Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Σφοδρή επίθεση στο «μέτωπο της κατεδάφισης», ήτοι στην κυβέρνηση, τον κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποδίδοντάς κυρίως στην κυβέρνηση «προσπάθεια δημιουργίας κλίματος συλλογικής ενοχής στην κοινωνία και συλλογικής ευθύνης στο πολιτικό σύστημα».
Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του συμμαχικού σχήματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασπαστεί, “θα είναι ενωμένος και θα πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες”.
Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, την ευρωβουλευτή του Μπλόκου της Πορτογαλίας, Μαρίζα Ματίας, τον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας, Τζό Χίγκινς και τον βουλευτή του Γαλλικού Κ.Κ., Ζαν Πιέρ Μπραρ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ καταλόγισε στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι από την επομένη των εκλογών είχε αποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε δέσμη προτάσεων για την έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας ότι “υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, μόνο που για να γίνει ρεαλιστικός απαιτεί την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Απαιτεί η περασμένη Τετάρτη να επαναληφθεί ξανά και ξανά, ώσπου να καταλάβουνε ότι δε μπορούνε να πάνε πολύ μακριά με κόντρα το λαό και τη κοινωνία”.
Ο εναλλακτικός δρόμος που περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΝ “ανοίγεται με την απεμπλοκή από τον καταστροφικό μηχανισμό της υποτιθέμενης στήριξης από το ΔΝΤ, με επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αναδιάρθρωση των όρων, του χρόνου αποπληρωμής, των επιτοκίων και ενδεχομένως και με διαγραφή μέρους του χρέους, στο πλαίσιο μιας συνολικής ρύθμισης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο”.
Στη βάση και των παραπάνω θέσεων επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, λέγοντας ότι αποτελεί τη μοναδική δημοκρατική λύση. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι θα υπάρξει προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων, με προβοκάτσιες, σημειώνοντας ότι “βάλουν μπροστά το παιδί για τα θελήματα την ακροδεξιά”. Επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία και είναι προετοιμασμένος για αυτές τις επιθέσεις, τόνισε ότι “δεν θα αφήσουμε να μας συκοφαντήσουν αυτοί που κάνουν εγκλήματα στο όνομα του λαού που αγωνίζεται. Το κίνημά μας αγωνίζεται για τη ζωή. Για καλύτερη ζωή. Έχει απέναντι του τους εμπρηστές δολοφόνους. Έχει απέναντί του τους υπονομευτές. Έχει απέναντί του τους ακροδεξιούς προβοκάτορες. Δεν τους φοβάται”.

Εκτίμησε ότι οι ακραίες πολιτικές στην οικονομία θα φέρουν κοινωνικές εκρήξεις, σημειώνοντας ότι όπου ενεπλάκη το ΔΝΤ υπήρξε καταστολή, αυταρχοποίηση της δημοκρατίας, αλλά και ωμές παραβιάσεις της συνταγματικής νομιμότητας. “Μια πρώτη γεύση αυτών των πρακτικών παίρνουμε αυτές τις μέρες”, είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής. Ένα πραξικόπημα που έγινε για να αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα ελέγχου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλά και με τη μαζική και αυθαίρετη άρση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων χιλιάδων πολιτών, ερήμην της Αρχής Προστασίας προσωπικών Δεδομένων και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των επικοινωνιών”.
Απέναντι σε αυτά διαμήνυσε ότι η αριστερά δεν πρόκειται να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα και χρησιμοποίησε μια παλιά ρήση του Ηλία Ηλιού “θα σας ταράξουμε στη δημοκρατική νομιμότητα”, εννοώντας ότι “θα αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και το σύνταγμα απ όσους θέλουν να ξεμπερδεύουνε μαζί του μια ώρα αρχύτερα”.

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ella fusika xairese pou giname eparkia ths tourkias;

blackbedlam είπε...

Πρέπει να ομολογήσω ότι μου δημιουργήθηκαν μια σειρά ερωτηματικά και προβληματίστηκα
Αν τα πράγματα είναι έτσι κατά πως τα λέει, ο Αλέξης, εγώ κάτι στραβά έχω καταλάβει. Διατυπώνει μια σειρά προτάσεων από τις οποίες προκύπτει ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά πράγματα .Το κακό και το καλό .Όπου κακό, το ΔΝΤ και καλό, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.Προκύπτει λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με κάλους Τραπεζίτες και κακούς Τραπεζίτες.
Με λίγα λόγια το κεφάλαιο δεν είναι παντού το ίδιο, όσο για τους εκπροσώπους του αλλά
και τους ίδιους, διαφέρουν και ασφαλώς, δεν έχουν καμιά σχέση και καμιά ανάμειξη σε όσα δεινά έχουν συσσωρευτεί στην οικονομία μας και όχι μόνον την Ελληνική οικονομία.
Έχουμε να κάνουμε με κεφαλαιοκράτες που μπορούν να δείξουν κατανόηση και αν όχι να εξαναγκαστούν Αν όμως μπορούν να εξαναγκαστούν, αυτό θα σημαίνει ότι το διεθνές κεφάλαιο όλα αυτά τα μέτρα τα παίρνει μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη και ταυτόχρονα να πάρει πίσω όσα με αγώνες κατέκτησε η εργατική τάξη με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση κεφαλαίου και όχι γιατί είναι αναγκασμένο για να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του ανταγωνισμούς Θα σημαίνει ότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τις εσωτερικές αντιθέσεις του κεφαλαίου, δεν έχει να κάνει με την υπερπαραγωγή, θα σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου αλλά και οι τεχνοκράτες, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι με την παραπέρα συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων παύει και η αγοραστική τους ικανότητα και άρα η ανάγκη παραγωγής , η ανάγκη εργασίας από την οποία και προκύπτει η υπεραξία την οποία καρπώνονται και διαιωνίζουν την ύπαρξή τους. Με λίγα λόγια θα σημαίνει ότι αυτή η κρίση δεν είναι μια δομική κρίση και δεν έχει να κάνει με τα ίδια τα νομοτελειακά αδιέξοδά του,που ακόμη και αν καταφέρει να τα κουκουλώσει για λίγο χρονικό διάστημα ,αυτά θα επανέλθουν με μεγαλύτερη ένταση. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές για την Ευρώπη των εργαζομένων, που όμως εκπροσωπούνται από τους ποιο σκληρούς και αδηφάγους εκφραστές του κεφαλαίου . Η Ευρώπη θα γίνει "ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ", όταν οι λαοί στέλνουν τους δικούς τους εκπρόσωπους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μέχρι τότε οι αποφάσεις που θα παίρνονται δεν θα είναι παρά αποφάσεις που θα στηρίζουν και θα ενισχύουν το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Αν κάτι δεν κατάλαβα καλά με ευχαρίστηση θα δεχόμουν κάποιες διευκρινήσεις που ίσως θα με βοηθούσαν. Παράλληλα καλά θα κάνουμε να βρεθούμε όλοι στους δρόμους στο κάτω κάτω μέσα στους αγώνες ατσαλώνετε η θέληση για αλλαγές, για ανατροπές, με τους αγώνες σφυρηλατείται η ενότητα αναπτύσσετε η αγωνιστική συνείδηση. Αν τε και δυναμικούς αγώνες γιατί διαφορετικά θα μας πάρουν φαλάγγι.

Ανώνυμος είπε...

apo pote o anyparktos syriza kanei kai epitheseis??pou itan tosa xronia pou mas listeyan kathimerina..asxoliotan me tous pakistanous,me tous fylakismenous,me ta proswpika dedomena kai me alles paparomalakies