Δευτέρα, Μαΐου 24, 2010

ΜΠΑΡΟΖΟ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΠΑ...ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΑΤΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

Για ολιγωρία στο θέμα της ελληνικής κρίσης κατηγόρησε τους πολιτικούς αξιωματούχους της Γερμανίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, σε συνέντευξη του που θα δημοσιευθεί την Τρίτη σε γερμανική εφημερίδα.
"Τα τελευταία χρόνια δεν βρέθηκαν πολλές σημαντικές φωνές στη γερμανική πολιτική για να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη σε ποιο βαθμό ήταν σημαντικό για τη Γερμανία να έχει το ευρώ", δήλωσε ο Μπαρόζο στη "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ" υπενθυμίζοντας πως η οικονομία της χώρας θα ήταν σε χειρότερη θέση χωρίς το ευρώ.
Όσον αφορά την απόφαση στήριξης της Ελλάδας, ο Μπαρόζο δήλωσε πως "Η διαδικασία απόφασής μας απλώς κράτησε υπερβολικά πολύ. Οι αγορές είδαν πολλά αντιφατικά σημάδια".
Στη συνέχεια υπενθύμισε πως το ευρώ δεν ήταν επινόηση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας ή της Ισπανίας αλλά γαλλο-γερμανικό σχέδιο. Εξέφρασε πάντως την βεβαιότητα ότι το ευρώ δεν θα αποτύχει καθώς "Είναι ένα πολύ ισχυρό νομισμα".
Σχετικά με στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας πρόσθεσε πως "Η Ελλάδα αλλοίωσε και παραποίησε (τα στοιχεία της). Αυτό είναι απαράδεκτο. Αλλά και η Γερμανία δεν συμπεριφέρθηκε πάντοτε σύμφωνα με το πνεύμα του Συμφώνου Σταθερότητας", χαρακτηρίζοντας εικασίες τα σενάρια εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: