Κυριακή, Μαΐου 30, 2010

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!

Περίπου 300.000 διαδηλωτές έδωσαν τη δική τους απάντηση στα μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας, πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της Λισαβόνας.
Σύμφωνα με το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της χώρας CGTP πρόκειται για την ογκωδέστερη διαδήλωση των τελευταίων ετών, που ξεπερνά τους 200.000 ανθρώπους που είχαν διαδηλώσει στη Λισαβόνα στις 13 Μαΐου 2009 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
"Λέμε όχι σε αυτά τα μέτρα στο όνομα του συμφέροντος των εργαζομένων και ελπίζουμε κάποια από αυτά να αποσυρθούν", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του CGTP Μανουέλ Καρβάλχο ντα Σίλβα. Το CGTP έχει αφήσει ανοιχτο το ενδεχόμενο να κηρύξει γενική απεργία.
Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας της Πορτογαλίας Χελένα ντος Σάντος Αντρέ αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των διαδηλωτών. "Επιθυμώ μόνο να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτά τα μέτρα είναι θεμελιώδη για το μέλλον της οικονομίας, για την απασχόληση και για την αποκατάσταση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης", πρόσθεσε η ίδια, καλώντας σε "διάλογο" και σε "κοινωνική διαβούλευση".

ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

egw auto pou katalaba einai oti einai h idia diadikasia pou akolouthoun kai sthn ellada.. einai aparaithta ta metra gia thn oikonomia kai gia thn empistosunh ths agoras kai paparies... prepei na ksupnhsoume magkes...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 12.31. Αλλιώς δεν την βγάζουμε καθαρή. Αυτοί κάθε λίγο και λιγάκι θα μας λένε πως δεν αποδίδουν τα μέτρα , οπότε πιό σφικτά το ζωνάρι, αλλά μόνο για μας. ολοι με 20 σπίτια και καταθέσεις εκατομμυρίων είναι. Εμείς τι κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ.

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι τουλαχιστον δεν ειναι ζωα σαν και εμας. Μπραβο τους

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ.

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ!

10:33 πμ

Iσχύει...

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.
ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟ 42% ΑΝΤΙ ΓΙΑ 50%+1 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΣ, ΕΤΣΙ;
ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ, ΟΧΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε, ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΖΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΡΙΩΘΕΙ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ "ΕΚΡΑΓΕΙ"ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥΣ.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ, ΠΟΥ ΕΞΕΡΑΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΝΘΗΚΑΝ, ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΠΑΠΙΟΝΑΚΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΕΤΣΙ;


ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΚΟΡΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ ΕΤΣΙ;
ΡΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΕΣ!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΓΑΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ - ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΞΟΧΙΚΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΑ...
ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΠΛΑΤΑ.