχία.
Φυσικά και είστε οι αποτυχημένοι των Γενικών Εξετάσεων και δεν καταφέρατε ούτε ένα ΤΕΙ Ζωολογίας να περάσετε στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.
Μου αρέσει που ο πρώτος (ο 10:59) μου εκφέρει και άποψη γράφοντας Greeklish. Ναι παλικάρι μου, έτσι, έτσι, μου θες και πανεπιστηιακό πρυχίο. Idame kai to epipedo ton aei prosfata. Γίδια. Μόνο πληρώνοντας φυσικά και λαδώνοντας θα μπορούσατε να πάρετε ποτέ πτυχίο.
Δε κοιτάτε τα χάλια σας αμόρφωτα ζώα.
Δεν είσαι σε θέση να κρίνεις το επίπεδο των ΑΕΙ βλάκα, διότι απλά δεν δικαιούσαι, αφού δεν σπούδασες ούτε σε Δημόσιο αλλά ούτε και σε ιδιωτικό επί πληρωμής. Τι είναι η Παιδεία ρε γίδια? Εμπόρευμα?
Το Σύνταγμα μας απαγορεύει τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τελεία και Παύλα. Δε σας αρέσει. Και φυσικά καταφέρατε και εγώ δε ξέρω πως να περάσει ο πιο αντισυνταγματικός Νόμος που έχει ψηφιστεί ποτέ από το ξεφτιλισμένο Ελληνικό Κοινοβούλιο Δικηγορίσκων, Νομικάριων και Λαμόγιων...

Ανώνυμος είπε...

Οι ανώνυμοι είστε προφανώς ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Κολλεγίων, σωστά;;;
Τι άλλο θα είσασταν.
Ειδικά ο 10:59 μμ που γράφει και σε Greeklish και μου θέλει και να κρίνει - αξιολογήσει τα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ανώνυμος είπε...

osoi den kataferan na perasoun auto to poli aplo pragma pou legetai panellhnies apla den mporoun na asxolithoun me tis epistimes!!!! otan grafeis mathimatika kateuthinshs 11.6 prepei o idios na katalaveis oti den kaneis gi'auto to pragma!!! den tha eisai kalos se auto to pragma opote tha eisai axristos ths koinonias!!!! anoixte kamia kafeteria re psonares kai afiste tis episthmes se autous pou aksoizoun kai mporoun!!!! den einai lisi ta idiotika panepistimia!!!! ekso ta kommata apo tis sxoles, ipoxreotika mathimata!!! auto einai lush!!!!! i ilithiothta se auth th xora den exei oria!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιος αποτυγχάνει στο τρομερό σύστημα των πανελληνίων μετά δεν θα πρέπει να ασχολείται με τις επιστήμες? Το συγκεκριμένο σύστημα είναι από τα χειρότερα που έχουν υπάρξει

Επίσης κάποιο από εδώ πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό σύστημα παιδείας όπως και τα περισσότερα συστήματα στον κόσμο δεν υποστηρίζουν τα ταλέντα του μαθητή.


Επίσης κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η Δημοτική που γράφω δεν είναι Ελληνικά οπότε δεν μπορώ να εκφέρει λόγο. Πραγματικά είναι επιχείρημα ότι όταν κάποιος γράφει greeklish δεν μπορεί να εκφέρει άποψη?

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είτε ιδιωτική είτε δημόσια είναι η παιδεία στην χώρα πάσχει...

Αλήθεια ποίος από τους σχολιαστές έχει ενδιαφερθεί να μάθει για την ιστορία του σχολείου και τον ρόλο του στην σύγχρονη εποχή?

Ένας ανώνυμος. Διότι ναι και οι ανώνυμοι έχουν άποψη φασίστες

Ανώνυμος είπε...

Ας αναγνωριστεί το οποιοδήποτε κολέγιο που πληρεί τις προϋποθέσεις της Ε.Ε., την αξία μας εμείς οι φοιτητές την ξέρουμε και μπορούμε να την αποδεικνύουμε με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόβλημα με τον οποιοδήποτε απόφοιτο κολεγίου.Ευκαιρία είναι η δημιουργία ανταγωνισμού να αναγκάσει το ελληνικό πανεπιστήμιο να διώξει κάτι τυχάρπαστους από το εσωτερικό του και να σταματήσει το βόλεμα των κομματόσκυλων.Βέβαια ας είμαστε ρεαλιστές που θα βρεθούν τα λεφτά για να φτιάξει κάποιος ένα κολέγιο που θα μπορεί να πληρεί τους όρους της Ε.Ε. μόνο αν έρθει κάποιο από το εξωτερικό κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού που χρειάζονται.

Ανώνυμος είπε...

Ουτε ο βαθμος των πανελληνιων μπορει να σε καταταξει σε καποιο πανεπιστημιο. Θελω να πω οτι με βαθμο πανελληνιων 12,6 περασα σε ενα ΤΕΙ και μετα το περας της φοιτησης μου,με κατατακτηριες περασα στο ΕΜΠ οπου τελειωνοντας εκανα 2 μεταπτυχιακα, Δηλαδη στα 17 μου χρονια ημουν χαζος και ξαφνικα εγινα εξυπνος?
Δε μπορει να επιλεξει ενα παιδιτο μελλον του σε αυτη την ηλικια, και με ελαχιστες εξαιρεσεις αυτοι που πετυχαινουν με τρομερους βαθμους ειναι απο προιον πιεσης των γονιων τους και εν τελη βαλτωνουν σε μια σχολη για 10 χρονια

Miltiadis είπε...

mprabo preza pou den dimosieuses to athro mou san anonymos

Ανώνυμος είπε...

Τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ μια χαρά επίπεδο έχουν...έχω δει την ανταγωνιστικότητα των νέων της ηλικίας μου στο εξωτερικό σαν μεταπτυχιακός σε καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού και η γνώμη μου είναι ότι η ελληνική παιδεία πάσχει από ανικανότητα των υπευθύνων να στελεχώσουν από την βάση την παιδεία στην χώρα. Γενικά στα λάθη είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι και μπορείτε να το διαπιστώσετε από τις παραπάνω στιχομυθίες.Αφού θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας, καλό είναι να κρατάμε ένα επίπεδο.